Na znany lekarz widziałam, że nawet na jutro rano jest konsultacja on-line. Nie wiem z jakiej jesteś miejscowości, ale jeśli odbywa się on-line to chyba nie ma to znaczenia...Nie mam tabletek, to moje pierwsze badania. Moja gin już nie odbiera, najprędzej mogę się z nią skontaktować w poniedziałek. Nie wiem co zrobić.
reklama
ja miałam i w tej ciąży tez się spodziewam wystarczyła tylko dieta i mam nadzieje ze teraz tez tak będzie..Piszecie o tych krzywych cukrowych. Mam pyt czy jak ktoś miał w pierwszej ciąży cukrzycę ciążowa to w tej też będzie?
Udało się. Plamienie prawdopodnie bylo przez pęknięcie czego, ale nic poważnego. Mam jednak brać luteinę nadal dla spokoju. Dziecko nadrobiło te mam, które było do tyłu i ma 1.96 cm. Serce bije jak dzwon. I nie muszę już leżeć, ale mam odpoczywać
G
gość_AL19
Gość
Właśnie ja nie jem słodyczy i zawsze gorzką herbatę ale w tej ciąży jem ciągle z MC te chesburgery są przepyszneNorma glukozy w ciąży jest do 92 więc jesteś jeszcze w normie. Może spróbuj ograniczyć spożywanie cukry, pij gorzką herbatę, ogranicz ciastka itp. warto pomyśleć o obniżeniu podaży cukrów prostych do organizmu
Wyczytałam o cukrzycy i podobno jak się urodzilo większego malucha jest ryzyko cukrzycy w drugiej ciąży Czy to prawda?
Dariuszka90
Fanka BB :)
Hej dziewczyny, chwilę mnie nie było. Złapało mnie przeziębienie...mam nadzieję...zaraz mam teleporade. Mam katar i ból głowy, dodatkowo ciążową niemoc co do cukrzycy to wiem że po smażonym mięsie cukier skacze dużo bardziej niż po słodkim. I czy będzie się miało cukrzycę w drugiej ciąży to zależy od czasu jaki upłynął od pierwszej i od diety. Dieta jest kluczowa. Ja jestem na granicy, pewnie będę miała cukrzycę ciążową
Ewelina @
Udało się. Plamienie prawdopodnie bylo przez pęknięcie czego, ale nic poważnego. Mam jednak brać luteinę nadal dla spokoju. Dziecko nadrobiło te mam, które było do tyłu i ma 1.96 cm. Serce bije jak dzwon. I nie muszę już leżeć, ale mam odpoczywać
Super wieści
Na tym etapie zarodek podwaja wielkość w ciągu doby, lekarze pracują na różnich sprzętach, do tego dochodzi ułożenie zarodka, umiejscowienie pęcherzyka w macicy i błąd pomiaru (sprzętu, czy wynikający np że zmęczenia operatora). Ja bym się nie martwiła niepotrzebnie a już na pewno nie czytała jakiś bzdur w necie. Lekarz wie co robi, gdyby coś było źle to ma obowiązek o tym poinformować więc dziewczyny nie nakręcajmy się szkoda zdrowia a o nie musimy teraz dbać podwójnieTylko dziewczyny, martwi mnie wielkość zarodka, ma 0,26 cm, nie jest za małe, gdzieś wyczytałam, ze w 6 tc ma 6 mm... jak to u Was było w tc z wielkością fasolki? Wiem, ze chciałam się nie stresować xD dopiero co o tym pisałam, ale no nie mogę bo ciagle coś a nie przeskoczę tego jak bardzo mi zależy
Ja mialam w 1 ciąży 92 i nic z tym mi nie kazał robic.Kiedyś ktoś pisał o cukrzycy ciążowej gdy wynik jest 92
Pierwsze badanie 90 drugie 91 czy powinnam się martwić?
Teraz robiłam sama od siebiw juz 2 razy i bylo 95, 2 dni temu 94. Dał mi skierowanie wczoraj i powiedzial żebym spróbowała zejsc na 92, bo jak bedzie powyżej nawet 93 to juz diabetolog.
Paradoksalna
Dziękuje Ci za tą odpowiedź! Tez zaczęłam tak myśleć, no jakby wielkość zarodka ją zaniepokoiła to by mi powiedziała i zleciła kolejne badania, a dała mi tylko standardowe skierowanie na te pierwsze badania krwi na HIV, tokso i takie tam, wizyta za dwa tygodnie. Ja oczywiście dl swietego spokoju jeszcze zapisałam się na dokładniejsze usg, idę w poniedzialek na 18 to już mnie uspokoiNa tym etapie zarodek podwaja wielkość w ciągu doby, lekarze pracują na różnich sprzętach, do tego dochodzi ułożenie zarodka, umiejscowienie pęcherzyka w macicy i błąd pomiaru (sprzętu, czy wynikający np że zmęczenia operatora). Ja bym się nie martwiła niepotrzebnie a już na pewno nie czytała jakiś bzdur w necie. Lekarz wie co robi, gdyby coś było źle to ma obowiązek o tym poinformować więc dziewczyny nie nakręcajmy się szkoda zdrowia a o nie musimy teraz dbać podwójnie
reklama
Ja ogolnie mam niedoczynnosc i hashimoto, wiec biore leki na stale. Ale na poczatku ciazy bardzo mi urosloA ja mam pytanie, miałaś wysokie na początku i brałaś leki tylko na początku? Czy do końca ciąży ? Mi lekarz kazał brać cała ciążę mimo że już wyrownalam poziom.
Podziel się: