reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2021

No bez przesady 32 lata to super wiek. Ja mam 29. Ja bym chciała mieć parkę ale masz rację to co się dzieje w tym kraju to ręce opadają.
Dziś nie najlepiej, noc nie najlepsza, obudziłam się z bóle głowy a później mnie mdliło przez pół dnia ☹️
A jak u Ciebie?
Ja dziś spałam z przerwami do 13ej 🙄 mogłabym przespać cały dzień…o 18.30 mam gina i stres jak zawsze.
Mdłości to chyba jakieś objawy przed, co nie? A w nocy coś bolało, ze złe spałaś?

reklama
Ja dziś spałam z przerwami do 13ej 🙄 mogłabym przespać cały dzień…o 18.30 mam gina i stres jak zawsze.
Mdłości to chyba jakieś objawy przed, co nie? A w nocy coś bolało, ze złe spałaś?
No to nieźle a ja myślałam że 10:30 to już przegięłam ze spaniem 😂.
Nie wiem właśnie o co chodzi czemu tak mnie mdliło. No może to jakieś przygotowania przed 🤷‍♀️ a źle spałam bo tu siku, tu mały mnie skopał, nie umiem się jakoś wygodnie położyc.. w ogóle jakieś głupoty mi się śniły cały czas 🥴
Zawsze się tak boisz przed wizytą u lekarza? Może się dowiesz jak u Ciebie sytuacja się rozkręca

Ja o drugim nie chce słyszeć nawet 😳 Jak będzie mi za cicho w domu to sobie wezmę drugiego psa 😂 Poza tym skończyłam już 32 lata, stara rura ze mnie i nie bede się brała za kolejnego dziedzica (zwłaszcza przez to co się odwala w tym chorym kraju 😕).
Jak się dzisiaj czujesz?
Ja w grudniu kończę 32 lata i na pewno będziemy się starać jeszcze o jedno dziecko :)zawsze marzyłam o parce.
To znaczy zobaczymy czy nie zmienię zdania po.porodzie 😂

No to nieźle a ja myślałam że 10:30 to już przegięłam ze spaniem 😂.
Nie wiem właśnie o co chodzi czemu tak mnie mdliło. No może to jakieś przygotowania przed 🤷‍♀️ a źle spałam bo tu siku, tu mały mnie skopał, nie umiem się jakoś wygodnie położyc.. w ogóle jakieś głupoty mi się śniły cały czas 🥴
Zawsze się tak boisz przed wizytą u lekarza? Może się dowiesz jak u Ciebie sytuacja się rozkręca
Taaa, zawsze mam pełne gacie przed wizyta - zwłaszcza po tej akcji z arytmią 🙄 Martwię się czy z małym wszystko ok

Ja w grudniu kończę 32 lata i na pewno będziemy się starać jeszcze o jedno dziecko :)zawsze marzyłam o parce.
To znaczy zobaczymy czy nie zmienię zdania po.porodzie 😂
O to to 😂 może tak być że po porodzie plany na dwójkę dzieci pójdą się paść 😅 a tak serio to jakoś tak raźniej jak będzie dwójka. Razem się będą bawić i wspierać czasem bić i kłócić 😉 Ja mam siostrę i zawsze współczułam jak ktoś sam.
A jak myślisz odstęp między nimi? Ja to tak do 3 lat myślę max. (oczywiście jeśli się uda)

O to to 😂 może tak być że po porodzie plany na dwójkę dzieci pójdą się paść 😅 a tak serio to jakoś tak raźniej jak będzie dwójka. Razem się będą bawić i wspierać czasem bić i kłócić 😉 Ja mam siostrę i zawsze współczułam jak ktoś sam.
A jak myślisz odstęp między nimi? Ja to tak do 3 lat myślę max. (oczywiście jeśli się uda)
2 lata max , raz że wiek a dwa że tak jak pisałam jestem po kilku poronieniach i już wiem że pewnie będą problemy więc wolę zacząć się starać szybciej :) no chyba że nie uda mi się do 35 rż to wtedy pewnie trzeba będzie odpuścić :(

2 lata max , raz że wiek a dwa że tak jak pisałam jestem po kilku poronieniach i już wiem że pewnie będą problemy więc wolę zacząć się starać szybciej :) no chyba że nie uda mi się do 35 rż to wtedy pewnie trzeba będzie odpuścić :(
Ee nie mów tak. Jak teraz się udało to już pójdzie produkcja! A czemu po 35 to już nie.
Ja to mam znów taka sytuacja, że mam dużo straszego męża (15lat) i w ogóle nam wiek nie przeszkadza 😉 cyferki nie mają znaczenia

Ee nie mów tak. Jak teraz się udało to już pójdzie produkcja! A czemu po 35 to już nie.
Ja to mam znów taka sytuacja, że mam dużo straszego męża (15lat) i w ogóle nam wiek nie przeszkadza 😉 cyferki nie mają znaczenia
Bardziej się boje i jakieś powikłania, chociaż w sumie masz rację, to tylko liczby

reklama
Z szyjka nic się nie ruszyło jak na razie…wyczułam guzka dwa dni temu myjąc się, ale na szczęście wg lekarza to węzeł powiększony. Mam go kontrolować…
Mały ma lekko ponad 3 kilo (a miał być taaaaaki duży do porodu podobno 😁, lepiej dla mnie - mniej cialka do wypchnięcia). W sobotę znowu podjade na ktg do szpitala a za tydzień ostatnia wizyta u prowadzącego i dostanę skierowanie na święta na oddział 😕
Ważne, ze serce ładnie pracuje, przepływy dobre i wyniki moczu również 😊

Zasłużyliśmy na mandarynki 😁

Do góry