reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Współczuje 😢 na szczęście z tego co czytam, to da się z tym żyć.
Jaką NIFTY ma czułość w przypadku tego zespołu? może będziecie w tej grupie szczęśliwców z fałszywie pozytywnym wynikiem. Trzymam kciuki i mocno przytulam!
Tak, mam nadzieję, że będziesz miała @sel85 dalszą diagnostykę, aby to sprawdzić. Trzymam kciuki żeby się ułożyło!

reklama
Hej Dziewczyny, od kilku dni podczytuję wątek i chciałabym się dołączyć 😄. To moja pierwsza ciąża, 14 tydzień, termin mam na 05.12 ❤️. Wczoraj byłam na badaniach prenatalnych, lekarz stwierdził, że wszystko wygląda jak powinno, ale wyniki dopiero za tydzień.. Na jego oko dziewczynka 😍. Sporo nerwów mnie ta ciąża kosztuje, bo od 7 tygodnia mam nawrót choroby autoimmunologicznej i jestem zmuszona zażywać Diclofenac 😢. Niby w II trymestrze nie jest już tak niebezpieczny, ale mimo wszystko bardzo się boję, że mogę zaszkodzić dziecku. Czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji?

Hej Dziewczyny, od kilku dni podczytuję wątek i chciałabym się dołączyć 😄. To moja pierwsza ciąża, 14 tydzień, termin mam na 05.12 ❤️. Wczoraj byłam na badaniach prenatalnych, lekarz stwierdził, że wszystko wygląda jak powinno, ale wyniki dopiero za tydzień.. Na jego oko dziewczynka 😍. Sporo nerwów mnie ta ciąża kosztuje, bo od 7 tygodnia mam nawrót choroby autoimmunologicznej i jestem zmuszona zażywać Diclofenac 😢. Niby w II trymestrze nie jest już tak niebezpieczny, ale mimo wszystko bardzo się boję, że mogę zaszkodzić dziecku. Czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji?
Hej!
wszystko będzie dobrze 😌 jak masz jakieś obawy, to dzwoń do lekarza - na pewno wszystko wyjaśni 🙂

ja właśnie wraca z pierwszej dawki szczepienia przeciwko COVID. Już mnie zaczyna boleć ręka 😅

Długo planujecie zostać po porodzie na urlopie? Ja chyba będę rekordzistką - po 6 tygodniach mam zamiar wrócić do pracy. Za bardzo nie mam innego wyjścia, bo mam swoją firmę.
Będę pracować z domu, a dzieckiem będzie zajmować jest ojciec/niania.
ja teraz nie pracuje jestem w domu z córka, ale już dostaje na głowę w domu chce iść do pracy wiec po tym maleństwie napewno nie będę tyle siedziała w domu a kiedy pójdę do pracy to będzie zależało od tego jak maluszek będzie sypiał w nocy. Bo wiadomo jak będzie budził się co chwile to nie zamierzam wracać do pracy i być tam jak zombi bo to by tylko mnie wykończyło.

Długo planujecie zostać po porodzie na urlopie? Ja chyba będę rekordzistką - po 6 tygodniach mam zamiar wrócić do pracy. Za bardzo nie mam innego wyjścia, bo mam swoją firmę.
Będę pracować z domu, a dzieckiem będzie zajmować jest ojciec/niania.
Ja planuję trochę posiedzieć z małą. Pracowałam bez przerwy przez ponad 15 lat.
Plan jest taki, że po macierzyńskim pójdę na trochę na wychowawczy, a później drugie dziecko 😊

Hej! Jestem tu nowa :) W pierwszej ciąży miałam puste jajo płodowe, obecnie jestem w drugiej ciąży dokładnie 13 tydzień ❤️ Termin mam na 4.12
Miałam trochę stresu w tej ciąży, leżałam w 8tc w szpitalu z powodu plamienia, miałam niewielkie rozwarstwienie kosmówki. Ostatnio po usg 1 trymestru znowu pojawiło się plamienie :( Na szczęście po wizycie u lekarza okazało się, że to nic groźnego, a plamienie było spowodowane skurczami macicy, lekarz przepisał mi duphaston i kazał się nie martwić bo dzidzia cała i zdrowa :) Trzymajcie się zdrowo 😘

Cześć ja też mam termin na 5 grudnia ale fajny zbieg okoliczności 😃 też u mnie podejrzewają dziewczynkę właśnie

Cześć ja też mam termin na 5 grudnia ale fajny zbieg okoliczności 😃 też u mnie podejrzewają dziewczynkę właśnie
Nic się nie martw! Ja będąc na początku ciąży też brałam leki których nie powinnam a do tego miałam koronawirusa. Ile się strachu najadłam to moje! Ale jestem po badaniach prenatalnych i też wyszło wszystko w porządku więc widocznie ktoś nad nami czuwał 🥰

reklama
Hej!
wszystko będzie dobrze 😌 jak masz jakieś obawy, to dzwoń do lekarza - na pewno wszystko wyjaśni 🙂

ja właśnie wraca z pierwszej dawki szczepienia przeciwko COVID. Już mnie zaczyna boleć ręka 😅
Nie miałaś obaw? Ja jakoś w ciąży raczej się nie zaszczepię. Nie zaryzykuję z moim wywiadem.
Planuję zrobić badanie przeciwciał, bo jak byłam w 4-5tc to mój mąż miał. Mój wynik był negatywny, ale diabli wiedzą czy nie wylęgło się później i bezobjawowo...

Do góry