Klaudiaa123
Zaangażowana w BB
Ja zaczynam właśnie 23 tydzień. Mnie boli raz kość ogonowa, raz krzyżowa i ciągnie aż do stopy. Do tego żylaki w prawej nodze i chyba żylaki sromu z prawej strony bo boli mnie krocze i nabrzmiała ta strona jest. Echh na pewno nigdy nie nazwałbym tego stanu błogosławionym Mam 36 lat i 3 ciąża, więc pewnie to wszystko robi swoje. Dobrze, że po ciąży organizm się regeneruje i to wszystko mija, choć żylaki raczej nie i pewnie czeka mnie jakieś leczenie. Z perspektywy czasu wiem jedno, że dobrze zadbać też o mięśnie dna miednicy. Ja nie miałam o tym pojęcia przy pierwszej ciąży i szybko po porodzie dzwigalam wózek, nie oszczędzałam się. Teraz mam oslabione. Warto o tym poczytać, skorzystać z porady urofizjoterapeutki jeszcze przed porodem.
Fakt drugi trymestr najlepszy energii o wiele więcej. Ja jestem w szoku jak szybko mija mi ta ciąża, bo za chwilę trzeci się zacznie i już zleci.
Fakt drugi trymestr najlepszy energii o wiele więcej. Ja jestem w szoku jak szybko mija mi ta ciąża, bo za chwilę trzeci się zacznie i już zleci.