reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Dziewczyny ! Wizytę mam dopiero 05.05, z racji ze jestem po in vitro mam wdrożony progesteron od samego początku to był cyclogest, później z racji na bóle brzucha dostałam duphaston oraz zastrzyki prolutex.
Dzisiaj nad ranem zauwazylm na papierze nie ze plamienie , takie małe „błonki” brązowe tak dwa trzy razy pod rząd nialam jak sprawdzałam , brzuch mnie nie boli . Trochę spanikowałam …. Później juz nic nie było wiec juz dobre pare h, zastanawiam się czy powinnam wybrać się na calodobowke czy jutro atakować jakiegoś gin prywatnie a czy może przeczekać do wizyty 05.05 , napisałam do swojego dr ale on zazwyczaj ok 24 odpisuje 🥹
Nie chce Panikować lecieć jak poparzona ale tez nie chciałabym płuc sobie w brodę jeśli np jutro jak gdzies pójdę okaże się ze gdybym dzisiaj poszła to jeszcze by cos z tego było a tak to nie .

reklama
A korzystacie z pakietu luxmed? Mam z pracy, ale jeszcze nigdy go nie uruchomiłam, bo i tak wszystkie wizyty mam poza pakietem. Warto robić na luxmed np. badania?
W poprzedniej ciąży miałam allianz i zwracali mi część kosztów wizyt.
Zależy jaki masz pakiet ale oczywiście ze tak, badania większość masz za darmo wizyty i gin tez , kwestia tylko czy w twoim mieście wa placówki współpracujące z luxmedem czy przychodzenia luxmed . U mnie są placówki współpracujące wiec mniejsza dostępność ale zadowolona jestem

Dziewczyny ! Wizytę mam dopiero 05.05, z racji ze jestem po in vitro mam wdrożony progesteron od samego początku to był cyclogest, później z racji na bóle brzucha dostałam duphaston oraz zastrzyki prolutex.
Dzisiaj nad ranem zauwazylm na papierze nie ze plamienie , takie małe „błonki” brązowe tak dwa trzy razy pod rząd nialam jak sprawdzałam , brzuch mnie nie boli . Trochę spanikowałam …. Później juz nic nie było wiec juz dobre pare h, zastanawiam się czy powinnam wybrać się na calodobowke czy jutro atakować jakiegoś gin prywatnie a czy może przeczekać do wizyty 05.05 , napisałam do swojego dr ale on zazwyczaj ok 24 odpisuje 🥹
Nie chce Panikować lecieć jak poparzona ale tez nie chciałabym płuc sobie w brodę jeśli np jutro jak gdzies pójdę okaże się ze gdybym dzisiaj poszła to jeszcze by cos z tego było a tak to nie .
Ja mam tak cały czas od 5 tc a obecnie już 10 tc i nie mija - też na dużych dawkach progesteronu po in vitro, ale najlepiej jakby Ci prowadzący doradzil

Ja mam tak cały czas od 5 tc a obecnie już 10 tc i nie mija - też na dużych dawkach progesteronu po in vitro, ale najlepiej jakby Ci prowadzący doradzil
No u mnie właśnie będzie tak 6-7 tc twra ciężko mi samej wyliczy. Okej trochę mi „lepiej” jak nie jestem w tym sama (okrutnie to brzmi) , wszysyko jest okej ?

Bo ja tez juz nie wiem czy nie spanikowałam i nie nakręciłam się niepotrzebnie . Bo na prawdę tego było niewiele ! Później juz zaprzestało. No czekaj właśnie na kontakt od dr :)

No u mnie właśnie będzie tak 6-7 tc twra ciężko mi samej wyliczy. Okej trochę mi „lepiej” jak nie jestem w tym sama (okrutnie to brzmi) , wszysyko jest okej ?

Bo ja tez juz nie wiem czy nie spanikowałam i nie nakręciłam się niepotrzebnie . Bo na prawdę tego było niewiele ! Później juz zaprzestało. No czekaj właśnie na kontakt od dr :)
Ciąża rozwija się prawidłowo - nikt nie wie skąd to

Zależy jaki masz pakiet ale oczywiście ze tak, badania większość masz za darmo wizyty i gin tez , kwestia tylko czy w twoim mieście wa placówki współpracujące z luxmedem czy przychodzenia luxmed . U mnie są placówki współpracujące wiec mniejsza dostępność ale zadowolona jestem

Mój lekarz nie przyjmuje w ramach luxmedu, wiec chyba musiałabym chodzić po skierowanie na badania jeszcze do lekarza mającego z nimi umowę? Jeżeli tak, to czasowo tego nie ogarnę przy pracy i dziecku.

reklama
To chyba zależne od osoby, również często pływałam w jeziorach, morzu, kiedyś regularnie basen i nigdy grzybicy a jakakolwiek infekcja intymna chyba raz w życiu.
Ja od kiedy odstawiłam płyny do higieny intymnej, wkładki higieniczne, zaczęłam używać kubeczków menstruacyjnych i kupiłam tylko bawełniane majtki nie miałam ani jednej infekcji intymnej. A kąpałam się w różnych podejrzanych miejscach 🤣
Teraz zastanawiam się nad podpaskami bawełnianymi, wielorazowymi na połóg, bo te zwykle podkłady i podpaski mocno mnie podrażniały. Wiem, że dziewczyny z powodzeniem je stosują, nie trzeba wielkiego nakładu pracy przy praniu, a jedna są to naturalne materiały.