reklama
moniskaaa
Fanka BB :)
Plamilam w poprzedniej ciąży i wszystko zakończyło się dobrze.Witam Kobietki. Jestem tu nowa i potrzebuję wsparcia.
Wg @ jestem w ciąży 6t2d.
W poniedziałek 19.04 byłam u gina bo zaczęłam delikatnie plamić na brązowo (bardziej woda niż jakiś śluz). Dał mi duphaston, powiedział że pęcherzyk jest pusty i w najbliższy poniedziałek mam wizytę. Cały czas mam plamienie. Czasami jest sporo a czasami tylko delikatnie.
21.04 robiłam betę i wyszło 14421. Dzisiaj idę jeszcze raz. Czy coś złego może się dziać? Miałyście plamienia i było wszystko ok?
Musisz cierpliwie czekać do poniedziałku
Teraz do plamienia mogło się również przyczynić badanie USG które miałaś w poniedziałek, też często tak miałam
wierzewmarzenia5
u mnie niestety takie plamienie i pusty pęcherzyk w 6 tyg plus kilka dni skończyło się pustym jajem na następnej wizycie. Mało mnie wtedy mdlilo w porownaniu do teraz, beta rosła niby ok na początku bardzo szybko, potem ok 7 tys zwolniła i zaczela zwalniać, a pęcherzyk zaczął się zapadać, skończyło się na tabletkach tylko bez łyżeczkowania w 9 tyg.Witam Kobietki. Jestem tu nowa i potrzebuję wsparcia.
Wg @ jestem w ciąży 6t2d.
W poniedziałek 19.04 byłam u gina bo zaczęłam delikatnie plamić na brązowo (bardziej woda niż jakiś śluz). Dał mi duphaston, powiedział że pęcherzyk jest pusty i w najbliższy poniedziałek mam wizytę. Cały czas mam plamienie. Czasami jest sporo a czasami tylko delikatnie.
21.04 robiłam betę i wyszło 14421. Dzisiaj idę jeszcze raz. Czy coś złego może się dziać? Miałyście plamienia i było wszystko ok?
Ale nie każde plamienie oznacza cos złego
u mnie niestety takie plamienie i pusty pęcherzyk w 6 tyg plus kilka dni skończyło się pustym jajem na następnej wizycie. Mało mnie wtedy mdlilo w porownaniu do teraz, beta rosła niby ok na początku bardzo szybko, potem ok 7 tys zwolniła i zaczela zwalniać, a pęcherzyk zaczął się zapadać, skończyło się na tabletkach tylko bez łyżeczkowania w 9 tyg.
Ale nie każde plamienie oznacza cos złego
Mam nadzieję że to infekcja. Czy i Ciebie też była to bardziej woda niż śluz?Jesteśmy w podobnym okresie, ja jestem w 6tyg i 6 dniu.. plamilam na brązowo trochę różowo, teraz różowo a nawet czerwono okazało się, że mam infekcje..mam nadzieję że to przez to..
wierzewmarzenia5
rozumiem, ale bądź dobrej myśli, plamienie nie musi oznaczać nic złego, a owulacja mogła się przesunąć, tez jestem po dwóch poronieniach i tez się boje, czy teraz będzie ok, nawet jeśli serduszko biło, tym bardziej, ze wyniki z moczu wyszły kiepskie niestetyJestem już po jednym poronieniu w styczniu i nie chce tego drugi raz przeżywać
Tinulka
Moderator
Ja poroniłam w lipcu 2020 roku, w 12 tygodniu ciąży. Teraz będąc w ciąży też się boję że to się powtórzy, ale z drugiej strony pierwszą ciążę miałam super więc tak sobie myślę że skoro pierwsza ciąża super, druga poronienie to teraz też czas na sukcesJestem już po jednym poronieniu w styczniu i nie chce tego drugi raz przeżywać
dominikana26
Dziękuję. Mi też kazał odstawić też brałam raz w tygodniu, tylko pół tabletki.Ja brałam, kazali mi odstawić od razu przy zajściu. Brałam raz w tygodniu 1/4 tabletki 0,5mg
reklama
dominikana26
Dziewczyny, czy betę trzeba powtórzyć rowno po 48 h? Czy przerwa może być dluzsza?
Podziel się: