reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
ja we wtorek ide do mojej prof ale tylko pokazac wyniki, po recepty i l4. ale bede chciala ja namowic na usg ok 16tyg bo nie wytrzymam do 20 poza tym w 16 tyg powinno byc juz lozysko. i tu pytnie do doswiadczonych mam: czy lozysko widac na usg?

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

ja we wtorek ide do mojej prof ale tylko pokazac wyniki, po recepty i l4. ale bede chciala ja namowic na usg ok 16tyg bo nie wytrzymam do 20 poza tym w 16 tyg powinno byc juz lozysko. i tu pytnie do doswiadczonych mam: czy lozysko widac na usg?

Tak, widać

Dziewczyny czy jest jakaś różnica pomiędzy endokrynologiem a ginekologiem-endokrynologiem ? Planuje zapisać się na wizytę i nie wiem czy "zwykly" endokrynolog będzie miał taką samą wiedzę nt kobiety w ciaży jak ten drugi :) (a wolałabym wybrać 1 opcje, bo ma lepsze opinie)

Dziewczyny czy jest jakaś różnica pomiędzy endokrynologiem a ginekologiem-endokrynologiem ? Planuje zapisać się na wizytę i nie wiem czy "zwykly" endokrynolog będzie miał taką samą wiedzę nt kobiety w ciaży jak ten drugi :) (a wolałabym wybrać 1 opcje, bo ma lepsze opinie)
wg mnie wybierz tego drugiego, skoro ma dwie specjalizacje tzn ze wie więcej na temat ciąży niż tylko endokrynolog :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

ja chodze do zwyklego endokrynologa i do zwyklego ginekologa osobno. moim zdaniem to nie ma znaczenia kogo wybierzesz. jesli endokrynolog jest dobry to wiec doskonale jak postepowac z kobieta w ciazy. a jak rozumiem tak czy inaczej masz innego lekarza prowadzacego no to i tak tylko konsultacja.

Ja w poprzedniej ciąży chodziłam do endokrynologa i byłam zadowolona:) popieram poprzedniczki. Jak jest dobry w tym co robi, to Cię poprowadzi przez ciążę :)

Ja też chodzę osobno do endokrynologa i ginekologa. Zdecydowanie wolę lepszego endokrynologa i ginekologa, niż gorszego endokrynologa-ginekologa. Przecież endokrynolog jest specjalistą od hormonów, a hormony grają w ciąży istotną rolę i to nie jest tak, że endokrynolog nie ma pojęcia o ciąży, po prostu jest specjalistą od jednej strony ciąży. Podobnie jest z ginekologiem, jest specjalistą od funkcjonowania kobiecego ciała, a to ściśle łączy się z hormonami, więc wiedzę na ten temat też posiada. Moja ginekolog i mój endokrynolog się uzupełniają ze swoją wiedzą i jestem bardzo zadowolona z obojga.

Popieram dziewczyny. Ja też chodzę osobno do gin i do Endo. Ale gdybym znała gin-endo, który byłby super specjalista, u którego chciałabym prowadzić ciążę to zdecydowanie wybrałbym taką opcję.

reklama
Dzieki, czyli po prostu wybieram najlepszego specjalistę w swojej dziedzinie. Ginekolog prowadzący to zupełnie inna historia, a endokrynologa szukam w kwestii uporządkowania spraw z hormonami :)

Do góry