reklama
Żartujesz, że chcą pozwać lekarza? Dobrze, że nie Pana Boga! Moja bratowa była do porodu przekonana, że będzie trzecia córa a tu urodził się... Kacper! Pierwszy raz widziałam jak tata i brat płaczą ze szczęścia.Mój wczoraj rozmawial z sąsiadem i jego córka jakiś czas temu urodziła. Miał być syn na 100% wszystko pod syna kupione, a tu psikus bo jajka odpadły i jest dziewczyna. Wszyscy w szoku. Podobno chcą lekarza pozowac, bo tyle kasy poszło na wyprawkę, remont i mebelki dla chłopca. Trochę przesadzaja z tym pozwem.
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Nonkatoja
Fanka BB :)
Ehh... wiesz jacy ludzie są. Nie wszystkich da się zrozumieć. Siostrzeniec mojego męża też miał być dziewczynką, a mimo to wszyscy szczęśliwi, że zdrowyŻartujesz, że chcą pozwać lekarza? Dobrze, że nie Pana Boga! Moja bratowa była do porodu przekonana, że będzie trzecia córa a tu urodził się... Kacper! Pierwszy raz widziałam jak tata i brat płaczą ze szczęścia.
Najważniejsze, aby było zdrowe, silne i nie koncertowało 24/haEhh... wiesz jacy ludzie są. Nie wszystkich da się zrozumieć. Siostrzeniec mojego męża też miał być dziewczynką, a mimo to wszyscy szczęśliwi, że zdrowy
ja po wizycie...
synek ma 314g .
zdrowiutki i grzeczniutki .
za tydzien znowu usg polowkowe )
Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
synek ma 314g .
zdrowiutki i grzeczniutki .
za tydzien znowu usg polowkowe )
Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
mamaNadii2
A ja bylam dzis na wizycie bo w nocy bolal brzuch jak na okres i w ostatnichdniach mialam galaretowata wydzieline.Naszczescie wszystko dobrze szyjka sie nie skraca i ma 4 cm ale mam duphaston i magnez przepisany.
Antiope
Super wieści. trzymam kciuki, żeby jednak dziewczynka była.Tak więc dziewczyny, jestem już po badaniu. Oczywiście całe nerwy zlecialy ze mnie.
A ja zyskałam pewność że trafiłam na super lekarza który swoją cierpliwością do mnie działa na mnie kojąco.
Tak więc dzidziuś ma się bardzo dobrze, ma piękne bijące serduszko, waży 150g, ma silne rączki i nóżki które odpychaly się od głowicy usg.przez co nie za bardzo dał się podglądać. Lekarz usilnie próbował zobaczyć czy Fabian został Fabianem, no ale było tak ułożone poprzecznie że ani dopochwowo ani przez brzuch nie pokazało się nam w pełnej okazałości. Lekarz mówił że z tym synem to mógłby sie trochę poklocic, bo to co dziś udało mu sie podglądać wcale aż takie chłopięce nie było. I szansę na Lene wzrosły. Cierpliwie tłumaczył, ze za 4 tyg będę miała usg polowkowe i takie badanie bedzie trwało ok 30-40 minut więc mamy szansę żeby dzidziuś pobracal sie trochę co da nam więcej możliwości zagladnac między nogi.
To co dziś zobaczył to nie było aż tak bardzo chłopięce, i bardziej przypominało mu spuchniete wargi. Ale ze dojście miał ciulowe do krocza mojego dziecka to nie chciał określać płci dziś.
tlumaczyl ze wcześniej było bardziej prawdopodobne że chłopiec bo mogła być większa opuchlizna warg, która teraz systematycznie może się zmniejszać. [emoji33] zglupialam [emoji23]
Ja w dalszym ciagu czuje syna.
Szyjka bardzo długa, łożysko wysoko zdala od ujścia szyjki. Plamienia mogą się jeszcze pojawiać do 20 tyg i mam być spokojna, bo o ile nie ma krwi to jest bardzo dobrze.
Po badaniu stwierdził że zobaczymy się za 4 tyg, a nie za 2 bo wszystko idzie ku dobremu. Jak coś by sie działo mam.dzwonic na prywatny.
Jestem szczesliwa. I tak bardzo zakochana w tym dziecku co noszę pod sercem że chyba bardziej już nie można [emoji7].
Waga 60,5
Jeżeli mieso mi nie wchodzi to mam jeść dużo warzyw tych zielonych, czyli bob, fasolka, brokuły itp
Wyniki dobre, mocz ok.
Zaczynam cieszyć się ciąża WKONCU!!! Mam nadzieję że kolejne plamienia już sie nie pojawia i mi tej radości z Ciąży nie zepsuja.
Zobacz załącznik 762887Zobacz załącznik 762888Zobacz załącznik 762889Zobacz załącznik 762890
Jeju, to może dla mnie też jest nadzieja?! Ja bym nikogo nie pozywała, tylko bym oszalała ze szczęścia.Mój wczoraj rozmawial z sąsiadem i jego córka jakiś czas temu urodziła. Miał być syn na 100% wszystko pod syna kupione, a tu psikus bo jajka odpadły i jest dziewczyna. Wszyscy w szoku. Podobno chcą lekarza pozowac, bo tyle kasy poszło na wyprawkę, remont i mebelki dla chłopca. Trochę przesadzaja z tym pozwem.
No u mnie zielone ściany i białe meble. Miało być i dla chłopca i dla dziewczynki...hehehe
bez przesady z tym pozwem
przecież zawsze istnieje ryzyko pomyłki mi mówią, że będzie chłopiec, nawet niby sama to widziałam na USG, ale jak to się mówi, nie uwierzę, póki sama nie zobaczę
mój brat też już wymalował pokój na niebiesko, niebieskie mebelki ,kocyki itd, a wyskoczyła Marysia i jakoś wszyscy przeżyli.
ja się delikatnie sugeruję płcią ( zaraz po USG kupiłam błękitny smoczek i chłopięce body) , ale wyprawkę staram się kompletowac neutralną, pokoik jest beżowy, i nie mam też zamiaru kupować niebieskich mebelków:]
Super, gratulacje.Dziewczyny u nas też wszystko ok Lekarz potwierdził to co na ostatniej wizycie, czyli, że będzie synek Z tego co mówi to już pewne na 100%. Waga bobasa 200gram
Gratki Lucky.
A wiecie że niebieski to kolor Maryjny i kiedyś był zarezerwowany dla dziewczynek?
W drugą stronę gorzej jak na różowo wymalujesz ściany.
Najlepsze kolory to żółty i zielony uniwersalne.
Tak to prawda Maryja ma szaty niebieskie. A czerwone szaty Pan Jezus, więc róż dla chłopcze [emoji23]
Mi tak zawsze babcia powtarzała że te kolory to o kant dupy rozbić bo ludzie poprzestawiali [emoji23][emoji6]
No moja mama też zawsze mówi, że dla niej niebieski jest dla dziewczynki, a różowy dla chłopca, ale ja też za diabła nie wyobrażam sobie, że chłopcy mieliby na różowo chodzić (zresztą mnie się różowy dla dziewczynki też nie podoba, za dużo tego).
cytrusowa85
Lux jak po wizycie??" Kogo bedziesz miala????? Zasilasz Girl power 10:17 czy Boy power 9:18
reklama