reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Po wizycie u gin, ciśnienie b. wysokie 147:/ chciała mi zwolnienie dać z pracy. Podejrzała dziecko, siedzi sobie spokojnie :) płci nie odkryłyśmy.

Znacie jakieś naturalne metody na obniżenie ciśnienia? :( nie chcę wylądować na izbie...
Może po schodach wchodzilas przed wizytą? Albo co innego?

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Lena, a kawę pijesz?
Generalnie wizyta u lekarza bywa stresująca więc być może to akurat było przyczyną wysokiego ciśnienia. Koniecznie mierz w domu i oby było w normie.

f2w3yx8d53zjrig5.png

Miałam 146/80 dzis. Lekarka kazała mierzyć 4 razy dziennie i pojawić siè na ip jak bèdzie powyżej 140/90. Kurcze ciàgle coś :( zamówiłam ciśnieniomierz. Odstawię sól, poobserwuję. Dzięki
Dokładnie mierz i zapisuj sobie, razem z godziną i wynik ciśnienia.
Staraj sie mierzyć mniej więcej o podobnych porach. Można przywyknac [emoji6].
Sól podnosi ciśnienie do tego przyczynia się do odkładania wody w organizmie i puchnięcia. Ja ograniczyłam, nie zrezygnowałam całkiem bo bez soli wszystko mdle dla mnie a to znowu mnie muli.
Bedzie dobrze.
Mi kazał zwrócić uwagę, na zawroty głowy, ból głowy, szumy w uszach itp to wszystko od skoku ciśnienia może być.
U mnie tak sie objawila gestoza, czyli zatrucie ciążowe w ciąży z Filipem. dlatego tak kontrolują u mnie to ciśnienie.
Ty może poprostu byłaś zmęczona, zdenerwowana wizyta, być może gorąco było itp. Jednorazowy skok ciśnienia jeszcze o niczym nie świadczy.
Sprawdzaj sobie ciśnienie w domu jak już dostaniesz ciśnieniomierz. Zobaczysz że w domu na luzaku, ciśnienie będzie niższe.tego ci życzę.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie też wszystko w dół.... Bobas wysysa ewidentnie.. Tylko ja zaczynalam z hemoglobina 14,5 wiec ma z czego jeszcze podjadac... Najgorzej, ze coraz wiecej krost... Coraz wiecej swędzących krost
1467923361-v0q2zp.jpeg

a8doqqmz725nh9h0.png

Lena, a kawę pijesz?
Generalnie wizyta u lekarza bywa stresująca więc być może to akurat było przyczyną wysokiego ciśnienia. Koniecznie mierz w domu i oby było w normie.

f2w3yx8d53zjrig5.png
Ja w domu ciśnienie mam zawsze niskie 90-100/50-60, a u lekarza zawsze skacze do 130/80, albo coś w tym stylu.

reklama
ja dzis odebralam wyniki i moja hemoglobina leci w dół ostatnia byla 12,5 dzis tylko 11,4

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Ja najmniej miałam 10 w ciąży i wtedy już żelazo łykałam. 11,4 jeszcze nie jest źle. Krew rzadsza to i hb spada. Kontroluj i jedz czerwone mięso :)

Ja mam zawsze 100/60 ciśnienie. Lepiej niskie niż wysokie mówią. Tu w górach chyba mam wyższe bo się świetnie czuję;)

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry