reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Cześć. Pisałam tutaj kiedyś na samym początku, jak beta wyszła mi pozytywna i wzrost był okej. Pisaliście mi, żebym nie szła do lekarza na tak wczesnym etapie a ja? Oczywiście poszłam. Pęcherzyk ciążowy widoczny we właściwym miejscu, niby z miesiączki 5w4d ale lekarz powiedział, żeby wrzucić na luz, ze dopiero za około 2 tygodnie pewnie będzie więcej widać bo ciąża na bank młodsza. Ale stresuje się bardzo :( lekarz dał mi l4 już ciążowe, bo pracuje z dziećmi i mogę się czymś zarazić + mam dużo stresów w pracy. Kazał mi leżeć, spac dużo jeśli tego potrzebuję, pachnieć, nie denerwować się. Ale opowiadał mi tez, ze zdarzają się ciąże bezzarodkowe i ze w razie w to mam się nie przejmować bo nie jest to zależne ode mnie. Powiedział, ze musi mnie o tym poinformować bo nie może mówić tylko o przyjemnych rzeczach. No i teraz siedzę, czytam i się denerwuje.
Ale oni tak robią. Ja byłam na wizycie gdzie już było widać serduszko i mimo to lekarz do mnie też powiedział, że to, że teraz jest wszystko dobrze wcale nie znaczy że z tej ciąży urodzi się dziecko.
Stosuj się do zaleceń, odpoczywaj, śpij. Kiedy masz następną wizytę?

reklama
Ale oni tak robią. Ja byłam na wizycie gdzie już było widać serduszko i mimo to lekarz do mnie też powiedział, że to, że teraz jest wszystko dobrze wcale nie znaczy że z tej ciąży urodzi się dziecko.
Stosuj się do zaleceń, odpoczywaj, śpij. Kiedy masz następną wizytę?
Ten lekarz kazał mi przyjść 26.04 ale zdenerwował mnie takim gadaniem i umówiłam się dzień wcześniej do polecanego przez wiele znajomych lekarza, prywatnie. A mam tez z mojego pakietu ubezpieczeniowego wizytę na 17.04 umówiona już od jakiegoś czasu, wiec chyba tez na nią pójdę bo ten lekarz mnie zna już długo i mam poczucie, ze nie powie mi takich słów.. :/

Ten lekarz kazał mi przyjść 26.04 ale zdenerwował mnie takim gadaniem i umówiłam się dzień wcześniej do polecanego przez wiele znajomych lekarza, prywatnie. A mam tez z mojego pakietu ubezpieczeniowego wizytę na 17.04 umówiona już od jakiegoś czasu, wiec chyba tez na nią pójdę bo ten lekarz mnie zna już długo i mam poczucie, ze nie powie mi takich słów.. :/
Idź 17.04 :) który to będzie wtedy TC? U mnie w 6+0 było serduszko :)

Idź 17.04 :) który to będzie wtedy TC? U mnie w 6+0 było serduszko :)
Wg miesiączki 6w6d. Tylko to będzie różnica tylko pięciu dni od tamtego usg, na którym był tylko pęcherzyk i nic więcej. A lekarz mi teraz powiedział, ze może być nawet tak, ze cisza młodsza od ponad tydzień. No i się denerwuje, ze nic znowu nie będzie widać a jego słowa po głowie „chodzą mi” jakby się płyta zacięła.

Wg miesiączki 6w6d. Tylko to będzie różnica tylko pięciu dni od tamtego usg, na którym był tylko pęcherzyk i nic więcej. A lekarz mi teraz powiedział, ze może być nawet tak, ze cisza młodsza od ponad tydzień. No i się denerwuje, ze nic znowu nie będzie widać a jego słowa po głowie „chodzą mi” jakby się płyta zacięła.
Ale tez mam 3 aplikacje i każda liczy inaczej. Wiec ja już kurde nie wiem. A widzisz, jak byłam u niego to podałam mu dzień ostatniej miesiączki i powiedział ze jestem w 5w4d.
Z jednej w środę miałam: 5+1
Druga: 5+5
Trzecia: 6tc

Do 17.04 już tylko trzy dni. Zajmij się czymś. Może posprzątaj w ciuchach albo w książkach, albo idź na zakupy, na spacerek. Nic nie możesz zrobić a z każdą godziną jesteś bliżej wizyty :)

Ale tez mam 3 aplikacje i każda liczy inaczej. Wiec ja już kurde nie wiem. A widzisz, jak byłam u niego to podałam mu dzień ostatniej miesiączki i powiedział ze jestem w 5w4d.
Z jednej w środę miałam: 5+1
Druga: 5+5
Trzecia: 6tc
U mnie też jest rozjazd pomiędzy datą z OM a datą z USG bo te z OM (i apki też tak liczą) są często standardowo na cykl 28 dniowy. A ja mam cykle 30-31-32 dni :)

reklama