reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Bardzo dobre podejście :) spokój.
Ja tak jak pisałam też rozważam masaż krocza ale muszę znaleźć jakieś instrukcje żeby dobrze to robić [emoji28]
Będziesz mogła nam potem opisać jak wygląda porod zagranicą :)
Ja nie jestem w stanie przez brzuchol robić to tak jak w instrukcji. No nie sięgam tam [emoji1745]
Kupiłam olejek Weleda i smaruję tylko zewnętrzne okolice. Mam nadzieję że chociaż to trochę pomoże [emoji4]

reklama
Ja nie jestem w stanie przez brzuchol robić to tak jak w instrukcji. No nie sięgam tam [emoji1745]
Kupiłam olejek Weleda i smaruję tylko zewnętrzne okolice. Mam nadzieję że chociaż to trochę pomoże [emoji4]
O kurde to ciekawe jak mi to wyjdzie ;) czy ten olejek jest specjalny do miejsc intymnych ? Właśnie się zastanawiam jaki kupić

Mnie masuje mąż, bo samej to też ciężko sięgnąć. Chyba że pod prysznicem z jedną nogą na krześle. Jak robi mąż, jestem bardziej odprężona wtedy. Warto robić masaż od 34-35 tygodnia, co drugi dzień, przez 3 minuty. My robimy wg instrukcji z filmiku Joanny Mróz. Widziałam różne instrukcje, ale grunt żeby robić takie ruchy rozciągające w stronę odbytu. Też mam nadzieję, że pomoże, myślę, że samo smarowanie olejkiem, najlepiej z wiesiołka albo migdałowym, pomoże uelastycznić.

O kurde to ciekawe jak mi to wyjdzie ;) czy ten olejek jest specjalny do miejsc intymnych ? Właśnie się zastanawiam jaki kupić
O taki [emoji4]
IMG_20211117_111321.jpeg

Mnie masuje mąż, bo samej to też ciężko sięgnąć. Chyba że pod prysznicem z jedną nogą na krześle. Jak robi mąż, jestem bardziej odprężona wtedy. Warto robić masaż od 34-35 tygodnia, co drugi dzień, przez 3 minuty. My robimy wg instrukcji z filmiku Joanny Mróz. Widziałam różne instrukcje, ale grunt żeby robić takie ruchy rozciągające w stronę odbytu. Też mam nadzieję, że pomoże, myślę, że samo smarowanie olejkiem, najlepiej z wiesiołka albo migdałowym, pomoże uelastycznić.
Mogłabyś podesłać link do tego filmiku? [emoji4]

Witajcie ❤️chciałam wam podziękować za słowa otuchy wsparcia i poinformować że u nas termin na 10.12 . Ale dnia 16.11 o godzinie 21:45 przyszła na świat nasza Hania. Życzę aby wasze porody przebiegły książkowo i w miarę przyjemnie dziękuję wam jeszcze raz i szczęśliwych rozwiązan ❤️❤️❤️
Gratulacje😍, i worek się rozwiązał 😉 teraz będziemy dowiadywac się o sobie po kolei

U mnie maluch cały czas dość mocno aktywny leci 34t2d. Ogólnie dość często ma czkawke, ze dwa razy dziennie. Ale czytałam że to nawet dobrze więc się nie martwie 😉
no jasne :) nie ma co się stresować i martwić, dzieci mają różne temperamenty :) mam już jedną co energia ją przepełnia, druga wychodzi na to, że prawdopodobnie będzie spokojniejsza :)

reklama
Do góry