reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Po wizycie u gin, ciśnienie b. wysokie 147:/ chciała mi zwolnienie dać z pracy. Podejrzała dziecko, siedzi sobie spokojnie :) płci nie odkryłyśmy.

Znacie jakieś naturalne metody na obniżenie ciśnienia? :( nie chcę wylądować na izbie...
Może po schodach wchodzilas przed wizytą? Albo co innego?

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Lena, a kawę pijesz?
Generalnie wizyta u lekarza bywa stresująca więc być może to akurat było przyczyną wysokiego ciśnienia. Koniecznie mierz w domu i oby było w normie.

f2w3yx8d53zjrig5.png

Miałam 146/80 dzis. Lekarka kazała mierzyć 4 razy dziennie i pojawić siè na ip jak bèdzie powyżej 140/90. Kurcze ciàgle coś :( zamówiłam ciśnieniomierz. Odstawię sól, poobserwuję. Dzięki
Dokładnie mierz i zapisuj sobie, razem z godziną i wynik ciśnienia.
Staraj sie mierzyć mniej więcej o podobnych porach. Można przywyknac [emoji6].
Sól podnosi ciśnienie do tego przyczynia się do odkładania wody w organizmie i puchnięcia. Ja ograniczyłam, nie zrezygnowałam całkiem bo bez soli wszystko mdle dla mnie a to znowu mnie muli.
Bedzie dobrze.
Mi kazał zwrócić uwagę, na zawroty głowy, ból głowy, szumy w uszach itp to wszystko od skoku ciśnienia może być.
U mnie tak sie objawila gestoza, czyli zatrucie ciążowe w ciąży z Filipem. dlatego tak kontrolują u mnie to ciśnienie.
Ty może poprostu byłaś zmęczona, zdenerwowana wizyta, być może gorąco było itp. Jednorazowy skok ciśnienia jeszcze o niczym nie świadczy.
Sprawdzaj sobie ciśnienie w domu jak już dostaniesz ciśnieniomierz. Zobaczysz że w domu na luzaku, ciśnienie będzie niższe.tego ci życzę.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie też wszystko w dół.... Bobas wysysa ewidentnie.. Tylko ja zaczynalam z hemoglobina 14,5 wiec ma z czego jeszcze podjadac... Najgorzej, ze coraz wiecej krost... Coraz wiecej swędzących krost
1467923361-v0q2zp.jpeg

a8doqqmz725nh9h0.png

Lena, a kawę pijesz?
Generalnie wizyta u lekarza bywa stresująca więc być może to akurat było przyczyną wysokiego ciśnienia. Koniecznie mierz w domu i oby było w normie.

f2w3yx8d53zjrig5.png
Ja w domu ciśnienie mam zawsze niskie 90-100/50-60, a u lekarza zawsze skacze do 130/80, albo coś w tym stylu.

reklama
ja dzis odebralam wyniki i moja hemoglobina leci w dół ostatnia byla 12,5 dzis tylko 11,4

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Ja najmniej miałam 10 w ciąży i wtedy już żelazo łykałam. 11,4 jeszcze nie jest źle. Krew rzadsza to i hb spada. Kontroluj i jedz czerwone mięso :)

Ja mam zawsze 100/60 ciśnienie. Lepiej niskie niż wysokie mówią. Tu w górach chyba mam wyższe bo się świetnie czuję;)

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry