reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Moje drogie, kochane. Przyszłam się pożegnać. Pisze do Was ze szpitalnego łóżka. Wczoraj pojawiła się żywa krew na papierze. Podczas badania już tej krwi było wiele.
Opiekę mam super i na razie spotkałam się z samym zrozumieniem i współczuciem. Nikt nie zbagatelizował tego, ze to 5+3. Tyle w tym dobrego.
Mam nadzieje, ze oczyszcze sie sama. Nie będzie konieczny zabieg.
Trzymam za was wszystkie mocno, mocno kciuki. I za wasze słodkie różowe bobasy. ❤️
P.S. @Owulacja masz jakieś szósty zmysł. Jak wczoraj mnie wywołała to wchodziłam do szpitala.

Strasznie mi przykro! Trzymaj się!

Sad Pauly D GIF by A Double Shot At Love With DJ Pauly D and Vinny

reklama
Moje drogie, kochane. Przyszłam się pożegnać. Pisze do Was ze szpitalnego łóżka. Wczoraj pojawiła się żywa krew na papierze. Podczas badania już tej krwi było wiele.
Opiekę mam super i na razie spotkałam się z samym zrozumieniem i współczuciem. Nikt nie zbagatelizował tego, ze to 5+3. Tyle w tym dobrego.
Trzymam za was wszystkie mocno, mocno kciuki. I za wasze słodkie różowe bobasy. ❤️
P.S. @Owulacja masz jakieś szósty zmysł. Jak wczoraj mnie wywołała to wchodziłam do szpitala.
Bardzo mi przykro 🥺🥺

hejka, trochę się Wam tutaj wtrącę. Nie spieszcie się z zamykaniem grupy. My Październikowe zamknęliśmy dopiero jak już większość z nas miała poumawiane prenatalne badania. Na pewno wszystkie byłyśmy już po kilku wizytach i miałyśmy potwierdzone żywe ciąże itp. Po jakichś 2 tyg i tak znalazło się jeszcze kilka osób, które chciałyby do nas dołączyć… nie ma co się spieszyć, dajcie każdemu szanse i nie patrzcie na to, że niedługo zaczną się zbierać styczniowe mamy. Dużo przyszłych mam może przyjść dopiero jak będą miały potwierdzona ciąże od ginekologa.

Zgadzam się. Tym bardziej, że dziewczyny z końcowym terminem są 5 dni po owulacji. Nie mają nawet najmniejszej szansy wyłapać ciąży - a co tu mówić o dziewczynach, które za testują w dniu miesiączki, czy w ogóle po jej spóźnieniu

Ogromnie mi przykro! Przesyłam mnóstwo wsparcia!

Nie, u nas nie ma możliwości podania 2...
Super, że Wam się udało poprzednio - i tym razem też tak musi być !🤞
Ok,w sumie to tez różne są podejścia,a dużo zarodków to dużo szans,choć oczywiscie zycze ci,żeby ten już teraz był tym szczęśliwym!ale tez będziesz miała jakby coś szanse wrócic po rodzeństwo,jesli tak zdecydujecie.dziekuje za miłe słowa ☺️

Bardzo mi przykro, myśle,ze wiele z nas wie,co przechodzisz i jakie to ciężkie. Cieszy,ze w szpitalu dostałaś potrzebne wsparcie. Trzymaj się!

Ok,w sumie to tez różne są podejścia,a dużo zarodków to dużo szans,choć oczywiscie zycze ci,żeby ten już teraz był tym szczęśliwym!ale tez będziesz miała jakby coś szanse wrócic po rodzeństwo,jesli tak zdecydujecie.dziekuje za miłe słowa ☺️
Wiesz, moje in vitro jest "na NFZ", więc ograniczeń jest sporo... nie tylko finansowych, ale też prawnych i z góry narzuconych. Co do rodzeństwa to raczej o tym nie myślę, bo nie wiem, czy zdążę 😉. Ale na pewno chciałabym wszystkim zarodkom dać szansę.

Wiesz, moje in vitro jest "na NFZ", więc ograniczeń jest sporo... nie tylko finansowych, ale też prawnych i z góry narzuconych. Co do rodzeństwa to raczej o tym nie myślę, bo nie wiem, czy zdążę 😉. Ale na pewno chciałabym wszystkim zarodkom dać szansę.
Jasne,rozumiem,ze nie w Polsce podchodzilas😊i tez wiadomo,najważniejsze żeby się udało.ja tez nie myslalam o rodzeństwie,ale miałam dokładnie takie samo podejście,żeby wszystkim zarodkom dać szanse.oczywsicie teraz się cieszę,i chciałabym żeby się udało,ale no tak jeszcze tez na spokojnie staram się do tego podchodzić

Śledzę was od początku i nie zamierzam się odzywać do puki badań prenatalnych. Piszę tylko dlatego że uważam że prywatny wątek jest bez sensu teraz jest dużo osób które nie odzywają się bo poroniły nie raz I czekają do badań prenatalnych aby podzielić się dobra nowina a nie pisać po raz kolejny że się żegna. Sama straciłam 3 ciąże w 12 tyg. I jedna w 7. Bylam w liocowych mama gdzie było dużo osób po przejściach i prywatny weekend dopiero był po badaniach prenatalnych także poczekajmy.

reklama
Jeżeli ja jeszcze mogę ;) z technicznymi radami to polecam, aby forum prywatne założyła administratorka całego baby boom (aniaslu) bo jak coś się popsuje, założycielka zniknie itp. to zawsze Ania może zadziałać, a kiedy forum jest utwożone przez użytkowniczkę to niestety nie.

Kolejna sprawa co do kalendarza - oczywiście opcja z 1 stroną jest spoko, ale ja nie ukrywam, że dla mnie jest zdecydowanie średnia bo nie chce mi codziennie zaczynać od tej pierwszej strony (teraz jest ich 61, ale pomyślcie, że na prywatnej grupie będą ich tysiące), a potem klikać na ostatnią by trzymać kciuki za wizytę (a potem szukać gdzie skończyłam bo może nie miałam czasu być na bieżąco). Uważam, że najfajniejsza opcja jest na kto po in vitro - czyli po prostu ktoś codziennie prowadzi kalendarz jak to wygląda możecie zobaczyć np. tu https://www.babyboom.pl/forum/temat/kto-po-in-vitro.26936/page-47804#post-23758205