reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2021

Cześć kobietki Sory ze tak późno ale dzień miałam zabiegany 🙈🤗🤗
Czuje się dziś fatalnie , u mnie tez wymioty lecą może z 4 razy dziś .... do tego cały czas mnie mdli po wszystkim ciężko żeby mi coś spasowało z jedzenia 😉 a tak po za tym to fajnie ze wizyty się udały to najważniejsze 🥰❤️
Miłej nocy i oby do końca tyg 🙈 najchętniej to bym to przespała 😅😂

reklama
Tez miałam okres ostatni 15.03 :) a owu miałam potwierdzoną monitoringiem i testem 30/31.03. Pierwszy test blady tak ze nawet nie zauważyłam wyszedl 10.04 a taki, ze ewidentnie było widać 12.04 :) to mamy taki sam termin porodu? Z usg wychodzi u mnie 18.12
Ja jeszcze nie znam terminu bo nawet zarodka nie mam, więc nie wiem czy coś z tego będzie ale mam nadzieję 🙂. Po wielkości pęcherzyka 9,1mm lekarz stwierdził wczoraj 4tydzien i 6dzien, beta też z wczoraj 8685. Mi przez cały miesiąc testy owulacyjne wychodziły negatywne, w 25dc (9kwietnia) lekarz stwierdził w jajniku dwa pęcherzyki po 18mm więc myślałam, że jakimś cudem owulacja wybitnie się przesunęła więc zrobiłam test owu - pozytyw i zrobiłam z ciekawości od razu test ciążowy i też gruby pozytyw. Cykle zazwyczaj mam 32dniowe. Teraz te dwa pęcherzyki są dużymi torbielami. Czekam do poniedzialku na kolejne usg, chciałabym mieć już pewność, że mam tylko ciążę wewnątrzmaciczną i wtedy się w pełni uspokóję😃. Lekarz nie chciał mnie straszyć, ale poinformował mnie, że może się tak zdarzyć jak dodatkowa pozamaciczna, przez te dziwne torbiele.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć dziewczyny, ja dziś się obudziłam i myślę sobie mdłości nie ma. Ale jak wstałam... Wróciły z podwójną siłą, miałam problem, żeby przygotować się do pracy. Męczy mnie nawet zapach mojego szamponu. No ale nic, trzeba ruszać do pracy i modlić się, żeby nie doszły do tego wymioty.
Miłego dnia!

Cześć dziewczyny, ja dziś się obudziłam i myślę sobie mdłości nie ma. Ale jak wstałam... Wróciły z podwójną siłą, miałam problem, żeby przygotować się do pracy. Męczy mnie nawet zapach mojego szamponu. No ale nic, trzeba ruszać do pracy i modlić się, żeby nie doszły do tego wymioty.
Miłego dnia!
Cześć ja miałam wczoraj wieczorem takie mdłości że siedziałam i płakałam. W nocy też miałam mdłości. Teraz leżę i boję się podnieść co to dzisiaj będzie. Już mnie muli.

Dzień dobry u mnie lekkie słoneczko a miało padać wiec super pewnie w ciągu dnia się rozleje 😂 Gratuluje udanych wizyt ❤️❤️ ✊🏻✊🏻 Za te niewyjaśnione jeszcze 😊 i sama proszę o pozytywna energię bo dziś ja mam 1 wizytę 😁 i każda aplikacja pokazuje mi inna datę porodu i inny dzień ciąży 😁 Objawów dalej brak poza lekka sennością totalnym leniem ale taki na maksa i czasem pobolewajacymi piersiam. Ja mam 33 lata jeszcze no bo ja z grudnia 10 jestem i wtedy mi stukną 34 lata 😁 nie wiek ile ważę bo się nie ważę 😂 ale będzie koło 60 wzrost krasnala 161 cm ..🙄 w poprzedniej ciąży przystałam 9 kg ale zaczynałam od 57 teraz nawet nie chce myśleć.. Mam lekki brzuszek i boczki bo byłam w trakcie super figury do lata no i się udało będzie super 🤣 mam już córcię 6 lat skończone wiec będzie prawie 7 lat różnicy no dużo ale trudno i jestem po porodzie cc- wiec teraz tez pewnie taki będzie .

Ja dzisiaj urlop na zadanie, o 4 wyspana, a potem w ciągu dnia bym spała non stop... Ale lekarz wczoraj powiedział, ze uczucie senności w ciągu dnia to są naprawdę dobre objawy i z tego, to należy się cieszyć [emoji846]
Mam tak samo, budzę się około 5 mega wyspana, że mogłabym góry przenosić, mijają dwie, trzy godziny i robię się tak senna że mam problem własny tyłek przenieść z kanapy do łóżka [emoji23]

reklama
Do góry