Ja też 6+3 pierwszy raz widziałam serduszko ale ogólnie staram się nie panikować . Będzie dobrze i trzeba być tej dobrej myśli . Tak czy siak jutro jedziemy teściom ogłosić nowinę a potem będziemy czekać na kolejną wizytę dobrą wizytęja tez się zaczęłam bać as wizyty i chciałam przełożyć na ten tydzien, bo mam następnego, bo się boje, bo dzis tyle przykrych wiadomości właśnie i nie wiem, co robić wierze, ze jest dobrze, nic niepokojącego się nie dzieje i nie chce panikować, ale się boje, bo tylko raz widziałam serduszko w 6+3, a zaraz 10tydz
reklama
Ewelina @
Fanka BB :)
Cześć [emoji4] jestem Paula, mam 32 lata i dziś dowiedziałam się, że jestem w 7 tygodniu ciąży, termin na 28 grudnia. Dlaczego tak późno? A no bo miałam krwawienia do tej pory jakbym miała lekką miesiączkę, więc nawet nie testowałam do czasu gdy dostałam mdłości i bólu piersi [emoji1787]przez te krwawienio plamienia mam przepisany duphaston. To moja trzecia ciąża, mam już dwóch synów w wieku 12 i 2,5 roku. Można dołączyć? [emoji4]
Witamy rozgosc się gratulacje
Tinulka
Moderator
Też kolejną mam wizytę 31.05U mnie po wizycie wszystko dobrze serduszko bije.
Stres cały dzień miałam okropny na szczęście niepotrzebnie. Kolejną wizytę mam 31.05.21
madzialenka89
Ostatni rok byłam na diecie keto i przy okazji czytałam że kobiety w ciąży naturalnie wchodzą w ketozę.Hey dziewczyny . Mam problem i nie wiem co mam zrobić , ponieważ w moczu wyszły mi ketony i nie wiem czy mam bardzo pilnie skontaktować się ze swoją ginekolog czy to nie jest aż tak straszne ? Czy mam dodatkowo zrobić jakieś badania ? Potrzebuje waszej pomocy bo niedługo zwariuje :/ jak nie tarczyca to teraz ketony ....
madzialenka89
Ostatni rok byłam na diecie keto i przy okazji czytałam że kobiety w ciąży naturalnie wchodzą w ketozę.Hey dziewczyny . Mam problem i nie wiem co mam zrobić , ponieważ w moczu wyszły mi ketony i nie wiem czy mam bardzo pilnie skontaktować się ze swoją ginekolog czy to nie jest aż tak straszne ? Czy mam dodatkowo zrobić jakieś badania ? Potrzebuje waszej pomocy bo niedługo zwariuje :/ jak nie tarczyca to teraz ketony ....
A co trzeba jeść jeśli ma się tą ketoze ?Ostatni rok byłam na diecie keto i przy okazji czytałam że kobiety w ciąży naturalnie wchodzą w ketozę.
madzialenka89
Żeby wejść w ketozę (i chudnąć) ograniczasz do minimum węgle na rzecz tłuszczy ale dziewczyny wtedy pytały czy muszą rezygnować z diety jeśli zajdą w ciążę i pisali że nie, byle by dostarczać organizmowi resztę potrzebnych witamin w jedzeniu.wiec nie jest to groźny stanA co trzeba jeść jeśli ma się tą ketoze ?
U mnie tak. Jak poszłam na pierwsze usg 30.04 w 6+5 wedle OM to tętno było za niskie, wynosiło 55... także ja już od prawie 3 tyg się przygotowywałam, ze dzidzia *zaśnieMam delikatne pytanie do dziewczyn, które dziś przyniosły smutne wieści. Czy coś wskazywało na to, że będzie źle? Próbowałam znaleźć Wasze wcześniejsze wypowiedzi, ale to za szybko idzie.
mi tez wyszły ketony 3+ ale lekarz i tak mówił ze jest ok, to przez wymioty miałam ale to minieHey dziewczyny . Mam problem i nie wiem co mam zrobić , ponieważ w moczu wyszły mi ketony i nie wiem czy mam bardzo pilnie skontaktować się ze swoją ginekolog czy to nie jest aż tak straszne ? Czy mam dodatkowo zrobić jakieś badania ? Potrzebuje waszej pomocy bo niedługo zwariuje :/ jak nie tarczyca to teraz ketony ....
reklama
Ketony w ciąży są niebezpieczne.
Należy przeanalizować dietę, za pewne jesz za mało węglowodanów. Zjedz kanapkę koło 21.09 z chleba żytniego, z masłem i jajkiem i pomidor.
Ketony w moczu w ciąży – co oznaczają ciała ketonowe w badaniu moczu?
Ketony w moczu w ciąży mogą wskazywać na cukrzycę w ciąży (cukrzycę ciężarnych). Co oznaczają ciała ketonowe w badaniu moczu w ciąży?...
www.mamazone.pl
Podziel się: