reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

U mnie niestety w śluzie pojawiła się niteczka świeżej krwi 😭 mialam badanie wziernikiem i nie ma krwawienia , jest czysto. We wtorek rano usg maluszka. Trzymajcie kciuki 🙏
Będzie dobrze!
Ja leżałam w szpitalu z powodu plamienia w 8tc, miałam niewielkie rozwarstwienie kosmówki. Potem w 13 tc wieczorem po usg miałam plamienie z krwią, na drugi dzień same brązowe "niteczki" "kropeczki", poszłam do lekarza sprawdzał właśnie czy nie mam nadżerki, sprawdzał czy to nie z szyjki macicy - nic.Na usg wszystko w porządku. "Macica musiała zaregowac skurczami, więc nic poważnego się nie dzieje"-tak dokładnie powiedział mi lekarz :) Przepisał mi duphaston, zlecił brać magne b6 i w razie czego no spe (gdyby bolał brzuch).
Nie zawsze plamienia oznaczają najgorsze, ale zawsze trzeba sprawdzić co się dzieje.
Daj znać jak po usg

reklama
A o to moje maleństwo ♥️ bardzo ruchliwe 🙂nie spodziewałam się że na tym etapie może tak być 😁 i co najważniejsze wszystko jest ok 🙂 płeć jeszcze nie określona 🙂ciężko było zrobić dokładnie USG przez te fikołki i żeby zmierzyć kark musiał zrobić USG dopochwowe 😁

♥️

Załączniki

• 16237697122913589694851822792288.jpg
    16237697122913589694851822792288.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 121
A o to moje maleństwo ♥️ bardzo ruchliwe 🙂nie spodziewałam się że na tym etapie może tak być 😁 i co najważniejsze wszystko jest ok 🙂 płeć jeszcze nie określona 🙂ciężko było zrobić dokładnie USG przez te fikołki i żeby zmierzyć kark musiał zrobić USG dopochwowe 😁
U mnie było to samo, mega zaskoczenie, że maluch jest już tak aktywny :D Pokazał nam nawet kciuka w górę 😂🙈 Tak samo wszystko w porządku, a płeć będzie znana około 20tc.
Tak samo musiałam mieć usg dopochwowe też, przez te wygibasy 😂
Wzruszyłam się dopiero po wyjściu z gabinetu, mój narzeczony tak samo bardzo przeżywał pierwsze "spotkanie" z naszym małym cudem :) ❤️

Ja juz tez po wizycie. Na szczęście maluszek cały, serduszko bije jak dzwon . Plamienie nie wiadomo z jakiego powodu, ale z bobo jak najbardziej ok 🙂 no i z 12 tyg awansował na 13 😀Zobacz załącznik 1283152
Całe szczęście ❤️ Czyli podobna sytuacja jak u mnie, bo też do końca nie wiadomo skąd się wzięło plamienie, najprawdopodobniej te skurcze macicy.
A przepisał Ci jakieś tabletki?

Ja już tez po prenatalnym. Byłam w 11t5d ale wszystko było widać! Maluszek zdrowy prawidłowo się rozwija! Najważniejsze! Kręcił się niesamowicie 🥰 ale już Pani doktor określiła że to napewno chłopak. Jestem w szoku ze tak wcześnie można już takie informacje uzyskać.

Całe szczęście ❤️ Czyli podobna sytuacja jak u mnie, bo też do końca nie wiadomo skąd się wzięło plamienie, najprawdopodobniej te skurcze macicy.
A przepisał Ci jakieś tabletki?
Nic nie dostałam. Ale ja mieszkam w UK I tutaj nie ma czegoś takiego jak duphostan lub luteina dla ciężarnych . Tutaj do 12 tyg nawet ciąży nie podtrzymują. Dostałam tylko tabletki na bardzo duży niedobór witaminy b12 który mam .

reklama
Nic nie dostałam. Ale ja mieszkam w UK I tutaj nie ma czegoś takiego jak duphostan lub luteina dla ciężarnych . Tutaj do 12 tyg nawet ciąży nie podtrzymują. Dostałam tylko tabletki na bardzo duży niedobór witaminy b12 który mam .
Rozumiem, tak pytam z ciekawości, bo ja właśnie musiałam brać duphaston i w razie bólu brzucha magne b6. Najważniejsze, że wszystko w porządku 😊

Do góry