reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Ja niestety wczoraj wylądowałam na pogotowiu z silnymi bólami brzucha i podbrzusza, ponieważ 4 lata temu w 4 mies. straciłam dziecko, teraz mało mysląc od razu wybrałam szpital (moj gin. na wakacjach do poniedzialku), nie dałam rady iść, syn mnie musiał zawieźć bo bóle były cykliczne i co jakiś czas się nasilały, od razu skojarzyło mi się to ze skurczami porodowymi i myslalam, ze juz po mojej ciąży.
Na pogotowiu nie lepiej niż w Polsce, wysiedziałam 1h zanim ktos mnie zaprowadził na macierzyński na górę, tam następna niespodzianka lekarz dyżurujący odbierał poród bliżniaków, wiec mialam czekać.
W trakcie nastepnych kilkunastu minut dostałam takiego parcia że musiałam niemalże biec do toalety.
Biegunka taka że hej. Bałam się opuścić toaletę....
Minęło prawie półtorej godziny odkad przyjechalam do szpitala, po wypróznieniu się bóle ustały.
Jeszcze godzine czekalam, bo blizniaki sie nie chcialy urodzic i musiala byc cesarka.
W końcu do prawie spiacej mnie na fotelu dojechal mój mąż a zaraz potem doktor. Dziecko w porządku a ja "spazmy jelitowe" czyli kolka jelitowa. Koszmar. Nikomu nie życzę. Podobno może wystepowac w ciąży. Muszę zmienic diete, i ograniczyc napoje gazowane.
Czy któras z was to miała??
ufff... dobrze ze sie dobrze skonczylo! nawet zwykla biegunka moze niezle wystarszyc w ciazy. ja mialam raz jakis miesiac temu i bylam wtedy sama w domu i myslalam ze umre z bolu brzucha i tez mialam skojarzenia z poronieniem. nie pojechalam do szpitala tylko dlatego ze lezalam na lozku bez sily i nie dalam rady zadzwonic po pogotowie nawet. na szczescie ze 20 min po pobycie w toalecie mi sie znacznie zmniejszym bol.

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

reklama
Tez pije gazowane wszystko inne nie przejdzie.Ostatnio pije sok pomaranczowy bo przez 2 miesiace nie moglam zadnych sokow 100% i sprobowalam soku i dam rade juz pic.Koncza sie te mdlosci.

Poszłam za Waszym przykładem i tez kupiłam dzisiaj lekko gazowaną. U mnie częste wymioty w toku i najgorzej właśnie jest po wodzie niegazowanej, musze próbować juz wszystkiego :/

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Współczuję dziewczyny.

Kolka zarówno jelitowa jka i nerkowa bywają gorsze od porodu.
Dbajcie o siebie.

cb7wugpju04jz4q8.png
Dokładnie. Ja z pierwszą córka w ciąży miałam takie kołki nerkowe że szok, raz trwała 5 dni i chcieli mi już chirurgicznie odpychać kanaliki, a byłam w 7 miesiącu ciąży, ale okropnie cierpiałam..na szczęście przeszło mi w dniu planowanego zabiegu, po prostu kamień sam wyszedł całe szczęście i piasek też.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Współczuję przeżyć. Musiałaś się naprawdę denerwować. Najważniejsze, że z maluszkiem ok. Nie strasz mnie z tymi gazowanymi napojami, bo ja niegazowanej wody nie przełknę, muszę mieć lekko gazowaną. Trzymam kciuki, żeby atak już nigdy nie wrócił.
Ja też po wodzie z gazem mam wzdęcia, ale ja sobie kupuję gazowana, a potem ją odgazowuje i smak ma gazowanej a nie ma gazu [emoji23]

Ja wlaśnie przerabiam lekturę, bo nawet wczoraj nie nadawałam się do tego by się coś więcej dowiedziec, okazauje się, że to dość typowe dla ciąż :( U mnie po raz pierwszy się pojawiło. Czytam na forach i dużo dziewczyn pisze, że ataki wracają :( trzeba uważać co się je i pije, żadnych ostrych potraw i gazów :(
Jestem przerażona bo doszło mi do mojego wieku, mojego mięśniaka jeszcze "coś"
MILEGO WEEKENDU DLA MAM!
Saranta, musimy jeszcze pamiętać o b. dokładnym myciu warzyw i owoców. Ja myję je z sodą. Dobrze, że już ok. Mięśniak spory?

Saranta duzego masz miesniaka ? Ja tez mam ale moj gin mnie uspokoil, ze w niczym nie bedzie przeszkadzac wiec juz nawet nic nie pytam ani sama sobie tym glowy nie zawracam podobno po ciazy potrafia sie wchlonac poniewaz zmienia sie poziom hormonow w organizmie ja na to licze ;)
Ja przestawilam sie na wode niegazowana jeszcze przed ciaza ale musi byc z lodowki inna nie przejdzie a gazowane pije maks raz w tygodniu od zawsze nie lubilam slodzonych i gazowanych napoi typu cola mirinda itp wolalam soki, chipsow tez nie lubie Luby na poczatku byl w szoku ale ja jak bylam mala to mialam straszne alergie okazalo sie, ze od chipsow gum do zucia i calej tej chemi w nich zawartej mama odstawila wszystko i to chyba przyzwyczajenie z lat dziecinstwa teraz nawet mi to nie smakuje
Od czasu do czasu cos przemyce w diecie bo wyczytalam, ze jesli matka nie je roznych pokarmow wowczas nie przekazujedziecku antygenow na nie czy cos w tym stylu i dziecko jest pozniej bardziej podatne na alergie pokarmowe. Jesli zle mowie to mnie poprawcie ;)

Napisane na LG-D315 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Niestety mięśniak gigant ;( 11 cm. Dlatego ciąża zagrożona jest ;(
Ooo, wielki. To moja torbiel miala 8 cm i myslalam ze to duzo, ale miesniak 11 cm, szok. Ale dasz rade. Dzidzius za chwile przerosnie miesniaka i bedzie ok [emoji6]

Mnie teraz lewa nerka zaczela bolec [emoji20]

Do góry