reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Niestety zegnam sie z wami, rano zauwazylam zywa krew pojechalam do szpitala do mojej pani doktor, dziecko nie uroslo od tamtego tyg nic, serduszko pracuje nie wyraznie, krwawie juz teraz jak na okres, w piatek mam isc jeszcze raz do szpitala skontrolowac. Zycze wam nudnych 9 miesiecy i duuzo zdrowka dla was i waszych maluszkow

Niestety zegnam sie z wami, rano zauwazylam zywa krew pojechalam do szpitala do mojej pani doktor, dziecko nie uroslo od tamtego tyg nic, serduszko pracuje nie wyraznie, krwawie juz teraz jak na okres, w piatek mam isc jeszcze raz do szpitala skontrolowac. Zycze wam nudnych 9 miesiecy i duuzo zdrowka dla was i waszych maluszkow
Strasznie mi przykro 😢 😢 😢

:(((((((((((((((

Tak mi przykro [emoji3064]

Bardzo współczuje. Za każdym razem jak czytam takie informacje to serce mi pęka. Sama jestem po 5poronieniach więc znam ten ból. W tej sytuacji trudno napisać coś sensownego więc po prostu życzę dużo siły:*

Bardzo mi przykro [emoji17] Trzymaj się [emoji173]

bardzo mi przykro :((( ściskam Cię mocno 💔

Nic mi o tym nie wiadomo, ostatnie TSH kilka miesięcy temu wyszło ok
I ja postanowiłam się przywitać, czytam od jakiegoś czasu, ale jakoś nie miałam okazji się wypowiedziec. Podzielę się doświadczeniem z TSH - od lat mam problem z wołem guzkowatym, ale TSH zawsze było w granicy 0.7-0.9. W poprzednoej ciąży też było ok. A teraz wynik 0.06. Ginekolog stwierdził, że to ciąża i przejdzie ale endokrynolog już nie był takim optymistą i zlecił właśnie ft3, ft4 i jakies antyreceptory TSH. Jutro zbadam i zobaczymy.
Co do samej ciąży to mamy z usg 10 tc, z Om kilka dni mniej (niby termin na 10.12). 19 maja kolejna wizyta (poprzednia była 20 kwietnia, więc się trochę stresuje). Póki co koszmarne mdłości trzymają mnie w pionie i nie panikuje. Chociaż trochę martwię się spadkiem wagi, bo schudłam już 6 kg przez ponad miesiąc, a byłam już szczupła (przy wzroście 165, ważyłam 55-56 kg, teraz ledwo 50), niby dziecku to nie szkodzi ale ja ledwo funkcjonuje, nic nie mogę jeść. Lekarze się nie bardzo przejmują, a ja już czuje się jak chodzący wieszak ;)
Co do mojej historii, to jestem po kilku poronieniach, potem udanej ciąży na accard, clexane i duphastonie, zakończonej nagle w 30 tc. Teraz miałam z kolei zdiagnozowana niepłodnośc wtórna, szereg badań i nagle się udało. Ale od początku jakieś plamienia, w tym bakterie w posiewie i moczu. Zestaw leków ten sam. Poza tym po pierwszym porodzie zaraz ono mnie WZW b, więc tylko czekam na kolejne niespodzianki :) test pappa mam 26 maja i zobaczymy jak to wszystko się potoczy.
Przez te mdłości i osłabienie nawet nie mam siły na stres i panikę, nawet mój mąż jest w szoku, że tak do tego podchodzę 😁

reklama
Kochana Badz cierpliwa i może jescze rozważ pójście do lekarza z lepszym sprzętem. Znam dziewczynę którą wysłali na łyżeczkowanie bo nic nie widać, jakieś niby problemy. Poszła do prywatnego lekarza z super sprzętem i cieszy się 5 miesiecznym synkiem teraz!
Nie panikuj, mysl pozytywnie, bądź samej dobrej myśli, wszystko będzie dobrze ❤️
Słyszałam podobną historię od znajomej..tylko nie pamiętam czy to był jeszcze 1 trymestr czy już drugi...według lekarki serce nie biło, zalecała usunięcie... Koleżanka poszła do innego lekarza i dziś chłopak ma 10lat💪💪

Do góry