reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

reklama
Również wałkuje temat. Niestety u mnie są już objawy. Kontaktowałam się z moją Panią Doktor. Jutro beta, czwartek wizyta. Trzymajcie kciuki ponieważ boje się że kolejna biochemiczna 😔
a jakie to objawy? Bo ja przy czterech biochemicznych nie miałam żadnych, nawet jak wiedziałam, że beta spada…

a jakie to objawy? Bo ja przy czterech biochemicznych nie miałam żadnych, nawet jak wiedziałam, że beta spada…
Pierwsza potwierdzona. Dzień wcześniej okropny ból brzucha, kolejnego dnia rano ten sam ból oraz zaczęło się plamienie, chwilę później mocne krwawienie plus skrzepy i nie wiem co tam jeszcze było.
Dziś plamienie, w jednej chwili lekkie krwawienie, aktualnie plamie. Zobaczymy co będzie dalej.

Pierwsza potwierdzona. Dzień wcześniej okropny ból brzucha, kolejnego dnia rano ten sam ból oraz zaczęło się plamienie, chwilę później mocne krwawienie plus skrzepy i nie wiem co tam jeszcze było.
Dziś plamienie, w jednej chwili lekkie krwawienie, aktualnie plamie. Zobaczymy co będzie dalej.
no to przy krwawieniu zawsze miałam bóle brzucha, ale to już było poronienie, a nie objawy. Objawy występowałyby, gdyby przy spadającej becie miała jakieś objawy, a ich nie ma. Bóle brzucha takie same jak przy normalnej ciąży. Ile wynosiła Twoja beta i progesteron? Robiłaś przyrost?

no to przy krwawieniu zawsze miałam bóle brzucha, ale to już było poronienie, a nie objawy. Objawy występowałyby, gdyby przy spadającej becie miała jakieś objawy, a ich nie ma. Bóle brzucha takie same jak przy normalnej ciąży. Ile wynosiła Twoja beta i progesteron? Robiłaś przyrost?
W takim razie masz rację, nie czułam nic wcześniej. Każdego dnia ten sam ból ciążowy. Nie robiłam przyrostów.

W takim razie masz rację, nie czułam nic wcześniej. Każdego dnia ten sam ból ciążowy. Nie robiłam przyrostów.
zawsze warto jednak ten przyrost zrobić tak na przyszłość i zawsze przy pierwszej becie progesteron 😉 Piszesz, że pierwsza potwierdzona, czyli już miałaś takie sytuacje, pozytywne testy, ale bez bety?

Tak, musisz mieć skierowanie od lekarza luxmed

Nie prawda, albo to zależy od firmy, ale u mnie normalnie idziesz na recepcję lux med i przepisują Ci wszystkie badania od lekarza z zewnątrz. Jeżeli są w Twoim pakiecie za darmo to są za darmo. Nie ma znaczenia, że nie są od lekarza lux medu i nie prowadzisz u nich ciąży

reklama
Ja od kiedy odstawiłam płyny do higieny intymnej, wkładki higieniczne, zaczęłam używać kubeczków menstruacyjnych i kupiłam tylko bawełniane majtki nie miałam ani jednej infekcji intymnej. A kąpałam się w różnych podejrzanych miejscach 🤣
Teraz zastanawiam się nad podpaskami bawełnianymi, wielorazowymi na połóg, bo te zwykle podkłady i podpaski mocno mnie podrażniały. Wiem, że dziewczyny z powodzeniem je stosują, nie trzeba wielkiego nakładu pracy przy praniu, a jedna są to naturalne materiały.

Tak! Ja odkąd używam majtek menstruacyjnych też się czuję sto razy lepiej i w sumie zamierzam ich używać w połogu tylko sobie po prostu kupię jeszcze większą ilość :)