reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Ja zaczynam właśnie 23 tydzień. Mnie boli raz kość ogonowa, raz krzyżowa i ciągnie aż do stopy. Do tego żylaki w prawej nodze i chyba żylaki sromu z prawej strony 😟 bo boli mnie krocze i nabrzmiała ta strona jest. Echh na pewno nigdy nie nazwałbym tego stanu błogosławionym 🙂 Mam 36 lat i 3 ciąża, więc pewnie to wszystko robi swoje. Dobrze, że po ciąży organizm się regeneruje i to wszystko mija, choć żylaki raczej nie i pewnie czeka mnie jakieś leczenie. Z perspektywy czasu wiem jedno, że dobrze zadbać też o mięśnie dna miednicy. Ja nie miałam o tym pojęcia przy pierwszej ciąży i szybko po porodzie dzwigalam wózek, nie oszczędzałam się. Teraz mam oslabione. Warto o tym poczytać, skorzystać z porady urofizjoterapeutki jeszcze przed porodem.
Fakt drugi trymestr najlepszy 🙂 energii o wiele więcej. Ja jestem w szoku jak szybko mija mi ta ciąża, bo za chwilę trzeci się zacznie i już zleci.

reklama
Hej. Mi nic nie było w drugim trymestrze a szkoda bo wcale się nie oszczedzalam pracowałam fizycznie od rada do późnego wieczora. I mam za swoje przez dwa tyg szyjka mi się skrócona z 35 mm do 31 lekarz zalecił dużo leżeć. A mnie po tak intensywnych 2 miesiącach aż skręca. Ale dziecko jest najważniejsze. A jak Wasze Szymka.

Hej. Mi nic nie było w drugim trymestrze a szkoda bo wcale się nie oszczedzalam pracowałam fizycznie od rada do późnego wieczora. I mam za swoje przez dwa tyg szyjka mi się skrócona z 35 mm do 31 lekarz zalecił dużo leżeć. A mnie po tak intensywnych 2 miesiącach aż skręca. Ale dziecko jest najważniejsze. A jak Wasze Szymka.
A jak Wasze szyjki

Hej, mnie rwa męczy i kolki. Weekend był bardzo intensywny i miałam straszny, kłujący ból pod żebrami z prawej strony. Na szczęście przeszło, ale już rozważałam wizytę na pogotowiu. Moja szyjka długa. W poprzedniej ciąży od połowy miałam szyjkę ok 2 cm i musiałam mocno uważać, ale chyba dzięki temu poród był szybki! No i u nas się okazało że jednak dziewczynka 😉

Dziewczyny! Od wczoraj mam taka huśtawkę emocjonalną, że nie daje rady. Płacze z byle powodu, brak sił. Sama ze sobą nie mogę wytrzymać :(
Ja tak miałam w zeszła niedzielę. Cały dzień smutna i poplakiwalam, za to w poniedziałek już wszystko ok i super radość. Męczące to, ale mija 🙂 Wystarczy mały impuls i już humor zepsuty, albo odwrotnie.

reklama
Do góry