reklama
jakdotegodoszloniewiem
Fanka BB :)
Nie trzeba się stresować przed badaniem, bo jest to zwykłe USG.Cześć dziewczyny, we wtorek będę miała badania prenatalne PAPPA, miała może któraś z was je robione? Bardzo się tym stresuje może któraś opowie jak było?
Może być wykonane przez powłoki brzuszne lub przez pochwę.
Na koniec badania przeliczane jest ryzyko wad genetycznych. Są to wartości statystyczne: czyli np. ryzyko 1:1000 ZD oznacza, że jedna na 1000 kobiet z takimi wynikami urodzi dziecko z zespołem downa. Jeżeli robiłaś test z krwi, to na koniec te wartości zostaną doliczone do pomiarów z usg.
z mojego doświadczenia wynika, że nie warto się stresować przed badaniem, bo tylko może to utrudnić dokonanie pomiarów
Też jestem ciekawa usg genetycznego... Mam 15.06 na Polnej w Poznaniu.
Póki co byłam pierwszy raz w tej ciąży na IP, bo jakieś mikroplamienie przylazło a po 4 poronieniach mam bujną wyobraźnię...
Na szczęście z naszym gremlinem wszystko ok
Powiedzcie... Czy tylko ja na tym zdjęciu widzę oczka? 9t6d
Póki co byłam pierwszy raz w tej ciąży na IP, bo jakieś mikroplamienie przylazło a po 4 poronieniach mam bujną wyobraźnię...
Załączniki
super ze wszystko dobrze . Oh jej on wyglada jak malutki miśTeż jestem ciekawa usg genetycznego... Mam 15.06 na Polnej w Poznaniu.
jakdotegodoszloniewiem
Męczy mnie ten mały potworek. Mój organizm jest w stanie przyjmować tylko arbuzy, truskawki, kabanosy i McDonalda
Wczoraj zjadłam WieśMaca z frytkami, bo tylko to „weszło” bez mdłości podczas przełykania (a i tak było ciężko).
Już nie mam pomysłu na to, co mogę jeść powinno to powoli minąć, bo mamy już prawie 14 tydzień (z USG).
Wczoraj zjadłam WieśMaca z frytkami, bo tylko to „weszło” bez mdłości podczas przełykania (a i tak było ciężko).
Już nie mam pomysłu na to, co mogę jeść powinno to powoli minąć, bo mamy już prawie 14 tydzień (z USG).
As.ia95
Tez już zaliczyłam IP na Polnej z mikroplamieniem. Ogólnie chciałabym tam rodzićTeż jestem ciekawa usg genetycznego... Mam 15.06 na Polnej w Poznaniu.
Miałam podobnie. Tylko, że mnie od wszystkich zdrowych rzeczy odpychało w większości jadłam właśnie mc, kfc, pringles. Żadnych owoców, warzyw NIC. Jakoś mi się udało przerzucić na normalne jedzenie tydzień temuMęczy mnie ten mały potworek. Mój organizm jest w stanie przyjmować tylko arbuzy, truskawki, kabanosy i McDonalda
jakdotegodoszloniewiem
ja już przechodziłam etap sushi, ale po dwóch razach mi przeszłoTez już zaliczyłam IP na Polnej z mikroplamieniem. Ogólnie chciałabym tam rodzić
Miałam podobnie. Tylko, że mnie od wszystkich zdrowych rzeczy odpychało w większości jadłam właśnie mc, kfc, pringles. Żadnych owoców, warzyw NIC. Jakoś mi się udało przerzucić na normalne jedzenie tydzień temu
Największą ochotę mam na surowe mięso (dlatego niczego sama nie gotuję z mięsa, bo zamyślę się i zjem) i na puszki dla psa
Psa karmi mój mąż, bo mi aż ślinka cieknie, jak widzę te puszki
Ja jeden poród na Polnej przerobiłam i drugi raz się nie damTez już zaliczyłam IP na Polnej z mikroplamieniem. Ogólnie chciałabym tam rodzić
Miałam podobnie. Tylko, że mnie od wszystkich zdrowych rzeczy odpychało w większości jadłam właśnie mc, kfc, pringles. Żadnych owoców, warzyw NIC. Jakoś mi się udało przerzucić na normalne jedzenie tydzień temu
Mam lekarza z Lutyckiej, więc albo tam, albo św Rodzina...
reklama
outofthebox
U mnie podobnie, jutro zacznę 15sty tydzień, z jedzeniem bywa lepiej lub gorzej, ale tez czuje się zmeczona, bo w ciągu tygodnia wystrzelił mi brzuch i ciagle czuje dyskomfort, rozciąganie itd Zaczynam się bać tego jak szybko rośnie brzuchMęczy mnie ten mały potworek. Mój organizm jest w stanie przyjmować tylko arbuzy, truskawki, kabanosy i McDonalda
Podziel się: