reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

A wapno w ciąży można bezpiecznie pić? Jakieś parszywe krostki mi wyszły i swędzieć zaczyna....

a8doqqmz725nh9h0.png
Mialam to tez tak mozesz pic czyste wapno ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wapno można i to w dużych ilościach. Co do glukozy to wolałabym aby to było coś kwaśnego lub gorzkiego a nie taki ulepek. Dodatkowo mnie jest po wypiciu słabo, kręci mi się w głowie, mam palpitacje i ciężko mi oddychać. Dlatego tym razem sobie daruję - w końcu nikt mnie zmusić nie może :p

Po wizycie u gin, ciśnienie b. wysokie 147:/ chciała mi zwolnienie dać z pracy. Podejrzała dziecko, siedzi sobie spokojnie :) płci nie odkryłyśmy.

Znacie jakieś naturalne metody na obniżenie ciśnienia? :( nie chcę wylądować na izbie...

A wapno w ciąży można bezpiecznie pić? Jakieś parszywe krostki mi wyszły i swędzieć zaczyna....

a8doqqmz725nh9h0.png
Można

Wapno można i to w dużych ilościach. Co do glukozy to wolałabym aby to było coś kwaśnego lub gorzkiego a nie taki ulepek. Dodatkowo mnie jest po wypiciu słabo, kręci mi się w głowie, mam palpitacje i ciężko mi oddychać. Dlatego tym razem sobie daruję - w końcu nikt mnie zmusić nie może :p
Ja przy czymkolwiek gorzkim mam odruch wymiotny i dlatego np. nie jestem w stanie wypić piwa.

Kochana, ja cukier odstawiłam zupełnie, bo cukrzyca się przyplątała :( wszystko na raz.... Siły potrzeba.
Kochana na wysokie cisnienie to chyba tylko leki. Sa podobno specjane bezpieczne tabletki. A cukrzyca to nie wyrok. Da sie z tym zyc. Ja juz 3 raz mam. Od początku ciazy sie kontroluje. Teraz 3 razy dziennie wstrzykuje sobie insulinę. Zeby tylko dzidzia sie dobrze rozwijala. O to tylko sie martwię.

Po wizycie u gin, ciśnienie b. wysokie 147:/ chciała mi zwolnienie dać z pracy. Podejrzała dziecko, siedzi sobie spokojnie :) płci nie odkryłyśmy.

Znacie jakieś naturalne metody na obniżenie ciśnienia? :( nie chcę wylądować na izbie...
Kochana mój gin obserwuje ciśnienie u mnie ze względu że właśnie w drugiej ciąży wylądowałam w szpitalu że skokami ciśnienia. Ważniejsze jest to drugie ciśnienie 147 na ile masz.?
Ja mierze trzy razy dziennie ciśnienie i hak narazie mam dobre, u lekarza mam wysokie bo sue stresuje.
Mój gin dał mi nakaz bezwzględnego pojawienia się w klinice o ile ciśnienie podejdzie wyżej niż 140/90. Z tym że mówię ważniejsze jest to drugiej.
Nie może być wyżej niż 90.
Kontroluj ciśnienie kilka razy dziennie. Zapisuj sobie żebyś wiedziała kiedy ci wzrasta. W jakich porach itp.
Napewno sól odstawić z jedzenia.
Jeżeli będziesz miała wyżej niż pisałam koniecznie zgłoś to lekarzowi.na wysokie Cisnienie tylko leki kochana.
Gin mi mówił że ciśnienie lubi skakać ok 20 tyg.. Wiec ja kontroluje cały czas ehhh.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochana mój gin obserwuje ciśnienie u mnie ze względu że właśnie w drugiej ciąży wylądowałam w szpitalu że skokami ciśnienia. Ważniejsze jest to drugie ciśnienie 147 na ile masz.?
Ja mierze trzy razy dziennie ciśnienie i hak narazie mam dobre, u lekarza mam wysokie bo sue stresuje.
Mój gin dał mi nakaz bezwzględnego pojawienia się w klinice o ile ciśnienie podejdzie wyżej niż 140/90. Z tym że mówię ważniejsze jest to drugiej.
Nie może być wyżej niż 90.
Kontroluj ciśnienie kilka razy dziennie. Zapisuj sobie żebyś wiedziała kiedy ci wzrasta. W jakich porach itp.
Napewno sól odstawić z jedzenia.
Jeżeli będziesz miała wyżej niż pisałam koniecznie zgłoś to lekarzowi.na wysokie Cisnienie tylko leki kochana.
Gin mi mówił że ciśnienie lubi skakać ok 20 tyg.. Wiec ja kontroluje cały czas ehhh.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
Miałam 146/80 dzis. Lekarka kazała mierzyć 4 razy dziennie i pojawić siè na ip jak bèdzie powyżej 140/90. Kurcze ciàgle coś :( zamówiłam ciśnieniomierz. Odstawię sól, poobserwuję. Dzięki

Do góry