reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Z szyjka nic się nie ruszyło jak na razie…wyczułam guzka dwa dni temu myjąc się, ale na szczęście wg lekarza to węzeł powiększony. Mam go kontrolować…
Mały ma lekko ponad 3 kilo (a miał być taaaaaki duży do porodu podobno 😁, lepiej dla mnie - mniej cialka do wypchnięcia). W sobotę znowu podjade na ktg do szpitala a za tydzień ostatnia wizyta u prowadzącego i dostanę skierowanie na święta na oddział 😕
Ważne, ze serce ładnie pracuje, przepływy dobre i wyniki moczu również 😊

Zasłużyliśmy na mandarynki 😁
No to super wieści! No perspektywa wigilii średnia ale za to jaki prezent wyjdzie! ❤️

reklama
Dziewczyny a ja byłam na ktg. Wg zapisu z małym wszystko ok ale... Są już jakieś skurcze macicy. Ja oczywiście nic nie czuję. Szyjka zamknięta. Chcieli mnie zostawić na obserwacji ale ostatecznie mam jutro znowu przyjechać na ktg i wtedy będziemy decydować.

Z szyjka nic się nie ruszyło jak na razie…wyczułam guzka dwa dni temu myjąc się, ale na szczęście wg lekarza to węzeł powiększony. Mam go kontrolować…
Mały ma lekko ponad 3 kilo (a miał być taaaaaki duży do porodu podobno 😁, lepiej dla mnie - mniej cialka do wypchnięcia). W sobotę znowu podjade na ktg do szpitala a za tydzień ostatnia wizyta u prowadzącego i dostanę skierowanie na święta na oddział 😕
Ważne, ze serce ładnie pracuje, przepływy dobre i wyniki moczu również 😊

Zasłużyliśmy na mandarynki 😁
To najważniejsze :) myślę że ta waga też wynika z tego że pilnujesz diety :)
A Tobie już wychodziły na ktg jakieś skurcze ?

Dziewczyny a ja byłam na ktg. Wg zapisu z małym wszystko ok ale... Są już jakieś skurcze macicy. Ja oczywiście nic nie czuję. Szyjka zamknięta. Chcieli mnie zostawić na obserwacji ale ostatecznie mam jutro znowu przyjechać na ktg i wtedy będziemy decydować.
Mówili czy to przepowiadające czy już porodowe? Bo nie wiem czy te pierwsze w ogóle ktg pokazuje 🤔 Ale dlaczego chcieli zostawić na obserwacji jak szyjka zamknięta, czop na miejscu i wody nie wypłynęły?
Niee, u mnie na ktg nie wychodziły skurcze, jedynie stawianie się brzucha podobno było widać na wyniku.
A nie czułaś podczas badania bólu jak ja okres? Nic a nic?
Pojechałaś z ciekawości ja ktg czy coś Ciebie zaniepokoiło ?

Mówili czy to przepowiadające czy już porodowe? Bo nie wiem czy te pierwsze w ogóle ktg pokazuje 🤔 Ale dlaczego chcieli zostawić na obserwacji jak szyjka zamknięta, czop na miejscu i wody nie wypłynęły?
Niee, u mnie na ktg nie wychodziły skurcze, jedynie stawianie się brzucha podobno było widać na wyniku.
Ja jeszcze nie robiłam ktg. Mam zaplanowane na 20.12 chyba, że wcześniej by mnie coś zaniepokoiło.

W sumie nie powiedzieli jakie tylko że są i że być może poród się zbliża więc to może te przepowiadające 🤔 zostawić mnie chcieli tak zapobiegawczo żeby monitorować czy nic się nie będzie działo. Jeszcze straszył że jak będą skurcze a nie będzie rozwarcia to będą wywoływać. Szczerze mówiąc podczas ktg nie czułam bólów brzucha jak na okres ale w ciągu dnia takowe miałam. Pojechałam ponieważ miałam jakieś przeczucie i mój maly znowu się mało ruszał.
Teraz też odczuwam taki lekki ból okresowy.

A jeszcze ze mną byka dziewczyna u której było podejrzenie hipotrofii i okazało się że musi już zostać w szpitalu i że będą wywoływać poród. Też bardzo się zdenerwowała, aż płakała.

Mnie codziennie coś niepokoi😂😂
Hehe no ja przez całą ciążę miałam tylko raz panikę że coś się dzieje bo mały się nic nie ruszał ale to było jakoś we wrześniu. A tak to wszytko ok. Wczoraj tak przez chiwle że mały jakoś mało aktywny ale jak tylko o tym pomyślałam to odrazu takie kopniaki dostałam że hej 🤷‍♀️😂

reklama
W sumie nie powiedzieli jakie tylko że są i że być może poród się zbliża więc to może te przepowiadające 🤔 zostawić mnie chcieli tak zapobiegawczo żeby monitorować czy nic się nie będzie działo. Jeszcze straszył że jak będą skurcze a nie będzie rozwarcia to będą wywoływać. Szczerze mówiąc podczas ktg nie czułam bólów brzucha jak na okres ale w ciągu dnia takowe miałam. Pojechałam ponieważ miałam jakieś przeczucie i mój maly znowu się mało ruszał.
Teraz też odczuwam taki lekki ból okresowy.

A jeszcze ze mną byka dziewczyna u której było podejrzenie hipotrofii i okazało się że musi już zostać w szpitalu i że będą wywoływać poród. Też bardzo się zdenerwowała, aż płakała.
Biedna dziewczyna 😕 nie dziwie się, ze się popłakała, tez bym pewnie zalała się łzami…
Kurde faktycznie mialas dobre przeczucia, ze coś się dzieje - z jednej strony to dobrze, ze zapisują się już skurcze, jesteś bliżej jak dalej..ale z drugiej ciekawe właśnie, ze podczas badania nic nie czułaś a jednak pokazało skurcze 🤔
Ciekawe czy jak teraz Ciebie trochę pobolewa brzuch to są te właśnie skurcze.
A z ruchami wyszło wszystko ok ?

Do góry