Dziewczyny ja w pierwszej ciazy przytyłam prawie 30kg...z 50skoczylam na 80.... to było straszne bo mam 160cm wzrostu. Z trudem zrzuciłam do 55kg....boję się mega że znów tak będzie...oby nie bo pamietam że nawet wstawanie to była udręka 

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wtedy musisz liczyć moment owulacji w dniu punkcji (jeśli miałaś świeży transfer). Jeśli mrożony, to trzeba odjąć 5 dni od daty transferu. I potem sztucznie 2 tygodnie od tej daty, żeby wyznaczyć początek ciąży. OM nie za bardzo tu działa ;-)I mnie tak samo według ostatniej miesiączki 21.12.23ale tez do koca nie wiem jak się u mnie liczy jestem po iVF (5dniowy zarodek) wiec tez jestem w stałym kontakcie z lekarzem, kazał mi dopiero 05.05 przyjść
![]()
O super dziękuje za informacje właśnie nie wiedziałam jak to do końca jest . Miałam mrożonyWtedy musisz liczyć moment owulacji w dniu punkcji (jeśli miałaś świeży transfer). Jeśli mrożony, to trzeba odjąć 5 dni od daty transferu. I potem sztucznie 2 tygodnie od tej daty, żeby wyznaczyć początek ciąży. OM nie za bardzo tu działa ;-)
Kocham to !!!!Dziękuję, raczej przeniosę na styczeńale kto wie, kto wie
@Jovi i @Elph czy już mogę się zacząć tu wypowiadać? Co prawda, mam termin graniczny więc już założyłam też styczniówki
Zobacz załącznik 1517718
Bo obiecałam @pluto_nova że razem będziemy w ciąży![]()
A miałaś ten transfer na naturalnym cyklu? Myślę, że nasze bety trudno do końca porównywać z tymi "naturalnymi"... Znasz tę tabelkę?Dziewczyny, a jaka bete miałyście w ok 2 tyg po owulacji ? Mi wyszło 274.8, 2 dni wcześniej 104 a jeszcze dwa dni wcześniej 31 wiec przyrost jest w normie ale jakoś mam wrazenie ze mimo wszysyko to mało
Lekarz mówił ze jest ok i żeby więcej nie robić bety , wizytę mam 05.05 ale nie ma szans bete zrobie jeszcze na pewno
Na naturalnymA miałaś ten transfer na naturalnym cyklu? Myślę, że nasze bety trudno do końca porównywać z tymi "naturalnymi"... Znasz tę tabelkę?
Zobacz załącznik 1517725
Czy miał ktoś z was podobna sytuacje, cykle regularne 29 dni ostatni nawet krótszy owulacje wczesnie a w 6+6 tylko pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk zoltkowy lekarz nie był nawet pewny czy widzi ślad zarodka jakikolwiek![]()
Ja to w sumie według apki mam 6 tydzień ale jestem pewna że ciąża jest młodsza bo owulacja była pzoniej. Ale brzuch mam taki, że spodnie ciężko dopiąć ...dziwne rzeczy.
Ja w drugiej ciąży która była donoszona przytyłam 17 kg. Aż się boje tego szczerze mówiąc...
Daj przepis jak nie utyć, jestem w 1 ciąży bardzo się boję. Już uważam co jem, ale niekiedy przyjdzie ochota i koniectera staram się choć 2 razy w tygodniu na siłownię iść. Bo już nie mam siły częściej a nie chce się zażynac..
Ps. A ile ważyłaś przed ciąża?
Wow.. no to tego zasługa. Choć nie życzę nikomu.
Moja przyjaciółka miała refluks i tak ja wymęczyło, że zmieniła nawyki żywieniowe do dziś.
Ona nigdy nie była szczupła ale rozumiecie ze w ciąży schudła?? Waga przed ciąży a przy porodzie to była różnica 2 kg.. a dziecko 3700. Po ciąży-14kg
Ujastek, głównie z uwagi na apartamentyi dobrze robią CC.
Co do opierania się, ja nie jem od kilku dni w ogóle cukru bo sobie uświadomiłam że przy IO jest większe ryzyko cukrzycy ciążowej. Także wizja cukrzycy mnie w końcu na dobre zmotywowała![]()
Dziewczyny ja w pierwszej ciazy przytyłam prawie 30kg...z 50skoczylam na 80.... to było straszne bo mam 160cm wzrostu. Z trudem zrzuciłam do 55kg....boję się mega że znów tak będzie...oby nie bo pamietam że nawet wstawanie to była udręka![]()