reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Hej dziewczyny jestem mamą 13 msc Kai ♥️
Staramy się o 2 maleństwo i mam 5 dni do @ i wczoraj i przedwczoraj zrobiłam 2 testy . Pierwszy ten facelle i lekko była widoczna a drugi pink super czuły i patrzę a tam lekka kreska czy to możliwe tyle przed @ zeby już kreska wyszła 🤭

Załączniki

• 20230402_203455.jpg
    20230402_203455.jpg
    625,9 KB · Wyświetleń: 192
  • 20230402_203512.jpg
    20230402_203512.jpg
    675,5 KB · Wyświetleń: 181
reklama
Hej dziewczyny jestem mamą 13 msc Kai ♥️
Staramy się o 2 maleństwo i mam 5 dni do @ i wczoraj i przedwczoraj zrobiłam 2 testy . Pierwszy ten facelle i lekko była widoczna a drugi pink super czuły i patrzę a tam lekka kreska czy to możliwe tyle przed @ zeby już kreska wyszła 🤭

Możliwe, wszystko zależy ile dni jesteś po owulacji. Test ma prawo wyjść 8dpo.
Co do mocności kreski - różne marki, różnie się wybarwiają. U mnie na pinku strumieniowym kreska była nie jakoś bardzo mocna, a beta była ponad 100

Co do mocności kreski - różne marki, różnie się wybarwiają. U mnie na pinku strumieniowym kreska była nie jakoś bardzo mocna, a beta była ponad 100
Jestem koło 10-12 dpo 😊
Owulacje mam koło 16-18 dc ostatnia @ 7.03 😊

Skoro jest krecha to coś jest na rzeczy ☺️ U mnie zawsze biel wizira była, pierwszy raz mi wyszła blada kreska jak faktycznie zaszłam 😉 Teraz tydzień 5+1 wg wyliczeń. Wizyta na 12 kwietnia, będzie to 6+3 mam nadzieję na owocne usg ☺️

Ja jadę dziś na bete pierwsza... w czwartek z rana na drugą. Trzymajcie kciuki. Bo coś mam przeczucia że będzie powtórka że stycznia :( i jajeczko będzie puste...

Nie ma się co nastawiać na najgorsze. Trzeba wierzyć w to, że będzie dobrze.
No staram się.. co ma być to będzie.
Wg kalendarza niby termin mi przypada na 30 listopad. Ale wolę być z wami grudniakami bo jestem bardziej w podobnym czasie do was :p

A jest tu któraś z was co coś ćwiczy?
Ja na siłownię chodziłam od miesiąca bywały lepsze momenty większej mobilizacji i gorszej. Miesiąc temu znowu się zabrałam za siebie przed latem a tu klops :p nie chce przerywać żeby być w formie.. chyba żeby odpuścić ten początek? Sama nie wiem...

No staram się.. co ma być to będzie.
Wg kalendarza niby termin mi przypada na 30 listopad. Ale wolę być z wami grudniakami bo jestem bardziej w podobnym czasie do was :p

A jest tu któraś z was co coś ćwiczy?
Ja na siłownię chodziłam od miesiąca bywały lepsze momenty większej mobilizacji i gorszej. Miesiąc temu znowu się zabrałam za siebie przed latem a tu klops :p nie chce przerywać żeby być w formie.. chyba żeby odpuścić ten początek? Sama nie wiem...
Ja od września chodziłam regularnie na siłownie, miałam trening ułożony, schudłam 10 kg i teraz sobie odpuściłam 😉 I trymestr to i tak jest masakra więc sobie odpuszczę, poza tym w czerwcu bierzemy ślub, dużo na głowie. Później planuje spacerować i jakieś lekkie ćwiczenia dla ciężarnych wprowadzić żeby się nie zastać 😊

Ja od września chodziłam regularnie na siłownie, miałam trening ułożony, schudłam 10 kg i teraz sobie odpuściłam 😉 I trymestr to i tak jest masakra więc sobie odpuszczę, poza tym w czerwcu bierzemy ślub, dużo na głowie. Później planuje spacerować i jakieś lekkie ćwiczenia dla ciężarnych wprowadzić żeby się nie zastać 😊
Wooow mega sukces !
Ja to wagowo właśnie w ogóle nie chudnę -.- ale prawie w cale cardio, głównie ciężar. Puki co chodzę bo i tak nic nie wiadomo, a może nie będę się źle czuć. Wsłucham się puki co w ciało, a porozmawiam z lekarzem co i jak, jeśli w ogóle będzie o czym.

reklama
Nie ma większego znaczenia, czy to będzie lekarz ze szpitala, czy nie, bo poród i tak odbiera położna a może się okazać, że jak będziesz rodzić to tego lekarza nie będzie w pracy
Popieram z moim doświadczeniem z 5 dyniowa indukcja i 4 różnymi położnymi 😂 a i lekarzy 3 podczas porodu poznałam 🙈
U mnie pinki też zawsze wychodzą cienizny nawet jak duża beta
Ja jadę dziś na bete pierwsza... w czwartek z rana na drugą. Trzymajcie kciuki. Bo coś mam przeczucia że będzie powtórka że stycznia :( i jajeczko będzie puste...
Trzymam ogromnie mocno, pamiętam jeszcze jak w styczniu zeszłego roku czułam to samo. Każdy ból brzucha to bałam się iść do toalety, że to na pewno początek końca a mój mały koniec właśnie śpi w pokoju obok ❤️ także trzymam kciuki żeby to okazało się tylko niepotrzebnym stresem po stracie 🙂