reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Cześć dziewczyny! Dawno nic nie pisałam ale cały czas was podczytuje i cieszę się na każde dobre wieści o jakich piszecie. Dzieciaczki rosną jak na drożdżach!:)

Mi to się wydaje, że ta ciąża nawet za szybko mija. Raptem co się o niej dowiedziałam a za chwilę już połowa za mną. Obecnie tydzień 18+4. Wam też tak szybko ten czas płynie?

Mam pytanie a propo krzywej cukrowej. Dostałam skierowanie na badanie. Wcześniejsze badania glukozy wszystko w normie. Pytanie czy mam je robić teraz czyli tydzień 18+4 czy po 22 tygodniu? Jak to jest?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

ja wg swojej rozpiski mam, że należy robić między 21 a 28 tyg.
Ja przeszłam przez cukrzycę w poprzedniej ciąży, ale mój nierozgarnięty lekarz chyba to przeoczył i nic mi o glukozie nie mówił, ja robię po 22 tyg.
W pierwszej ciąży się prawie spóźniłam i robiłam w 27 tyg :p

reklama
Nie ma znaczenia w ktorym tyg robicie glukoze. Jak macie cukrzyce ciążowa to iw 19 tyg wyjdzie. Dla porownania ja robilam kolejno w 6 tyg i dwa razy w 9. 3 razy cukrzyca ciazowa. Po ciazy cukry w normie.

Lola dziwie sie ze jeszcze nie robilas. Mnie diabetolog po pierwszej ciazy tlumaczyl ze jak bede jeszcze raz w ciazy mam sie jak najszybciej zglosic bo bardzo czesto w drugiej ciazy tez sie pojawia. Ja od pozytywnego testu ciążowego mierze cukry i szybciutko lece na obciążenie. W ten sposob od początku moge to kontrolowac.

Gratki wszystkim mamusiom udanuch wizyt:) śliczne dzidziusie :)

Karelka wielkie gratki spelnionego marzenia córci:) No worek z dziewojami sie otworzyl? Elunia jutro Ty dolaczysz I Tobie jedna przypadnie

reklama
Gratuluję udanych wizyt!
Gabinia ja jestem ciekawa jaki mój teraz duży, bo w 18t5d ważył 330 g...
Cześć dziewczyny! Dawno nic nie pisałam ale cały czas was podczytuje i cieszę się na każde dobre wieści o jakich piszecie. Dzieciaczki rosną jak na drożdżach!:)

Mi to się wydaje, że ta ciąża nawet za szybko mija. Raptem co się o niej dowiedziałam a za chwilę już połowa za mną. Obecnie tydzień 18+4. Wam też tak szybko ten czas płynie?

Mam pytanie a propo krzywej cukrowej. Dostałam skierowanie na badanie. Wcześniejsze badania glukozy wszystko w normie. Pytanie czy mam je robić teraz czyli tydzień 18+4 czy po 22 tygodniu? Jak to jest?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie moja gin mówiła, że to badanie będziemy robić między 24, a 28 tc.

Zgłaszam się po połówkowym! Moje marzenie się spełnia :) w moim brzuszku mieszka dziewczynka! Lalunia śliczna... Jest zdrowa i waży 330g :)
Ale zazdroszczę...

Do góry