Teraz zdrowie jest najwazniejsze, praca jak nie ta to innaPowiem Wam dziewczyny, że strasznie mnie dzisiaj zdenerwowali w pracy... Poszłam na L4 nie dlatego, że nie chciało mi się pracować, tylko dlatego, że naprawdę źle się czuję i wymiotuję kilka razy dziennie. Mam czopki przeciwwymiotne, byłam na kroplówkach. W mojej pracy jednak tego nie rozumieją i są podobno zaległości, z jakimiś papierami coś jest do poprawy i szef zadecydował, że ktoś ze współpracowników ma mi podrzucić komputer sluzbowy do domu i mam pracować z domu mimo L4. Powiedziałam, że nie ma takiej opcji i już tam nie wrócę.... Spaliłam most za sobą, teraz jak się nie uda to nie mam już nawet dokąd wracać... Nie wiem czy dobrze zrobiłam... Z jednej strony ta praca mnie wykańczała, ale z drugiej była blisko domu, umowa na stałe... A wiadomo jak jest teraz z praca...
reklama
Ja tez mam pierwsza wizyte 13.05Hej, tez mam młodsza ciąże o 2 tygodnie niż z okresu . I również czekam jak na szpilkach do 13.05 żeby usłyszeć serduszko
Najprawdopodobniej tak. W pierwszej ciazy wyszla mi dopiero w terminie krzywej cukrowej, a tu juz mam hocki klocki od samego poczatku :/ tyle rzeczy bym zjadla a nic nie mogePiszecie o tych krzywych cukrowych. Mam pyt czy jak ktoś miał w pierwszej ciąży cukrzycę ciążowa to w tej też będzie?
To po czym skacze cukier to bardzo indywidualna kwestia, wiec trzeba kontrolowac metoda prob i bledow mi po smazonym wcale nie skacze, po ziemniakach tez nie. Ale np ostatnio zjadlam pierogi ze smietana i cukier 170, az mnie zmrozilo jak zobaczylam wynikHej dziewczyny, chwilę mnie nie było. Złapało mnie przeziębienie...mam nadzieję...zaraz mam teleporade. Mam katar i ból głowy, dodatkowo ciążową niemoc co do cukrzycy to wiem że po smażonym mięsie cukier skacze dużo bardziej niż po słodkim. I czy będzie się miało cukrzycę w drugiej ciąży to zależy od czasu jaki upłynął od pierwszej i od diety. Dieta jest kluczowa. Ja jestem na granicy, pewnie będę miała cukrzycę ciążową
Anet29
Fanka BB :)
Hej, tez mam młodsza ciąże o 2 tygodnie niż z okresu . I również czekam jak na szpilkach do 13.05 żeby usłyszeć serduszko
O ktorej masz wizyte 13? mam nadzieje ze okaze sie to szczesliwy dzien dla nas
Dariuszka90
Łoooo po pierogach...chyba bym się zapłakała...uwielbiam pierogiTo po czym skacze cukier to bardzo indywidualna kwestia, wiec trzeba kontrolowac metoda prob i bledow mi po smazonym wcale nie skacze, po ziemniakach tez nie. Ale np ostatnio zjadlam pierogi ze smietana i cukier 170, az mnie zmrozilo jak zobaczylam wynik
Ja niestety tez, ale niestety ban do konca 2021Łoooo po pierogach...chyba bym się zapłakała...uwielbiam pierogi
Ewelina:)
Norma jest do 91, 92 to już na niestety za dużoNorma glukozy w ciąży jest do 92 więc jesteś jeszcze w normie. Może spróbuj ograniczyć spożywanie cukry, pij gorzką herbatę, ogranicz ciastka itp. warto pomyśleć o obniżeniu podaży cukrów prostych do organizmu
Ewelina:)
no i super, widzisz, trzeba myśleć pozytywnie[emoji16]Udało się. Plamienie prawdopodnie bylo przez pęknięcie czego, ale nic poważnego. Mam jednak brać luteinę nadal dla spokoju. Dziecko nadrobiło te mam, które było do tyłu i ma 1.96 cm. Serce bije jak dzwon. I nie muszę już leżeć, ale mam odpoczywać
reklama
Jak cos pojdzie nie tak to możesz zbadać - co i potem należy się kilka tygodni macierzyńskiego, potem psychiatra i L4 i do następnej ciąży jakoś dociagniesz jak się uprzesz.Nie będę się zwalniać, będę ciągnąć L4 do końca, jeśli się uda... Ale jeśli coś pójdzie nie tak to wyślę wypowiedzenie poczta...
Podziel się: