reklama
ja we wtorek ide do mojej prof ale tylko pokazac wyniki, po recepty i l4. ale bede chciala ja namowic na usg ok 16tyg bo nie wytrzymam do 20 poza tym w 16 tyg powinno byc juz lozysko. i tu pytnie do doswiadczonych mam: czy lozysko widac na usg?
Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
pola.
Fanka BB :)
ja we wtorek ide do mojej prof ale tylko pokazac wyniki, po recepty i l4. ale bede chciala ja namowic na usg ok 16tyg bo nie wytrzymam do 20 poza tym w 16 tyg powinno byc juz lozysko. i tu pytnie do doswiadczonych mam: czy lozysko widac na usg?
Tak, widać
Dziewczyny czy jest jakaś różnica pomiędzy endokrynologiem a ginekologiem-endokrynologiem ? Planuje zapisać się na wizytę i nie wiem czy "zwykly" endokrynolog będzie miał taką samą wiedzę nt kobiety w ciaży jak ten drugi (a wolałabym wybrać 1 opcje, bo ma lepsze opinie)
Czarownica3006
wg mnie wybierz tego drugiego, skoro ma dwie specjalizacje tzn ze wie więcej na temat ciąży niż tylko endokrynologDziewczyny czy jest jakaś różnica pomiędzy endokrynologiem a ginekologiem-endokrynologiem ? Planuje zapisać się na wizytę i nie wiem czy "zwykly" endokrynolog będzie miał taką samą wiedzę nt kobiety w ciaży jak ten drugi (a wolałabym wybrać 1 opcje, bo ma lepsze opinie)
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
ja chodze do zwyklego endokrynologa i do zwyklego ginekologa osobno. moim zdaniem to nie ma znaczenia kogo wybierzesz. jesli endokrynolog jest dobry to wiec doskonale jak postepowac z kobieta w ciazy. a jak rozumiem tak czy inaczej masz innego lekarza prowadzacego no to i tak tylko konsultacja.Dziewczyny czy jest jakaś różnica pomiędzy endokrynologiem a ginekologiem-endokrynologiem ? Planuje zapisać się na wizytę i nie wiem czy "zwykly" endokrynolog będzie miał taką samą wiedzę nt kobiety w ciaży jak ten drugi (a wolałabym wybrać 1 opcje, bo ma lepsze opinie)
elunia1983
Ja w poprzedniej ciąży chodziłam do endokrynologa i byłam zadowolona popieram poprzedniczki. Jak jest dobry w tym co robi, to Cię poprowadzi przez ciążę
Antiope
Ja też chodzę osobno do endokrynologa i ginekologa. Zdecydowanie wolę lepszego endokrynologa i ginekologa, niż gorszego endokrynologa-ginekologa. Przecież endokrynolog jest specjalistą od hormonów, a hormony grają w ciąży istotną rolę i to nie jest tak, że endokrynolog nie ma pojęcia o ciąży, po prostu jest specjalistą od jednej strony ciąży. Podobnie jest z ginekologiem, jest specjalistą od funkcjonowania kobiecego ciała, a to ściśle łączy się z hormonami, więc wiedzę na ten temat też posiada. Moja ginekolog i mój endokrynolog się uzupełniają ze swoją wiedzą i jestem bardzo zadowolona z obojga.
reklama