reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Hej dziewczyny. Miałam dzisiaj wizytę u lekarza, z dzieckiem wszystko ok, ale ja mam skróconą szyjkę macicy, a to dopiero 13 tydzień.. nie wiem co myśleć, lekarka mi żadnych szczegółów nie powiedziała, tylko ogólnikowo, że jest skrócona szyjka, że może za aktywny tryb życia prowadzę, że przepisze mi tabletki i za 3 tygodnie kontrola..
A faktycznie prowadzisz taki aktywny tryb życia?

reklama
A faktycznie prowadzisz taki aktywny tryb życia?

No właśnie raczej nie. Jestem już prawie miesiąc na l4, dużo chodzę ale to chyba nic złego, spacery są przecież wskazane;) nie robię nic takiego ciężkiego jakby tak przeanalizować.. bo noszenie zakupów od czasu do czasu nie zalicza się do czegoś takiego.. dlatego zdziwiło mnie to skrócenie, skąd to się wzięło i dlaczego, lekarz też nic szczegółowo nie powiedział i trochę się martwię..

No właśnie raczej nie. Jestem już prawie miesiąc na l4, dużo chodzę ale to chyba nic złego, spacery są przecież wskazane;) nie robię nic takiego ciężkiego jakby tak przeanalizować.. bo noszenie zakupów od czasu do czasu nie zalicza się do czegoś takiego.. dlatego zdziwiło mnie to skrócenie, skąd to się wzięło i dlaczego, lekarz też nic szczegółowo nie powiedział i trochę się martwię..
Moze masz taka budowe ? Moja znajoma tak miala ...

Napisane na LG-D315 w aplikacji Forum BabyBoom

Też bym się martwiła, ale skoro lekarka nie panikowała, to może nie jest tak źle.

Ja dzis byłam na pobraniu krwi, w moczu białka nie stwierdzono. Także wszystko jak narazie ok. Następna wizyta 22.06 na 10.30
Będę w 13t4d.
Myślicie że nuba jeszcze wypatrze????

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę, że w tym tygodniu to już raczej siusiaka albo pipi ;)

ja wrocilam od lekarza z wynikami z prenatalnych i ...
20.06 bede miec aminopunkcje a 25.06 konsultacje genetyczna

jestem rozwalona na łopatki; /

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ale usg Wam ok wyszło czy coś źle kojarzę? Pappa robiłaś? Przecież wiesz, że ten test to bzdura na maksa. Uszy do góry :*

Hej dziewczyny. Miałam dzisiaj wizytę u lekarza, z dzieckiem wszystko ok, ale ja mam skróconą szyjkę macicy, a to dopiero 13 tydzień.. nie wiem co myśleć, lekarka mi żadnych szczegółów nie powiedziała, tylko ogólnikowo, że jest skrócona szyjka, że może za aktywny tryb życia prowadzę, że przepisze mi tabletki i za 3 tygodnie kontrola..

Jak tak czytam o tych skracających się szyjkach i pessarach a potem po zdjęciu w 36tc poród wręcz wywoływany w 42tc to zastanawiam się na ile ci lekarze panikują. Na pewno bym zwolniła tempo, zero dźwigania. Ale się nie stresuj. W UK w ogóle dowcipnie nie badają i kobiety nawet nie wiedzą jak ta szyjka wygląda i są spokojniejsze ;)

Moze masz taka budowe ? Moja znajoma tak miala ...

Nie wiem już sama, ale na ostatniej wizycie i w pierwszej ciąży wszystko było ok, nie pamiętam żeby były takie problemy, ale przejrzę sobie dla pewności moją starą kartę . Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. A znajomej udało się donosić ciążę do końca czy urodziła wcześniej?

Nie wiem już sama, ale na ostatniej wizycie i w pierwszej ciąży wszystko było ok, nie pamiętam żeby były takie problemy, ale przejrzę sobie dla pewności moją starą kartę . Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. A znajomej udało się donosić ciążę do końca czy urodziła wcześniej?
Zalozyli jej szew czy cos takiego i donosila za to miala lekki porod hihi no i musiala lezec cala ciaze niestety

@Gabinia kochana trzymam kciuki. Daj znac jak troche ochloniesz co wyszlo. Przytulam mocno!

Wlasnie od paru dni zastanawiam sie jakie sa faktyczne objawy skracajacej sie szyjki, bo kiedys sie o tym od znajomej nasluchalam i teraz sobie wkrecam. W przyszlym tygodniu wizytuje, to dopytam lekarza co i jak.

reklama
Nie martw się, jak by coś poważnego napewno by cie poinformowali.
Ja w pierwszej ciazy miałam skrawające się Szyjke macicy.
Na początku nawet miałam mieć szewek założony, ale z czasem stwierdzili że nie jest potrzebny i taka natura mojej ciąży. Syn urodził się przez cc w 34 tyg ciąży I NIE PRZEZ SKRACAJACA SIE SZYJKE MACICY.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry