reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Ja będę robić Nifty

Hey dziewczyny . Mam problem i nie wiem co mam zrobić , ponieważ w moczu wyszły mi ketony i nie wiem czy mam bardzo pilnie skontaktować się ze swoją ginekolog czy to nie jest aż tak straszne ? Czy mam dodatkowo zrobić jakieś badania ? Potrzebuje waszej pomocy bo niedługo zwariuje :/ jak nie tarczyca to teraz ketony ....
Mi tez wyszły ketony dzisiaj 1,5. Jutro rano powtarzam badanie tylko lekarka kazała mi się dobrze nawodnić. A Ty jaki masz wynik?

reklama
Ogólnie ciałka ketonowe wskazują na głód, dietę ubogą w węglowodany. Ile ich masz? Ja mam chyba 150, wszystko inne w normie i lekarz niczego nie zalecił.
Choć wyczytałam, że u zdrowych kobiet w ciąży też mogą się pojawiać.
No i to mnie kurcze dziwi, bo węglowodany są podstawą mojej diety a ketony jednak są...Zjadłam mega obfit kolację No i zobaczymy jutro rano czy wynik się powtórzy 🤔

Ketony w ciąży są niebezpieczne.
Należy przeanalizować dietę, za pewne jesz za mało węglowodanów. Zjedz kanapkę koło 21.09 z chleba żytniego, z masłem i jajkiem i pomidor.
ja miałam ketony przez pół poprzedniej ciąży.. miałam stwierdzona cukrzyce ciążowa i regulowałam ją tylko dietą. Po pieczywie i makaronie cukier miałam za wysoki wiec naturalnie jadłam mało węgli a lekarze się wcale nie przejmowali tymi ketonami w moczu 🤷‍♀️ w dniu porodu miałam +9 kg, po miesiącu wróciłam do wagi sprzed ciąży 😊

reklama
Dzień dobry dziewczyny [emoji4] trzeba skorzystać z chwili spokoju zanim synowie wstaną i napić się kawy w ciszy. Pijecie nadal kawę? Ja i tak piję słaba z mlekiem i jedna dziennie więc chyba przy tym zostanę.

Co do ketonów to ja jestem ciekawa czy mi wyjdą, zwłaszcza, że ograniczam węglowodany

Do góry