reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Cześć dziewczyny! Dawno nic nie pisałam ale cały czas was podczytuje i cieszę się na każde dobre wieści o jakich piszecie. Dzieciaczki rosną jak na drożdżach!:)

Mi to się wydaje, że ta ciąża nawet za szybko mija. Raptem co się o niej dowiedziałam a za chwilę już połowa za mną. Obecnie tydzień 18+4. Wam też tak szybko ten czas płynie?

Mam pytanie a propo krzywej cukrowej. Dostałam skierowanie na badanie. Wcześniejsze badania glukozy wszystko w normie. Pytanie czy mam je robić teraz czyli tydzień 18+4 czy po 22 tygodniu? Jak to jest?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

ja wg swojej rozpiski mam, że należy robić między 21 a 28 tyg.
Ja przeszłam przez cukrzycę w poprzedniej ciąży, ale mój nierozgarnięty lekarz chyba to przeoczył i nic mi o glukozie nie mówił, ja robię po 22 tyg.
W pierwszej ciąży się prawie spóźniłam i robiłam w 27 tyg :p

reklama
Nie ma znaczenia w ktorym tyg robicie glukoze. Jak macie cukrzyce ciążowa to iw 19 tyg wyjdzie. Dla porownania ja robilam kolejno w 6 tyg i dwa razy w 9. 3 razy cukrzyca ciazowa. Po ciazy cukry w normie.

Lola dziwie sie ze jeszcze nie robilas. Mnie diabetolog po pierwszej ciazy tlumaczyl ze jak bede jeszcze raz w ciazy mam sie jak najszybciej zglosic bo bardzo czesto w drugiej ciazy tez sie pojawia. Ja od pozytywnego testu ciążowego mierze cukry i szybciutko lece na obciążenie. W ten sposob od początku moge to kontrolowac.

Gratki wszystkim mamusiom udanuch wizyt:) śliczne dzidziusie :)

Karelka wielkie gratki spelnionego marzenia córci:) No worek z dziewojami sie otworzyl? Elunia jutro Ty dolaczysz I Tobie jedna przypadnie

reklama
Gratuluję udanych wizyt!
Gabinia ja jestem ciekawa jaki mój teraz duży, bo w 18t5d ważył 330 g...
Cześć dziewczyny! Dawno nic nie pisałam ale cały czas was podczytuje i cieszę się na każde dobre wieści o jakich piszecie. Dzieciaczki rosną jak na drożdżach!:)

Mi to się wydaje, że ta ciąża nawet za szybko mija. Raptem co się o niej dowiedziałam a za chwilę już połowa za mną. Obecnie tydzień 18+4. Wam też tak szybko ten czas płynie?

Mam pytanie a propo krzywej cukrowej. Dostałam skierowanie na badanie. Wcześniejsze badania glukozy wszystko w normie. Pytanie czy mam je robić teraz czyli tydzień 18+4 czy po 22 tygodniu? Jak to jest?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie moja gin mówiła, że to badanie będziemy robić między 24, a 28 tc.

Zgłaszam się po połówkowym! Moje marzenie się spełnia :) w moim brzuszku mieszka dziewczynka! Lalunia śliczna... Jest zdrowa i waży 330g :)
Ale zazdroszczę...

Do góry