reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
ja we wtorek ide do mojej prof ale tylko pokazac wyniki, po recepty i l4. ale bede chciala ja namowic na usg ok 16tyg bo nie wytrzymam do 20 poza tym w 16 tyg powinno byc juz lozysko. i tu pytnie do doswiadczonych mam: czy lozysko widac na usg?

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

ja we wtorek ide do mojej prof ale tylko pokazac wyniki, po recepty i l4. ale bede chciala ja namowic na usg ok 16tyg bo nie wytrzymam do 20 poza tym w 16 tyg powinno byc juz lozysko. i tu pytnie do doswiadczonych mam: czy lozysko widac na usg?

Tak, widać

Dziewczyny czy jest jakaś różnica pomiędzy endokrynologiem a ginekologiem-endokrynologiem ? Planuje zapisać się na wizytę i nie wiem czy "zwykly" endokrynolog będzie miał taką samą wiedzę nt kobiety w ciaży jak ten drugi :) (a wolałabym wybrać 1 opcje, bo ma lepsze opinie)

Dziewczyny czy jest jakaś różnica pomiędzy endokrynologiem a ginekologiem-endokrynologiem ? Planuje zapisać się na wizytę i nie wiem czy "zwykly" endokrynolog będzie miał taką samą wiedzę nt kobiety w ciaży jak ten drugi :) (a wolałabym wybrać 1 opcje, bo ma lepsze opinie)
wg mnie wybierz tego drugiego, skoro ma dwie specjalizacje tzn ze wie więcej na temat ciąży niż tylko endokrynolog :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

ja chodze do zwyklego endokrynologa i do zwyklego ginekologa osobno. moim zdaniem to nie ma znaczenia kogo wybierzesz. jesli endokrynolog jest dobry to wiec doskonale jak postepowac z kobieta w ciazy. a jak rozumiem tak czy inaczej masz innego lekarza prowadzacego no to i tak tylko konsultacja.

Ja w poprzedniej ciąży chodziłam do endokrynologa i byłam zadowolona:) popieram poprzedniczki. Jak jest dobry w tym co robi, to Cię poprowadzi przez ciążę :)

Ja też chodzę osobno do endokrynologa i ginekologa. Zdecydowanie wolę lepszego endokrynologa i ginekologa, niż gorszego endokrynologa-ginekologa. Przecież endokrynolog jest specjalistą od hormonów, a hormony grają w ciąży istotną rolę i to nie jest tak, że endokrynolog nie ma pojęcia o ciąży, po prostu jest specjalistą od jednej strony ciąży. Podobnie jest z ginekologiem, jest specjalistą od funkcjonowania kobiecego ciała, a to ściśle łączy się z hormonami, więc wiedzę na ten temat też posiada. Moja ginekolog i mój endokrynolog się uzupełniają ze swoją wiedzą i jestem bardzo zadowolona z obojga.

Popieram dziewczyny. Ja też chodzę osobno do gin i do Endo. Ale gdybym znała gin-endo, który byłby super specjalista, u którego chciałabym prowadzić ciążę to zdecydowanie wybrałbym taką opcję.

reklama
Dzieki, czyli po prostu wybieram najlepszego specjalistę w swojej dziedzinie. Ginekolog prowadzący to zupełnie inna historia, a endokrynologa szukam w kwestii uporządkowania spraw z hormonami :)

Do góry