reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2021

Nie radzimy sobie. Każda świruje. Nie da się normalnie żyć po tym. Każde pójście do toalety to stres czy będzie krew czy nie...każda z nas siedzi jak na szpilkach i czeka. Zobaczymy co czas przyniesie.
Dokładnie, ja cały czas zerkam na bieliznę jak tylko poczuje się bardziej ''mokra"

reklama
Powiem Wam ze ja po długiej drodzę starań bo aż 3 lata. Gdy pierwszy raz zobaczyłam te II kreski, a potem lekarz potwierdził ze widać już ja w macicy. To mam lęk, że pójdę w 8t 2 d. Na USG i nie zobaczę tego upragnionego serduszka. Wtedy nie wiem czy to udźwigne. ..
Nie myśl tak kochana 🥰 wiem co czujesz dokładnie wiem i jestem z Tobą całym serduchem. Ale nie możemy zeswirowac!!! Nie dajmy się złym emocjom!!

Cześć dziewczyny. Ja już po szpitalu. Właśnie mnie wypuścili. Podawali mi nospe i zastrzyki, sprawdzali betę i robili 3 razy usg. Mam jajeczko z ciałkiem żółtym, brak zarodka. Według OM mam 5+6, ale stosowałam testy owulacyjne i wiem, że owulację miałam dwa dni później. Mam zgłosić się na kontrolę za tydzień, akurat mam ginekologa w piątek to może coś zobaczy. Boje się 🤦
trzymam mocno kciuki!!! musi byc dobrze !

jej... ja dalej mam pobolewania podbrzusza i mega sennosc. Dzisiaj 4 tydz 4 dzien a wizyta dopiero za dwa tyg OMG jak ja wytrzymam tyle czasu:-( :(

Ja niepotrzebnie robiłam progesteron wczoraj, bo mam niski i mnie to zestresowało strasznie, ale przyrost bety ładny, wiec mam nadzieje, ze będzie dobrze... Ale dzisiaj już wizyta, wiec jestem spokojniejsza :)
daj znać jak po wizycie. U mnie bez usg - mam przyjść w czwartek, ale już wszystkie badania są pobrane ☺️
Na progesteron luteina 2x2 tabl pod język i neoparin w brzucho :)

reklama
Dziewczyny, tez was tak mdli? Ogólnie powiem Wam, ze strasznie się boje, wiem ze 5+5 to wcześnie bardzo na serduszko, ale po poronieniu jest we mnie tyle strachu już:(

Czy któraś z was poroniła, jak sobie radzicie z lekiem?
Ja poroniłam w czerwcu, dziś jestem aż nadto spokojna. Czuje, ze wszystko będzie dobrze :) dziś zaczęło mnie mdlic do tego stopnia, ze bałam się odejść daleko od toalety 🤢 cały czas boli podbrzusze i trochę piersi raz mocniej raz słabiej. Zupełnie inaczej piersi niż w poprzednich ciążach. Trzeba myśleć pozytywnie, stres naprawdę bywa zabójczy. Poprzednia właśnie przez stres straciłam. Teraz spokój przede wszystkim i pozytywne nastawienie mimo naprawdę trudnych doświadczeń ubiegłego roku, z których się jeszcze nie podniosłam. Ale wierze, ze limit pecha i nieszczęść wyczerpałam a moje kochane Anioły czuwają, żeby tym razem było dobrze :)

Do góry