reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny coś zaczęło mnie niepokoić. Właśnie leżałam i czytałam książkę, oparłam ją na chwilę rogiem okładki na brzuch i poczułam spory ból. Po prawej stronie u góry, w okolicy pępka. Wcześniej miałam bóle brzucha ale kojarzyłam je z rozciąganiem macicy, a ten ból przy dotyku bardzo mnie zdziwił. Czy miałyście coś takiego?

W 1 ciąży źle sie czulam na poczatku nie wiedziałam co mi jest. Mialam jakby gule w gardle. Odwiedzilam wszystkich lekarzy, usg tarczycy itd a laryngolog mi powiedział że to mam na tle psychicznym. Bo nigdy nie mialam problemow z tarczycą i tak to odebralam w 'glowie'. I faktycznie - tsh po miesiącu brania spadlo do 1.6, gula zniknęła, lepiej siw poczulam. I brałam do końca ciąży letrox 50. Nawet na porodówce musialam miec leki i je brac.
Bardzo Ci dziękuję za informację. Mam lekkie objawy właśnie suche usta, i jakby powiększone węzły na początku myślałam że mnie przewiało senność osłabienie. Czy bierzesz na czczo tabletkę ? Czujesz się dobrze ? Myślę czy nie zacząć od 1/4 tabletki

Cos kliknelam i powielilam :p no to troche mnie pocieszylas . bo ta czarna plamka na usg to pecherzyk ciazowy prawda ? Troche glupie pytanie ale siedze w Niemczech i nie za dobrze idzie mi dogadywanie sie z lekarzem . /ogolnie nie rozumiem czemu jedna apka pokazuje mi 5 +0 a druga 6.

Załączniki

• 20210414_141738~2.jpg
    20210414_141738~2.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 98
Spokojnie jeszcze wcześnie 😊w pierwszej ciąży na 1 usg mamy tylko mała kropeczke i dwa kżyzyki. Dziecko ma dopiero około 6 mm wiec jest maleńkie 🙂 ja idę 21.04 i myśle ze tez nie będzińska dużo widać choć dzisiejsza Beata już ponad 9 tysięcy
Cos przekombinowalam i zamiast Ci odpowiesziec dodalam nowy post a teraz nie umiem skasowac 😁😁😂😂 zdolniacha ze mnie 😁😁ale bedzie gdzies nizej 😂

Bardzo Ci dziękuję za informację. Mam lekkie objawy właśnie suche usta, i jakby powiększone węzły na początku myślałam że mnie przewiało senność osłabienie. Czy bierzesz na czczo tabletkę ? Czujesz się dobrze ? Myślę czy nie zacząć od 1/4 tabletki
Tak na czczo 30 minut przed posiłkiem.

Dziewczyny coś zaczęło mnie niepokoić. Właśnie leżałam i czytałam książkę, oparłam ją na chwilę rogiem okładki na brzuch i poczułam spory ból. Po prawej stronie u góry, w okolicy pępka. Wcześniej miałam bóle brzucha ale kojarzyłam je z rozciąganiem macicy, a ten ból przy dotyku bardzo mnie zdziwił. Czy miałyście coś takiego?
tak ,miewam wlasnie takie.

Cześć Dziewczyny! ❤️ Dzisiaj robiłam przyrost bety, mam już wynik. Beta z poniedziałku 462,4 a z dzisiaj 1226,4. Jestem dzień przed planowanym okresem. Uspokoiłam się trochę. W mojej pierwszej ciąży, którą poroniłam beta była fatalna, mam nadzieję, że tym razem wszystko się ułoży. 🙂 Termin porodu wg apek to ok 20grudnia.

reklama
Właśnie wrucilam od lekarza i tak jak obstawialam ciąża dużo młodsza bo według okresu i Pani 7 tydz A według iść 5/6 tydzień Ale w sumie to nie wiem co myśleć bo jak narazie to tylko pęcherzyk jest . I na dodatek krwiak na macicy😞

Do góry