reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Dziewczyny co robić? Juz mam dość tych obrzęków. Lekarz zaleca picie wody, ale czy naprawdę woda to pomoże? Mam chwile zwątpienia 😭😞 oczywiście leki na cisnienie biorę i to dużo.. 6 razy dopegyt i 2 razy isoptin.
IMG_20210816_223154.jpg

reklama
Dziewczyny co robić? Juz mam dość tych obrzęków. Lekarz zaleca picie wody, ale czy naprawdę woda to pomoże? Mam chwile zwątpienia 😭😞 oczywiście leki na cisnienie biorę i to dużo.. 6 razy dopegyt i 2 razy isoptin.Zobacz załącznik 1306406
A może powinnaś że 2 dni poleżeć. Ja przez ostatni miesiąc też miałam opuchnięte nogi bo naprawdę dużo chodziłam i stałam ale położyłam się bo mi się szyjka skrocila i lekarz zalecił dużo odpoczywac i od tamtej pory obrzęki minęły.

U mnie żadnych dodatkowych, uciążliwych objawów. Generalnie to zapominam, że jestem w ciąży. Nie puchnę, nic nie boli, śpię normalnie... jedyne co, to nic mi się nie chce i wiecznie panikuję, ze coś jest nie tak.

A czy któraś z Was robiła już krzywa cukrową? Jak to wygląda? Bo lekarz zaznaczył mi w badaniach że: obciążenie glukoza 75 g, 1 i 2 h. Czyli wsumie będzie pobieranie trzy razy?

A czy któraś z Was robiła już krzywa cukrową? Jak to wygląda? Bo lekarz zaznaczył mi w badaniach że: obciążenie glukoza 75 g, 1 i 2 h. Czyli wsumie będzie pobieranie trzy razy?
tak, trzy razy. Najpierw pobierają krew na czczo. Potem wypijasz glukozę i czekasz. Po godzinie drugie pobranie. Po kolejnej godzinie trzecie pobranie.

Ja mam też zlecone. Najpierw pierwsze pobranie na czczo, potem należy wypić gkukowe, kolejne pobranie po godzinie i następne po 2 h. Czyli trzeba w przychodni siedzieć ponad 2 godziny ;)

reklama
Do góry