reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny coś zaczęło mnie niepokoić. Właśnie leżałam i czytałam książkę, oparłam ją na chwilę rogiem okładki na brzuch i poczułam spory ból. Po prawej stronie u góry, w okolicy pępka. Wcześniej miałam bóle brzucha ale kojarzyłam je z rozciąganiem macicy, a ten ból przy dotyku bardzo mnie zdziwił. Czy miałyście coś takiego?

W 1 ciąży źle sie czulam na poczatku nie wiedziałam co mi jest. Mialam jakby gule w gardle. Odwiedzilam wszystkich lekarzy, usg tarczycy itd a laryngolog mi powiedział że to mam na tle psychicznym. Bo nigdy nie mialam problemow z tarczycą i tak to odebralam w 'glowie'. I faktycznie - tsh po miesiącu brania spadlo do 1.6, gula zniknęła, lepiej siw poczulam. I brałam do końca ciąży letrox 50. Nawet na porodówce musialam miec leki i je brac.
Bardzo Ci dziękuję za informację. Mam lekkie objawy właśnie suche usta, i jakby powiększone węzły na początku myślałam że mnie przewiało senność osłabienie. Czy bierzesz na czczo tabletkę ? Czujesz się dobrze ? Myślę czy nie zacząć od 1/4 tabletki

Cos kliknelam i powielilam :p no to troche mnie pocieszylas . bo ta czarna plamka na usg to pecherzyk ciazowy prawda ? Troche glupie pytanie ale siedze w Niemczech i nie za dobrze idzie mi dogadywanie sie z lekarzem . /ogolnie nie rozumiem czemu jedna apka pokazuje mi 5 +0 a druga 6.

Załączniki

• 20210414_141738~2.jpg
    20210414_141738~2.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 104
Spokojnie jeszcze wcześnie 😊w pierwszej ciąży na 1 usg mamy tylko mała kropeczke i dwa kżyzyki. Dziecko ma dopiero około 6 mm wiec jest maleńkie 🙂 ja idę 21.04 i myśle ze tez nie będzińska dużo widać choć dzisiejsza Beata już ponad 9 tysięcy
Cos przekombinowalam i zamiast Ci odpowiesziec dodalam nowy post a teraz nie umiem skasowac 😁😁😂😂 zdolniacha ze mnie 😁😁ale bedzie gdzies nizej 😂

Bardzo Ci dziękuję za informację. Mam lekkie objawy właśnie suche usta, i jakby powiększone węzły na początku myślałam że mnie przewiało senność osłabienie. Czy bierzesz na czczo tabletkę ? Czujesz się dobrze ? Myślę czy nie zacząć od 1/4 tabletki
Tak na czczo 30 minut przed posiłkiem.

Dziewczyny coś zaczęło mnie niepokoić. Właśnie leżałam i czytałam książkę, oparłam ją na chwilę rogiem okładki na brzuch i poczułam spory ból. Po prawej stronie u góry, w okolicy pępka. Wcześniej miałam bóle brzucha ale kojarzyłam je z rozciąganiem macicy, a ten ból przy dotyku bardzo mnie zdziwił. Czy miałyście coś takiego?
tak ,miewam wlasnie takie.

Cześć Dziewczyny! ❤️ Dzisiaj robiłam przyrost bety, mam już wynik. Beta z poniedziałku 462,4 a z dzisiaj 1226,4. Jestem dzień przed planowanym okresem. Uspokoiłam się trochę. W mojej pierwszej ciąży, którą poroniłam beta była fatalna, mam nadzieję, że tym razem wszystko się ułoży. 🙂 Termin porodu wg apek to ok 20grudnia.

reklama
Właśnie wrucilam od lekarza i tak jak obstawialam ciąża dużo młodsza bo według okresu i Pani 7 tydz A według iść 5/6 tydzień Ale w sumie to nie wiem co myśleć bo jak narazie to tylko pęcherzyk jest . I na dodatek krwiak na macicy😞

Do góry