reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

A fakt Żory, jeszcze tak nicków nie kojarzę.[emoji6] "Z kuli TSH" [emoji4][emoji106]
A no ja haha.

Dziewczyny tez tak macie, ze jednego dnia straszne mdłości i bol piersi, a kolejnego prawie nic albo dużo mniejsze objawy?
Tak. Wczoraj sie średnio czułam, a dzis o niebo lepiej, nic nie dokucza.

Moje dziecko chce żeby mnie wywieźli... Od 7 buszuje i jest w kiepskim nastroju 😂

reklama
Hej
Nie odzywałam się, ale 3 dni miałam okropne, albo senność, albo mdłości, generalnie okropne samopoczucie. Za każdym razem jak musiałam coś zrobić, to było zwlekanie się z łóżka.
Dzisiaj, odpukać, jak ręka odjąć.
Oby tak już zostało.
Miłego dnia
o to ja tez tak mam ze nagle poczułam się dobrze i wielkie zdziwienie co się dzieje . Trzeba wykorzystać póki się dobrze czujemy :)

ooo, jakbyś mogła dać znać po wizycie jak to jest z tym szpitalem (tu lub na prv), to byłabym ogromnie wdzięczna 🥰 Może w takim razie spotkamy się w przyszłości na porodówce ;) Aczkolwiek ja mam młodszą ciążę, bo 4+6. Tylko prawdopodobnie będę musiała mieć cesarkę ze względów zdrowotnych - muszę to skonsultować ze swoim lekarzem innej specjalizacji.
Dzięki, Dziewczyny, że pisałyście czy chodzicie prywatnie! Pomogło mi to podjąć decyzję. USG TV zrobię jeszcze w Enel-medzie, bo za darmo, a potem przenoszę się prywatnie do lekarki ze św. Zofii.
Jeszcze na koniec takie pytanie, mam nadzieję, że nie jest bardzo głupie :p Czy jeśli w szpitalu chcę rodzić później na NFZ, to nikomu nie będzie przeszkadzać, że cała ciąża prowadzona była prywatnie? W sensie czy np. NFZ nie wymaga, żeby wcześniej założyć kartę ciąży w przychodni lub szpitalu państwowym? Wybaczcie takie wątki na tym etapie, ale jesli potem miałoby być z czymś za późno, to wolę teraz znać te formalności.

U mnie również 4+ 6 i tez myśle o tym szpitalu.. powiedzcie czy lekarze którzy pracują u nich w przychodni także pracują w szpitalu ? Zapisałam się do dr Palacza w gabinetach Łucka na 30.04. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia ? Opinie w necie ma świetne..

U mnie również 4+ 6 i tez myśle o tym szpitalu.. powiedzcie czy lekarze którzy pracują u nich w przychodni także pracują w szpitalu ? Zapisałam się do dr Palacza w gabinetach Łucka na 30.04. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia ? Opinie w necie ma świetne..
o, jak miło, że identyczny czas na ten moment :) Ja się zasadzam na wizyty u dr Tatiany Boryczko - również ma super opinie. Myślę, ze większość lekarzy z tego szpitala będzie b. dobra, bo z czegoś ta renoma miejsca musi wynikać :) Jeśli chodzi o przychodnię, to z tego, co się rozeznałam - chyba ten sam personel. Ale zdziwiłam się dzwoniąc tam, bo pani mi powiedziała, że oni tam się nie zajmują prowadzeniem ciąży :O Tylko pojedyncze wizyty/badania/ew. leczenie patologii itp. Dlatego pozostaje ich łapać prywatnie. Większość z nich też ponoć przyjmuje w przybytku Babca Medica - ja chyba tam właśnie pójdę.

A co do pozostałych wątków dot. samopoczucia, to ja w drugą stronę - martwię się, że jeszcze nie miałam żadnych objawów poza bólem piersi (znośnym) i czasem zawroty głowy przy nagłym zerwaniu się do pionu. Ale w sumie nie narzekam, tylko ciężej przyjąć do świadomość tę ciążę - na razie wierzę w nią tylko na podstawie bety ;D

Kiedyś przychodziłam z pracy i w domu mogłam wiele rzeczy zrobić jeszcze po pracy a teraz organizm sam mi daje znać że mam przystopować bo zaczynam właśnie mieć zawroty głowy .. a dzisiaj to już wgl mam totalny brak mocy . Ogarnęłam delikatnie i muszę się przespać 😁

o, jak miło, że identyczny czas na ten moment :) Ja się zasadzam na wizyty u dr Tatiany Boryczko - również ma super opinie. Myślę, ze większość lekarzy z tego szpitala będzie b. dobra, bo z czegoś ta renoma miejsca musi wynikać :) Jeśli chodzi o przychodnię, to z tego, co się rozeznałam - chyba ten sam personel. Ale zdziwiłam się dzwoniąc tam, bo pani mi powiedziała, że oni tam się nie zajmują prowadzeniem ciąży :O Tylko pojedyncze wizyty/badania/ew. leczenie patologii itp. Dlatego pozostaje ich łapać prywatnie. Większość z nich też ponoć przyjmuje w przybytku Babca Medica - ja chyba tam właśnie pójdę.

A co do pozostałych wątków dot. samopoczucia, to ja w drugą stronę - martwię się, że jeszcze nie miałam żadnych objawów poza bólem piersi (znośnym) i czasem zawroty głowy przy nagłym zerwaniu się do pionu. Ale w sumie nie narzekam, tylko ciężej przyjąć do świadomość tę ciążę - na razie wierzę w nią tylko na podstawie bety ;D
dzięki za ciekawe info 😊właśnie ten mój lekarz tez przyjmuje w babce ale w gabinetach łucka bardziej mi odpowiadał termin 30.04 a nie chce iść za wcześnie, chciałabym żeby już było ❤️ żeby się nie denerwować 😉

reklama
Odebrałam właśnie wyniki, przyrost bety super o 252,6 %, dziś 326,4, progesteron 50,84 ale przeraża mnie tsh... było w poniedziałek 2,34 a dziś 3,98 :( norma 2,32 wg laboratorium w 1 trymestrze.

Do góry