reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

reklama
Ja w drugiej ciąży która była donoszona przytyłam 17 kg. Aż się boje tego szczerze mówiąc...
Oj znam ten strach 😅 Ogólnie nigdy nie byłm super szczupła, zawsze jakieś kg na + dlatego cieszyłam się, że w pierwszej ciąży duzo nie przytyłam.... no ale wiadomo kazda ciąża .... po cichu liczę, że będzie tak jak w pierwszej 😅🙈

U mnie 6+3 wg apki. Jeszcze nic nie widać. W pierwszej ciąży mało przytyłam i dlugo nie było widać brzucha. Ciekawa jestem jak będzie teraz.
Daj przepis jak nie utyć, jestem w 1 ciąży bardzo się boję. Już uważam co jem, ale niekiedy przyjdzie ochota i koniec :p tera staram się choć 2 razy w tygodniu na siłownię iść. Bo już nie mam siły częściej a nie chce się zażynac..
Ps. A ile ważyłaś przed ciąża?

Daj przepis jak nie utyć, jestem w 1 ciąży bardzo się boję. Już uważam co jem, ale niekiedy przyjdzie ochota i koniec :p tera staram się choć 2 razy w tygodniu na siłownię iść. Bo już nie mam siły częściej a nie chce się zażynac..
U mnie chcąc nie chcąc musialam uważać co jem ... dieta cukrzycowa praktycznie od poczatku ... taka magia 😅
Przed ciąża waga 75 kg przy wzroście 172 cm
W ciąży przytyłam 7kg

U mnie chcąc nie chcąc musialam uważać co jem ... dieta cukrzycowa praktycznie od poczatku ... taka magia 😅
Przed ciąża waga 75 kg przy wzroście 172 cm
W ciąży przytyłam 7kg
Wow.. no to tego zasługa. Choć nie życzę nikomu.
Moja przyjaciółka miała refluks i tak ja wymęczyło, że zmieniła nawyki żywieniowe do dziś.
Ona nigdy nie była szczupła ale rozumiecie ze w ciąży schudła?? Waga przed ciąży a przy porodzie to była różnica 2 kg.. a dziecko 3700. Po ciąży-14kg

Mam dokładnie to samo z siłownią, kiedyś 3x w tygodniu, a teraz tak ciężko się zebrać….😝 sił brak… w ciągu dnia najwięcej energii mam jak jestem w pracy kolo 9-14, jak pójdę na l4 to będę chodziła w tych godzinach 😅

Taż liczę, że za dużo nie przytyję ✊

reklama
Wow.. no to tego zasługa. Choć nie życzę nikomu.
Moja przyjaciółka miała refluks i tak ja wymęczyło, że zmieniła nawyki żywieniowe do dziś.
Ona nigdy nie była szczupła ale rozumiecie ze w ciąży schudła?? Waga przed ciąży a przy porodzie to była różnica 2 kg.. a dziecko 3700. Po ciąży-14kg
No więc przypadki są różne. Jeśli bobo zdrowe to super 🙂 ale co się pewnie biedna nameczyla z refluksem to jej. Ja raz w ciazy mialam zgage myslalam, że oszaleje 😅