reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
tupie juz po domu...strach mnie ogarnia

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
A cos jest nie tak ? Uwierz mi z tydzien temu poszlam na prwnatalne badanie lekarz stwierdził ze dziecko moze nie miec kości udowej i byc karlem. "Taka ciążę można przerwać do 20 tygodnia". Zrobilam sie zielona pow mi ze mam za duzo skory na brzuchu po 1 dziecku. Było to dla mnie przykre bo moze ja nie jestem za chuda ale nie jestem otyła :/. Po czym stwierdził proszę przyjsc do mnie prywatnie tak mam lepszy sprzęt. Wiec ja wystraszona 6 godz pozniej poszlam. Zaplacilam 80zl za 2 minuty usg i okazalo się ze moje cudo jest zdrowe ...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

A cos jest nie tak ? Uwierz mi z tydzien temu poszlam na prwnatalne badanie lekarz stwierdził ze dziecko moze nie miec kości udowej i byc karlem. "Taka ciążę można przerwać do 20 tygodnia". Zrobilam sie zielona pow mi ze mam za duzo skory na brzuchu po 1 dziecku. Było to dla mnie przykre bo moze ja nie jestem za chuda ale nie jestem otyła :/. Po czym stwierdził proszę przyjsc do mnie prywatnie tak mam lepszy sprzęt. Wiec ja wystraszona 6 godz pozniej poszlam. Zaplacilam 80zl za 2 minuty usg i okazalo się ze moje cudo jest zdrowe ...

Zawału serca bym dostała. Po takich rewelacjach chyba bym zmieniła lekarza.

Brak slow na takich lekarzy, ale tez sie z takim spotkalam, jak podejrzewalam ciaze, spoznial mi sie wtedy okres i poszlam do lekarza na nfz i powiedzial ze no moze coa tam jest moze nie, prosze sie umowic do mnie prywatnie na popoludnie, tam mam lepszy sprzet to zobaczymy. Po wyjsciu z gabinetu dostalam okres.. pamietam ze wtedy staralismy sie o drugie dziecko. Bylo mi przykro ze taki lekarz i ze dostalam ten okres..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Brak slow na takich lekarzy, ale tez sie z takim spotkalam, jak podejrzewalam ciaze, spoznial mi sie wtedy okres i poszlam do lekarza na nfz i powiedzial ze no moze coa tam jest moze nie, prosze sie umowic do mnie prywatnie na popoludnie, tam mam lepszy sprzet to zobaczymy. Po wyjsciu z gabinetu dostalam okres.. pamietam ze wtedy staralismy sie o drugie dziecko. Bylo mi przykro ze taki lekarz i ze dostalam ten okres..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana w moim mieście to juz wcale ... W pierwszej ciąży bylam jak mialam 19 lat. W 16 tyg zaczęłam słabnąc i miec bóle plecow. Poszlam do lekarza on wypisal mi luteine i pow "poronienia sa o będą " 3 dni pozniej trafiłam do szpitala okazalo sie ze moje żelazo bylo tak niskie ze jeszcze chwilą i koniec. Lekarz majac moje wyniki mial w dupie nie wypisal mi zelaza. Zmienilam lekarza. Po 6 latach postanowilismy miec drugie dziecko. Balam sie bo nie wspominam ciazy zbyt dobrze a do tego nie wyszlo mi z prawdziwym tata syna. Cóż wiecznie żyć tym co bylo nie można, więc poznając wspaniałego faceta zdecydowalismy się na dziecko. Gdzieś ok 20 marca bylam u lekarza bo dostałam krwotoku po okresie ktory byl 9 marca. Przy okazji poinformowałam mojego lekarza o staraniach sie o dziecko. Lekarz stwierdzil u mnie PCOS i pow "jak zajdzie Pani w ciążę bd cud" o tyle dobrze ze cykle mialam regularne 30 dniowe dostałam tylko Oviarin i kazal brac witaminy. Weszlam do domu placz. Przechodzilo mi nawet przez mysl zostawić ukochanego bo po co mu taka kobieta. Okres spóźnial mi sie 4 dni poszlam po test oczywiście odrazu nastawiona na nie i ze jak wyjdzie jedna kreska szybciej pojawi sie @. Patrze 2 kreski z popołudniowego moczu... 4 inne testy to samo. Poszlam na 2 dzien do lekarza a on na to ze to nie sa testy pozytywne bo nie sa mocne kreski. Wiec ja ze przy 1 ciąży mialam jeszcze bledsze. Pozniej usg i no tu jest taka linia ktora świadczy o tym ze to nie ciaza przeciez to by wskazywalo na zajscie w ciążę po 5 dniach brania samych witamin. Bylam zrozpaczona ale poszlam na bete a tam ? 2 tydzień ciazy za 3 dni powtórzyłam rosła. Jaka mial mine potwierdzając mi ciaze. Najgorsze jest to ze dobry lekarz u mnie w mieście ma zapisy juz ok 2 miesiace zajete. Pocieszam sie tylko tym ze jeszcze usg polowkowe i te i tak zrobię prywatnie.

Do góry