reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

No tam gdzie rodze sale są pojedyncze a później już po porodzie są 2-3 osobowe. Nawet nie sądziłam że są jeszcze sale porodowe dzielone z inną rodzącą na raz 🙄
W moim szpitalu na dzień dobry kładą Cię z dwiema innymi Paniami w sali, dopiero jak jest określone rozwarcie wiozą Cię na sale jednoosobowa do rodzenia. Leżysz tam ok godzinkę i z powrotem do sali 3 osobowej 😒 Muszę obadac jak wyglada poród w szpitalu 20km ode mnie 🤔

reklama
W moim szpitalu na dzień dobry kładą Cię z dwiema innymi Paniami w sali, dopiero jak jest określone rozwarcie wiozą Cię na sale jednoosobowa do rodzenia. Leżysz tam ok godzinkę i z powrotem do sali 3 osobowej 😒 Muszę obadac jak wyglada poród w szpitalu 20km ode mnie 🤔
Przepraszam - jedziesz z dzieckiem do sali dwuosobowej. Ta trzyosobowa jest dla oczekujących na poród

Przepraszam - jedziesz z dzieckiem do sali dwuosobowej. Ta trzyosobowa jest dla oczekujących na poród
No to nieźle. Szpital ode mnie jest oddalony jakieś 14km ale w godzinach szczytu możemy jechać około godziny. No ale miałam 3 szpitale do wyboru i ten wydawał mi się najlepszy. Po za tym jest dobrze oceniany na portalu rodzimy po ludzku. W tamtym roku porodówka była cała remontowana i na prawdę wygląda jak taki przytulny pokój. Myślę że to trochę ułatwi cały poród że bede się tam dobrze czuła.

20 km to nie dużo a może będzie bardziej komfortowo

No to nieźle. Szpital ode mnie jest oddalony jakieś 14km ale w godzinach szczytu możemy jechać około godziny. No ale miałam 3 szpitale do wyboru i ten wydawał mi się najlepszy. Po za tym jest dobrze oceniany na portalu rodzimy po ludzku. W tamtym roku porodówka była cała remontowana i na prawdę wygląda jak taki przytulny pokój. Myślę że to trochę ułatwi cały poród że bede się tam dobrze czuła.
Zazdroszczę 😟… W moim to chyba remontu jeszcze nie było od czasów jego wybudowania coś mi się wydaje 😑 W sumie gdzieś mam kolor ścian czy nowe łóżka, chce tylko empatyczną kadrę wokół sobie na czas porodu… Może okres świąt coś pomoże 😁

W sumie to specjalnie prowadzi mi ciąże zastępca ordynatora który pracuje w moim rodzinym szpitalu, ale większość czasu i tak będzie ze mną położna 🙄 Co prawda lekarz rządzi, ale nie wiem czy będę inaczej traktowana jako pacjentka zastępcy czy maja to w D ?

Zazdroszczę 😟… W moim to chyba remontu jeszcze nie było od czasów jego wybudowania coś mi się wydaje 😑 W sumie gdzieś mam kolor ścian czy nowe łóżka, chce tylko empatyczną kadrę wokół sobie na czas porodu… Może okres świąt coś pomoże 😁
Oby! Właśnie też się boję że trafie na jakąś wredna babę 🥴 No i najważniejsze że poród pójdzie bez komplikacji

W sumie to specjalnie prowadzi mi ciąże zastępca ordynatora który pracuje w moim rodzinym szpitalu, ale większość czasu i tak będzie ze mną położna 🙄 Co prawda lekarz rządzi, ale nie wiem czy będę inaczej traktowana jako pacjentka zastępcy czy maja to w D ?
Nie mam pojęcia. No ale znajomości to zawsze znajomości 😉

reklama
Kurczę patrząc na to co się dzieje w kraju i na Śląsku to już się pogodziłam z myślą o porodzie sama i o tym ze muszę dać radę nie mam co płakać. Modlę się tylko o to żebym nie bym nie złapała covida i nie była pozytywna i żeby mnie nie wywieźli gdzieś daleko. Mam nadziej ze Sosnowiec znów otworzy odział covidowy dla ciężarnych jak w zeszłym roku.
Muszę jutro ogarnąć ostatnie zakupy czyli stanik do karmienia ni i w kocu zamówić laktator ale dalej nie wiem jaki …
Też bardzo się boje samotnego porodu.
I też nie mam laktatora bo nie wiem jaki wybrać... Czy ręczny czy elektryczny. Są opinie różne.
Ja chodzę na szkole rodzenia tam gdzie będę rodzić i narazie zapewniają, że nie mają zamiaru wstrzymywać porodów rodzinnych więc ufam że tak będzie. Chociaż mój mąż chyba by się bardzo cieszył bo perspektywa uczestniczeniu przy porodzie średnio go cieszy 🥴😅 ale musi też trche pocierpieć nie tylko ja 🙈
Mój też się boi 😁 ciągle powtarza że jak on to przeżyje 🙈 a co ja mam powiedzieć.

A propos magnezu to w jakiej dawce bierzecie?

Do góry