reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Czy Wasze maluchy w tych ostatnich tygodniach są bardziej ruchliwe czy spokojniejsze ? 🤨
Mój zawsze dawał mi popalać a od paru dni większość dnia praktycznie nie czuję żebym była w ciąży. Czasami zasadzi kopa jak się rozprostuje, trochę się porozciąga i to na tyle...Jakby prawie cały czas spał. To normalne ? Ja wiem, że ma już mało miejsca na fikołki, ale jestem ciekawa czy tylko ja doświadczam takiego spokoju w środku ☺️
Moja historię już znasz ;) dwa dni się denerwowałam aż w końcu pojechałam na ktg na którym wyszło że mój synek cały czas się kręcił tylko ja nie wszystko czułam.

reklama
Czy Wasze maluchy w tych ostatnich tygodniach są bardziej ruchliwe czy spokojniejsze ? 🤨
Mój zawsze dawał mi popalać a od paru dni większość dnia praktycznie nie czuję żebym była w ciąży. Czasami zasadzi kopa jak się rozprostuje, trochę się porozciąga i to na tyle...Jakby prawie cały czas spał. To normalne ? Ja wiem, że ma już mało miejsca na fikołki, ale jestem ciekawa czy tylko ja doświadczam takiego spokoju w środku ☺️
U mnie odczuwam ruchy dużo bardziej niż wcześniej. W sumie wydaje mi się że czuje każdy ruch paluszkiem😉 jestem właśnie po wizycie, leci 35 tydzień a mała ma 2,5 kg. Tyle że jej główka jest na moim żołądku i chyba nie zapowiada się żeby się odwróciła😔 po prostu jak mamusia siedzi nz pupie😆

moja Asia od początku z tych spokojniejszych, póki co nie widzę dużej różnicy w ruchach, aleeee, moja pierwsza córa, bardzo była ruchliwa w brzuszku i w tych ostatnich tygodniach z tego co pamietam też była spokojniejsza, właśnie ze względu na mniejszą ilość miejsca :) też pewnie zbierała energię na (nieudany sn) poród :p

moja Asia od początku z tych spokojniejszych, póki co nie widzę dużej różnicy w ruchach, aleeee, moja pierwsza córa, bardzo była ruchliwa w brzuszku i w tych ostatnich tygodniach z tego co pamietam też była spokojniejsza, właśnie ze względu na mniejszą ilość miejsca :) też pewnie zbierała energię na (nieudany sn) poród :p
U mnie maluch cały czas dość mocno aktywny leci 34t2d. Ogólnie dość często ma czkawke, ze dwa razy dziennie. Ale czytałam że to nawet dobrze więc się nie martwie 😉

Witajcie ❤️chciałam wam podziękować za słowa otuchy wsparcia i poinformować że u nas termin na 10.12 . Ale dnia 16.11 o godzinie 21:45 przyszła na świat nasza Hania. Życzę aby wasze porody przebiegły książkowo i w miarę przyjemnie dziękuję wam jeszcze raz i szczęśliwych rozwiązan ❤️❤️❤️
Gratulacje :) :)
Zdrówka dla Was

Cześć dziewczyny, dawno tu nie pisałam, ale teraz jak mam więcej czasu i podczytuje was regularnie, to postanowiłam i ja zacząć pisać. Termin mam na 17 grudnia, to moja pierwsza ciąża, mieszkam w Danii i tu będę rodzić, z czego się bardzo cieszę, nastawiam się na piękny poród. Pracowałam do 32 tygodnia, po czym moja lekarka odesłała mnie na zwolnienie. Tutaj ciążę traktuje się moim zdaniem lajtowo I chociaż nie mam za bardzo porównania, to wydaje mi się, że jest tu dużo mniej badań. Akurat ja mam cukrzycę ciążową i teraz z tego względu mam kontrolę usg raz w miesiącu, żeby sprawdzić jak mała rośnie. Należy do tych raczej malutkich i ostatnio w 34t3d ważyła 2053 g. Wchodzę teraz w 9 miesiąc i już nie mogę się doczekać porodu. Robię ćwiczenia przygotowujące do porodu, relaksacje i masaż krocza. Na razie jestem spokojna.

reklama
Cześć dziewczyny, dawno tu nie pisałam, ale teraz jak mam więcej czasu i podczytuje was regularnie, to postanowiłam i ja zacząć pisać. Termin mam na 17 grudnia, to moja pierwsza ciąża, mieszkam w Danii i tu będę rodzić, z czego się bardzo cieszę, nastawiam się na piękny poród. Pracowałam do 32 tygodnia, po czym moja lekarka odesłała mnie na zwolnienie. Tutaj ciążę traktuje się moim zdaniem lajtowo I chociaż nie mam za bardzo porównania, to wydaje mi się, że jest tu dużo mniej badań. Akurat ja mam cukrzycę ciążową i teraz z tego względu mam kontrolę usg raz w miesiącu, żeby sprawdzić jak mała rośnie. Należy do tych raczej malutkich i ostatnio w 34t3d ważyła 2053 g. Wchodzę teraz w 9 miesiąc i już nie mogę się doczekać porodu. Robię ćwiczenia przygotowujące do porodu, relaksacje i masaż krocza. Na razie jestem spokojna.
Bardzo dobre podejście :) spokój.
Ja tak jak pisałam też rozważam masaż krocza ale muszę znaleźć jakieś instrukcje żeby dobrze to robić 😅
Będziesz mogła nam potem opisać jak wygląda porod zagranicą :)

Do góry