Saranta
Fanka BB :)
Saranta duzego masz miesniaka ? Ja tez mam ale moj gin mnie uspokoil, ze w niczym nie bedzie przeszkadzac wiec juz nawet nic nie pytam ani sama sobie tym glowy nie zawracam podobno po ciazy potrafia sie wchlonac poniewaz zmienia sie poziom hormonow w organizmie ja na to licze
Ja przestawilam sie na wode niegazowana jeszcze przed ciaza ale musi byc z lodowki inna nie przejdzie a gazowane pije maks raz w tygodniu od zawsze nie lubilam slodzonych i gazowanych napoi typu cola mirinda itp wolalam soki, chipsow tez nie lubie Luby na poczatku byl w szoku ale ja jak bylam mala to mialam straszne alergie okazalo sie, ze od chipsow gum do zucia i calej tej chemi w nich zawartej mama odstawila wszystko i to chyba przyzwyczajenie z lat dziecinstwa teraz nawet mi to nie smakuje
Od czasu do czasu cos przemyce w diecie bo wyczytalam, ze jesli matka nie je roznych pokarmow wowczas nie przekazujedziecku antygenow na nie czy cos w tym stylu i dziecko jest pozniej bardziej podatne na alergie pokarmowe. Jesli zle mowie to mnie poprawcie
Napisane na LG-D315 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam mięśniaka od jakichś 4 lat, Najpierw był mały, też sie dowiedziałam o nim w ciąży, ale wtedy miał 2 cm.
Niestety ciąże straciłam w 17 tc
Nastepnie po ponad roku zaszłam w ciaże niewiedziawszy, że miesniaka mam juz giganta (bo przez rok urosl az 5 cm) no i w dodatku na szczescie nie poronilam tej ciąży tylko jakos na razie sie trzymam (rowniez ze wzgledu na moj wiek!!).
Miesniaki raczej sie nie chlaniają, ponieważ są one po prostu płatem mięsa... więc to nie to co cysta, że ma płyn w środku i może się wchłonąć...
Czasem jednak potrafią się zmniejszyc po ciązy Niestety mój jest zbyt wielki.
Pozdrawiam
ps. a ja teraz od piątku nie mogę się skolei zalatwic, pije wode bez gazu, jem duzo blonnika i nic nie pomaga