reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Odebrałam właśnie wyniki, przyrost bety super o 252,6 %, dziś 326,4, progesteron 50,84 ale przeraża mnie tsh... było w poniedziałek 2,34 a dziś 3,98 :( norma 2,32 wg laboratorium w 1 trymestrze.
Ja mam 3.5. spokojnie leki dostaniemy i będziemy cała ciążę jeść. 1 ciążę tez tak mialam 😊

reklama
Odebrałam właśnie wyniki, przyrost bety super o 252,6 %, dziś 326,4, progesteron 50,84 ale przeraża mnie tsh... było w poniedziałek 2,34 a dziś 3,98 :( norma 2,32 wg laboratorium w 1 trymestrze.
No ja mam TSH 2,78 i wczoraj Endo przepisała mi euthyrox 50. Tak się boję nigdy nie miałam problemów z tsh. Muszę zacząć brać chociaż 1/4 tabletki na początek ale nie wiem jak będę funkcjonować w pracy.

A ja choruje od 4 lat na hashimoto od tamtej pory biorę letrox codziennie rano (to jest to samo co euthyrox ) moja stała dawka wynosi 50, w ciąży brałam 75 przez cała ciąże a Po porodzie wróciłam do swojej stałej dawki 50 i teraz pewnie będzie podobnie 😊 spokojnie , tylko lepiej możecie się po tym poczuć, nie ma ten lek żadnych skutków ubocznych, to czysty hormon 😊 w ciąży tsh lubi skakać stad powinno się badać również poziom ft4 bo najlepiej pokazuje jego ilość 😊

Ja ostatnią @ miałam 10.03 - w niedziele wyszedł mi pozytywny test w poniedziałek robiłam bete dziś powtórzyłam wizytę mam na 21.04
To dokladnie tak jak ja . Niby 5 +0 . Mialam dzisiaj usg ,ale nie bylo za duzo widac . Jakas czarna plamka i to wszystko . Dzisiaj zrobili mi tez bete i w piatek mam oddac siusiu i znowu beta i usg . .. Mam nadzieje ze po prostu 5 tydzien to za wczesnie ..

Bo ja psychicznie jakoś źle się czuje z tym podwyższonym TSH . Jak reagowalas na leki daj proszę znać.
W 1 ciąży źle sie czulam na poczatku nie wiedziałam co mi jest. Mialam jakby gule w gardle. Odwiedzilam wszystkich lekarzy, usg tarczycy itd a laryngolog mi powiedział że to mam na tle psychicznym. Bo nigdy nie mialam problemow z tarczycą i tak to odebralam w 'glowie'. I faktycznie - tsh po miesiącu brania spadlo do 1.6, gula zniknęła, lepiej siw poczulam. I brałam do końca ciąży letrox 50. Nawet na porodówce musialam miec leki i je brac.

reklama
To dokladnie tak jak ja . Niby 5 +0 . Mialam dzisiaj usg ,ale nie bylo za duzo widac . Jakas czarna plamka i to wszystko . Dzisiaj zrobili mi tez bete i w piatek mam oddac siusiu i znowu beta i usg . .. Mam nadzieje ze po prostu 5 tydzien to za wczesnie ..
Spokojnie jeszcze wcześnie 😊w pierwszej ciąży na 1 usg mamy tylko mała kropeczke i dwa kżyzyki. Dziecko ma dopiero około 6 mm wiec jest maleńkie 🙂 ja idę 21.04 i myśle ze tez nie będzińska dużo widać choć dzisiejsza Beata już ponad 9 tysięcy

Do góry