reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
tupie juz po domu...strach mnie ogarnia

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
A cos jest nie tak ? Uwierz mi z tydzien temu poszlam na prwnatalne badanie lekarz stwierdził ze dziecko moze nie miec kości udowej i byc karlem. "Taka ciążę można przerwać do 20 tygodnia". Zrobilam sie zielona pow mi ze mam za duzo skory na brzuchu po 1 dziecku. Było to dla mnie przykre bo moze ja nie jestem za chuda ale nie jestem otyła :/. Po czym stwierdził proszę przyjsc do mnie prywatnie tak mam lepszy sprzęt. Wiec ja wystraszona 6 godz pozniej poszlam. Zaplacilam 80zl za 2 minuty usg i okazalo się ze moje cudo jest zdrowe ...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

A cos jest nie tak ? Uwierz mi z tydzien temu poszlam na prwnatalne badanie lekarz stwierdził ze dziecko moze nie miec kości udowej i byc karlem. "Taka ciążę można przerwać do 20 tygodnia". Zrobilam sie zielona pow mi ze mam za duzo skory na brzuchu po 1 dziecku. Było to dla mnie przykre bo moze ja nie jestem za chuda ale nie jestem otyła :/. Po czym stwierdził proszę przyjsc do mnie prywatnie tak mam lepszy sprzęt. Wiec ja wystraszona 6 godz pozniej poszlam. Zaplacilam 80zl za 2 minuty usg i okazalo się ze moje cudo jest zdrowe ...

Zawału serca bym dostała. Po takich rewelacjach chyba bym zmieniła lekarza.

Brak slow na takich lekarzy, ale tez sie z takim spotkalam, jak podejrzewalam ciaze, spoznial mi sie wtedy okres i poszlam do lekarza na nfz i powiedzial ze no moze coa tam jest moze nie, prosze sie umowic do mnie prywatnie na popoludnie, tam mam lepszy sprzet to zobaczymy. Po wyjsciu z gabinetu dostalam okres.. pamietam ze wtedy staralismy sie o drugie dziecko. Bylo mi przykro ze taki lekarz i ze dostalam ten okres..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Brak slow na takich lekarzy, ale tez sie z takim spotkalam, jak podejrzewalam ciaze, spoznial mi sie wtedy okres i poszlam do lekarza na nfz i powiedzial ze no moze coa tam jest moze nie, prosze sie umowic do mnie prywatnie na popoludnie, tam mam lepszy sprzet to zobaczymy. Po wyjsciu z gabinetu dostalam okres.. pamietam ze wtedy staralismy sie o drugie dziecko. Bylo mi przykro ze taki lekarz i ze dostalam ten okres..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana w moim mieście to juz wcale ... W pierwszej ciąży bylam jak mialam 19 lat. W 16 tyg zaczęłam słabnąc i miec bóle plecow. Poszlam do lekarza on wypisal mi luteine i pow "poronienia sa o będą " 3 dni pozniej trafiłam do szpitala okazalo sie ze moje żelazo bylo tak niskie ze jeszcze chwilą i koniec. Lekarz majac moje wyniki mial w dupie nie wypisal mi zelaza. Zmienilam lekarza. Po 6 latach postanowilismy miec drugie dziecko. Balam sie bo nie wspominam ciazy zbyt dobrze a do tego nie wyszlo mi z prawdziwym tata syna. Cóż wiecznie żyć tym co bylo nie można, więc poznając wspaniałego faceta zdecydowalismy się na dziecko. Gdzieś ok 20 marca bylam u lekarza bo dostałam krwotoku po okresie ktory byl 9 marca. Przy okazji poinformowałam mojego lekarza o staraniach sie o dziecko. Lekarz stwierdzil u mnie PCOS i pow "jak zajdzie Pani w ciążę bd cud" o tyle dobrze ze cykle mialam regularne 30 dniowe dostałam tylko Oviarin i kazal brac witaminy. Weszlam do domu placz. Przechodzilo mi nawet przez mysl zostawić ukochanego bo po co mu taka kobieta. Okres spóźnial mi sie 4 dni poszlam po test oczywiście odrazu nastawiona na nie i ze jak wyjdzie jedna kreska szybciej pojawi sie @. Patrze 2 kreski z popołudniowego moczu... 4 inne testy to samo. Poszlam na 2 dzien do lekarza a on na to ze to nie sa testy pozytywne bo nie sa mocne kreski. Wiec ja ze przy 1 ciąży mialam jeszcze bledsze. Pozniej usg i no tu jest taka linia ktora świadczy o tym ze to nie ciaza przeciez to by wskazywalo na zajscie w ciążę po 5 dniach brania samych witamin. Bylam zrozpaczona ale poszlam na bete a tam ? 2 tydzień ciazy za 3 dni powtórzyłam rosła. Jaka mial mine potwierdzając mi ciaze. Najgorsze jest to ze dobry lekarz u mnie w mieście ma zapisy juz ok 2 miesiace zajete. Pocieszam sie tylko tym ze jeszcze usg polowkowe i te i tak zrobię prywatnie.

Do góry