reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Słuchajcie. Odwiedziła mnie dziś sąsiadka-położna z dużym stażem. Pochwaliłam się, że w czwartek mam prenatalne. Powiedziała, że jak test pappa wyjdzie źle, to mam nie wyrażać zgody na amino, bo wyniki fałszowane, a oni później piszą na temat amino jakieś prace, za które zgarniają kasę. No ja jestem w szoku, ale babka skoro pracuje tyle lat w szpitalu, to chyba wie co mówi ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To jakiś dramat jest. Nie do pomyślenia! Zaczynam się bać o własne wyniki.
Grama, a Ty już otrzymałas swoje? Jak się one mają do nifty?

reklama
Zaczynam się nad pappa zastanawiać. .. myślę, że jeśli tfu tfu coś by źle wyszło to absolutnie nie zgodzę się na amino tylko zrobimy nifty.... ale serio zaczynam myśleć czy w ogóle iść na pappa. Nie wiedziałam, że to wylicza tylko prawdopodobieństwo.... skoro tak to po co je w ogóle robić :/

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Zaczynam się nad pappa zastanawiać. .. myślę, że jeśli tfu tfu coś by źle wyszło to absolutnie nie zgodzę się na amino tylko zrobimy nifty.... ale serio zaczynam myśleć czy w ogóle iść na pappa. Nie wiedziałam, że to wylicza tylko prawdopodobieństwo.... skoro tak to po co je w ogóle robić :/

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana, to Ty jeszcze nie wiesz? Kasa. Nic więcej.

Tak, o 18.40

@Gabinia trzymam kciuki, musi być dobrze!
@Antiope udanej wizyty!

Ja dzisiaj czekam na telefon z wynikami tego nieszczęsnego pappa :/
Dzięki. Trzymam kciuki za pappa. Na pewno będzie dobrze.

Słuchajcie. Odwiedziła mnie dziś sąsiadka-położna z dużym stażem. Pochwaliłam się, że w czwartek mam prenatalne. Powiedziała, że jak test pappa wyjdzie źle, to mam nie wyrażać zgody na amino, bo wyniki fałszowane, a oni później piszą na temat amino jakieś prace, za które zgarniają kasę. No ja jestem w szoku, ale babka skoro pracuje tyle lat w szpitalu, to chyba wie co mówi ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To straszne! Przecież to jest nieetyczne. Jak ja się cieszę, że mi dobrze pappa wyszły. Teraz sobie myślę, że gdyby mi wyszły źle, to bym się zastanawiała nad amnio tylko wtedy, gdyby z usg też coś wychodziło nie tak.

Ja też jestem przeciwna tym pappa. Sama nie robię. Usg uważam za najbardziej wiarygodne źródło niż jakieś obliczenia z kosmosu. Moja znajoma przez te durne wyniki straciła synka :( aminopunkcja jest naprawdę niebezpieczna i właśnie po tym zabiegu straciła dziecko a sekcja nie wykazała żadnych zmian genetycznych. Miała w sobie zdrowe dziecko a liczby je zabiło! Wogole nie wiem po co to robią skoro to są szacunkowe obliczenia więc tak statystyczne możemy wszystko liczyć a to tylko statystyki : /

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Straszna historia. Wyobrażam jak ona się musiała po tym wszystkim czuć. :frown:

Noemi87 ja mam bliską sąsiadke która chodzi aktualnie w drugiej ciąży że skracajaca się szyjka Przy obydwoch miała/ma krążek W pierwszej miała wyjęty w 38tc i za kilka dni (chyba 3)urodziła i faktycznie poród bez ani jednego szwu, a teraz jest w 32tc Przy pierwszej się oszczędzala od 6mc będąc na l4 Teraz jest od początku na zwolnieniu ale ma 3 latka w domu bardzo absorbujacego dziennie go nosi na rękach dźwiga, biega za nim, nosi zakupy na obiad zero oszczędzania się bo nie ma jak i póki co wszystko jest ok Także nie martw się tym!

Ten test pappa to dla mnie osobiście głupota i nabijanie kasy za szacunki które często nijak się maja do rzeczywistości

Gabinia jesteśmy z Tobą!

Ja też jestem przeciwna tym pappa. Sama nie robię. Usg uważam za najbardziej wiarygodne źródło niż jakieś obliczenia z kosmosu. Moja znajoma przez te durne wyniki straciła synka :( aminopunkcja jest naprawdę niebezpieczna i właśnie po tym zabiegu straciła dziecko a sekcja nie wykazała żadnych zmian genetycznych. Miała w sobie zdrowe dziecko a liczby je zabiło! Wogole nie wiem po co to robią skoro to są szacunkowe obliczenia więc tak statystyczne możemy wszystko liczyć a to tylko statystyki : /

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
dlatego ja nie robie pappa!!! naczytalam sie, specjalnie sa falszowane wyniki by dac zarobic klinikom na amnio...to chore, granie na ludzkich uczuciach!!! bardzo współczuję tej kobiecie straty synka :(

Straszne ja nie robie zadnego pappa !!! Mam usg 4 D za tydzien to genetyczne absolutnie sie nie zgodze na ten pappa tylko samo usg.Nawet jak bedzie wchodzic w ten zestaw badan absolutnie pappa niech sobie wsadza w dupe

Hej dziewczyny. Miałam dzisiaj wizytę u lekarza, z dzieckiem wszystko ok, ale ja mam skróconą szyjkę macicy, a to dopiero 13 tydzień.. nie wiem co myśleć, lekarka mi żadnych szczegółów nie powiedziała, tylko ogólnikowo, że jest skrócona szyjka, że może za aktywny tryb życia prowadzę, że przepisze mi tabletki i za 3 tygodnie kontrola..
Ja mialam skrocona szyjke macicy ale jakos dotrwalam do czerwca bo potem juz sie bardzo skrocila i zaczela otwierac, ale wytrzymalam jeszcze miesiac i urodzilam o czasie [emoji6] odpoczywac trzeba duzo [emoji4]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja także będę opierać się na samym usg, które dokładnie pokazuje stan dzidziola, a nie na teście, który określa jakie jest prawdopodobieństwo wystąpienia tego a tego... poza tym w razie jakichkolwiek wątpliwości byłabym bliżej wykonania nifty, aminopunkcja byłaby to ostateczna ostateczność. Trzymam kciuki za wszystkie z nas, które mają niejasną sytuację, na pewno wszystko dobrze się skończy !

Do góry