reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

To juz moja druga ciąża i właśnie z tego powodu umówiłam się troszkę później na wizytę bo jak pamiętam co przeżywałam w pierwszej... Najpierw kropeczka za tydzień pecherzyk i dopiero za dwa tygodnie serduszko co się nastresowalam to szkoda gadać. Dlatego wolę iść teraz od razu na serduszko i wiedzieć na czym stoję. Druga ciąża jakaś taka bardziej racjonalna🤣
Chciałabym nabrać tego dystansu do sprawy! A nie jak świr latać na betę... :D

reklama
To juz moja druga ciąża i właśnie z tego powodu umówiłam się troszkę później na wizytę bo jak pamiętam co przeżywałam w pierwszej... Najpierw kropeczka za tydzień pecherzyk i dopiero za dwa tygodnie serduszko co się nastresowalam to szkoda gadać. Dlatego wolę iść teraz od razu na serduszko i wiedzieć na czym stoję. Druga ciąża jakaś taka bardziej racjonalna🤣
ja szlam bardziej z tego względu ze potrzebuje leków na podtrzymanie bo w tamtym roku poroniłam dwa razy i teraz się boje 😉 nawet zbytnio się nie cieszę bo potem bardziej boli ... co ma być to będzie 😉 mam 3 dzieci wiec nie jest najgorzej ❤️

Witam się i Ja🙂 Ostatni okres 28 lutego dwie kreseczki zobaczyłam 5 kwietnia. Według aplikacji 5 tygodni 6 dni. Wizyta pierwsza 16 kwietnia i strasznie się nie mogę jej doczekać bo mam wrażenie że dopóki nie zobaczę dzidziusia to nie uwierzę. Powiedzcie kobietki czy wy już po pierwszej wizycie? I czy też ciężko wam uwierzyć że jesteście w ciąży? Pozdrawiam🙂
Kochana ja mam wizyte we wtorek i po prostu nie mooooige się doczekać. Jestem po dwóch poronieniach i również się boje. Mam wielką nadzieję że teraz będzie wszystko ok 🥰 życzę Wam zdrówka 🥰

Kochana ja zrobiłam test we wtorek i był pozytywny. Z moich obliczeń wynika że to 4 tygodnie i 6 dni. Robiłam dziś badania ale wyniki dopiero w poniedziałek, lekarz we wtorek jeśli badania będą kiepskie. Jeśli badania będą ok zmienię termin lekarza i umowie się na 6/7 tydzień . Jak u Ciebie ?
Jutro 10 dzień po owu, chce spróbować zrobić betę, chociaż boje się ze zaraz okres dostanę, brzuch boli coraz bardziej a nerwy na poziomie powyżej górnej granicy, już się wszystkim wieczorem oberwało za wszystko, nawet pies się napatoczył i potem przepraszał 🤦🏼‍♀️ Drażnią mnie cycki, ani nie bolą ani nic konkretnego, wkurzają mnie wręcz takim niezdecydowaniem 🥴 to chyba z tego ze denerwuje się czy się udało, No chyba ze jednak okres będzie :(

ja szlam bardziej z tego względu ze potrzebuje leków na podtrzymanie bo w tamtym roku poroniłam dwa razy i teraz się boje 😉 nawet zbytnio się nie cieszę bo potem bardziej boli ... co ma być to będzie 😉 mam 3 dzieci wiec nie jest najgorzej ❤️
Jestem po 1 poronieniu samoistnym i nie miałam badan które potwierdzają dlaczego (można się domyślać że przez PCOS była niedomoga progesteronu).

I z ciekawości jakie leki bierzesz?

Ehh mnie tez jakos ciągnie w podbrzusiu wieczorami. Ja nie wiem jak to jest ale kazda kolejna ciaza jest gorsza jeśli chodzi o samopoczucie

Ehh mnie tez jakos ciągnie w podbrzusiu wieczorami. Ja nie wiem jak to jest ale kazda kolejna ciaza jest gorsza jeśli chodzi o samopoczucie
to dopiero mój początek a tez tak od 17 pulsowanie i ciągnięcie. Boli mnie lewa strona bardziej i zastanawiam się czy to dlatego że jest tam ciałko żółte

reklama
Do góry