reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Agnesis tutaj chyba wiekszosc dziewczyn nie wie jaki jest puls bo tak jak bonusowa pisała, słuchanie na tym etapie jest niewskazane. Większość po prostu widzi pikające serduszko. Moim zdaniem lekarka niepotrzebnie cię nastraszyła bo moim zdaniem jedyne co może tu pomóc to czas i spokój żeby dzidziuś sobie podrósł :)

reklama
Mojeboje i tu sie z toba zgodze nie powinni mowic ze cos jest nie tak ... to niepotrzebny stres
Ja nie slyszalam serduszka lekarz zmierzyl puls na usg. Nie wiem jak mu to wyszlo nie znam sie na tym ...

Dziewczyny ja też nie słyszałam serca. Ona tylko zmierzyła tętno. I nie chodzi o to że jest niskie, bo mówiła że bradykardia jest często spotykana na tym etapie ciąży. Ale chodzi o to że serce bije 118 a za chwilę zwalnia do 90 i tak się wacha, staje, rusza...

Agnesis mocno trzymam kciuki!
Moj gin nie mierzył tętna, powiedział ze jest i bije i tyle.
Popieram dziewczyny, dajmy fasoli spokojnie bez nerwów rosnąć a serducho wam następnym razem pokaże co potrafi :-) :-*

Agnesis kochana nie rozkminiaj każdego słowa lekarki. To co było wczoraj, to jest wczoraj, dziś jest już inaczej. Fasolka się rozwija w wielkim tempie, czekaj spokojnie do kolejnej wizyty i nie denerwuj się, Twoje tętno też jest ważne. My trzymamy kciuki tak jak trzymaliście za mnie, z Toba na czele :)

Ja poproszę jeszcze o dodanie jutrzejszej wizyty na NFZ u gina (13.00), endokrynologa 04.maja (15.20) i badania prenatalne 25.05 na 17.00. Oooo i właśnie sobie zdałam sprawę, że to dzień przed Dniem Matki będzie :D

Dodane :)

Agucha ja Ci napisałam aktualizację moich wizyt na pw

Zaraz dodam :)

Ja już po wizycie :) mały człowiek ma 5,34mm co odpowiada 6t2d (czyli dokładnie według moich obserwacji zgodnie z owu - z om byłoby 6t6d). Serducho pika, wszystko ok. Jestem happy :D kolejna wizyta 12 maja więc uprzejmie poproszę o dopisanie :)

Dopisane ;) gratulacje ;) :)

Ja również bardzo proszę o dodanie do listy wizyt :) 9 maja (10.00).

Dodane :)

Agnesis będzie dobrze. najważniejsze, że serduszko bije. Ja nie słyszałam o takich zmianach rytmu u nikogo, więc nie pomogę podając przykład, ale i tak jestem pewna, że wszystko będzie dobrze.
U mojego maluszka tętno wynosi 165, też nie słuchałam tylko widziałam kropeczkę migającą i pani doktor zmierzyła puls.

reklama
Agnesis zaplanuj sobie cos fajnego na week. Nastaw sie pozytywnie. Wiesz ze nie man wplywu na to serduszko maluszka. Takze nie zamarwiaj sie a ja mocno wierze ze w nastepnym tyg poleca lzy szczescia

Dxiewczyny kciuki &&&&&

Do góry