reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Cześć. Pisałam tutaj kiedyś na samym początku, jak beta wyszła mi pozytywna i wzrost był okej. Pisaliście mi, żebym nie szła do lekarza na tak wczesnym etapie a ja? Oczywiście poszłam. Pęcherzyk ciążowy widoczny we właściwym miejscu, niby z miesiączki 5w4d ale lekarz powiedział, żeby wrzucić na luz, ze dopiero za około 2 tygodnie pewnie będzie więcej widać bo ciąża na bank młodsza. Ale stresuje się bardzo :( lekarz dał mi l4 już ciążowe, bo pracuje z dziećmi i mogę się czymś zarazić + mam dużo stresów w pracy. Kazał mi leżeć, spac dużo jeśli tego potrzebuję, pachnieć, nie denerwować się. Ale opowiadał mi tez, ze zdarzają się ciąże bezzarodkowe i ze w razie w to mam się nie przejmować bo nie jest to zależne ode mnie. Powiedział, ze musi mnie o tym poinformować bo nie może mówić tylko o przyjemnych rzeczach. No i teraz siedzę, czytam i się denerwuje.
Ale oni tak robią. Ja byłam na wizycie gdzie już było widać serduszko i mimo to lekarz do mnie też powiedział, że to, że teraz jest wszystko dobrze wcale nie znaczy że z tej ciąży urodzi się dziecko.
Stosuj się do zaleceń, odpoczywaj, śpij. Kiedy masz następną wizytę?

reklama
Ale oni tak robią. Ja byłam na wizycie gdzie już było widać serduszko i mimo to lekarz do mnie też powiedział, że to, że teraz jest wszystko dobrze wcale nie znaczy że z tej ciąży urodzi się dziecko.
Stosuj się do zaleceń, odpoczywaj, śpij. Kiedy masz następną wizytę?
Ten lekarz kazał mi przyjść 26.04 ale zdenerwował mnie takim gadaniem i umówiłam się dzień wcześniej do polecanego przez wiele znajomych lekarza, prywatnie. A mam tez z mojego pakietu ubezpieczeniowego wizytę na 17.04 umówiona już od jakiegoś czasu, wiec chyba tez na nią pójdę bo ten lekarz mnie zna już długo i mam poczucie, ze nie powie mi takich słów.. :/

Ten lekarz kazał mi przyjść 26.04 ale zdenerwował mnie takim gadaniem i umówiłam się dzień wcześniej do polecanego przez wiele znajomych lekarza, prywatnie. A mam tez z mojego pakietu ubezpieczeniowego wizytę na 17.04 umówiona już od jakiegoś czasu, wiec chyba tez na nią pójdę bo ten lekarz mnie zna już długo i mam poczucie, ze nie powie mi takich słów.. :/
Idź 17.04 :) który to będzie wtedy TC? U mnie w 6+0 było serduszko :)

Idź 17.04 :) który to będzie wtedy TC? U mnie w 6+0 było serduszko :)
Wg miesiączki 6w6d. Tylko to będzie różnica tylko pięciu dni od tamtego usg, na którym był tylko pęcherzyk i nic więcej. A lekarz mi teraz powiedział, ze może być nawet tak, ze cisza młodsza od ponad tydzień. No i się denerwuje, ze nic znowu nie będzie widać a jego słowa po głowie „chodzą mi” jakby się płyta zacięła.

Wg miesiączki 6w6d. Tylko to będzie różnica tylko pięciu dni od tamtego usg, na którym był tylko pęcherzyk i nic więcej. A lekarz mi teraz powiedział, ze może być nawet tak, ze cisza młodsza od ponad tydzień. No i się denerwuje, ze nic znowu nie będzie widać a jego słowa po głowie „chodzą mi” jakby się płyta zacięła.
Ale tez mam 3 aplikacje i każda liczy inaczej. Wiec ja już kurde nie wiem. A widzisz, jak byłam u niego to podałam mu dzień ostatniej miesiączki i powiedział ze jestem w 5w4d.
Z jednej w środę miałam: 5+1
Druga: 5+5
Trzecia: 6tc

Do 17.04 już tylko trzy dni. Zajmij się czymś. Może posprzątaj w ciuchach albo w książkach, albo idź na zakupy, na spacerek. Nic nie możesz zrobić a z każdą godziną jesteś bliżej wizyty :)

Ale tez mam 3 aplikacje i każda liczy inaczej. Wiec ja już kurde nie wiem. A widzisz, jak byłam u niego to podałam mu dzień ostatniej miesiączki i powiedział ze jestem w 5w4d.
Z jednej w środę miałam: 5+1
Druga: 5+5
Trzecia: 6tc
U mnie też jest rozjazd pomiędzy datą z OM a datą z USG bo te z OM (i apki też tak liczą) są często standardowo na cykl 28 dniowy. A ja mam cykle 30-31-32 dni :)

reklama