reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Odebrałam właśnie wyniki, przyrost bety super o 252,6 %, dziś 326,4, progesteron 50,84 ale przeraża mnie tsh... było w poniedziałek 2,34 a dziś 3,98 :( norma 2,32 wg laboratorium w 1 trymestrze.
Ja mam 3.5. spokojnie leki dostaniemy i będziemy cała ciążę jeść. 1 ciążę tez tak mialam 😊

reklama
Odebrałam właśnie wyniki, przyrost bety super o 252,6 %, dziś 326,4, progesteron 50,84 ale przeraża mnie tsh... było w poniedziałek 2,34 a dziś 3,98 :( norma 2,32 wg laboratorium w 1 trymestrze.
No ja mam TSH 2,78 i wczoraj Endo przepisała mi euthyrox 50. Tak się boję nigdy nie miałam problemów z tsh. Muszę zacząć brać chociaż 1/4 tabletki na początek ale nie wiem jak będę funkcjonować w pracy.

A ja choruje od 4 lat na hashimoto od tamtej pory biorę letrox codziennie rano (to jest to samo co euthyrox ) moja stała dawka wynosi 50, w ciąży brałam 75 przez cała ciąże a Po porodzie wróciłam do swojej stałej dawki 50 i teraz pewnie będzie podobnie 😊 spokojnie , tylko lepiej możecie się po tym poczuć, nie ma ten lek żadnych skutków ubocznych, to czysty hormon 😊 w ciąży tsh lubi skakać stad powinno się badać również poziom ft4 bo najlepiej pokazuje jego ilość 😊

Ja ostatnią @ miałam 10.03 - w niedziele wyszedł mi pozytywny test w poniedziałek robiłam bete dziś powtórzyłam wizytę mam na 21.04
To dokladnie tak jak ja . Niby 5 +0 . Mialam dzisiaj usg ,ale nie bylo za duzo widac . Jakas czarna plamka i to wszystko . Dzisiaj zrobili mi tez bete i w piatek mam oddac siusiu i znowu beta i usg . .. Mam nadzieje ze po prostu 5 tydzien to za wczesnie ..

Bo ja psychicznie jakoś źle się czuje z tym podwyższonym TSH . Jak reagowalas na leki daj proszę znać.
W 1 ciąży źle sie czulam na poczatku nie wiedziałam co mi jest. Mialam jakby gule w gardle. Odwiedzilam wszystkich lekarzy, usg tarczycy itd a laryngolog mi powiedział że to mam na tle psychicznym. Bo nigdy nie mialam problemow z tarczycą i tak to odebralam w 'glowie'. I faktycznie - tsh po miesiącu brania spadlo do 1.6, gula zniknęła, lepiej siw poczulam. I brałam do końca ciąży letrox 50. Nawet na porodówce musialam miec leki i je brac.

reklama
To dokladnie tak jak ja . Niby 5 +0 . Mialam dzisiaj usg ,ale nie bylo za duzo widac . Jakas czarna plamka i to wszystko . Dzisiaj zrobili mi tez bete i w piatek mam oddac siusiu i znowu beta i usg . .. Mam nadzieje ze po prostu 5 tydzien to za wczesnie ..
Spokojnie jeszcze wcześnie 😊w pierwszej ciąży na 1 usg mamy tylko mała kropeczke i dwa kżyzyki. Dziecko ma dopiero około 6 mm wiec jest maleńkie 🙂 ja idę 21.04 i myśle ze tez nie będzińska dużo widać choć dzisiejsza Beata już ponad 9 tysięcy

Do góry