reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
U mnie tyłozgięcie, więc nic nie widać 😅
Mam nadzieję, że tak pozostanie do 5-6 miesiąca 😅
Ale jednych jeansów już nie noszę, bo mnie uciskają. A jak u Was z wagą? U mnie obecnie jest już -4 kg.
Przy tyłozgięciu nie widać tak długo? Ja też mam tyłozgięcie i jedyna różnica to taka, że podbrzusze się lekko zaokrągliło, kształt zmieniło. Zapinam się we wszystkie spodnie, przymierzałam sukienki xs z szafy, które kupiłam rok temu i na szczęście się mieszczę, mam nadzieję, że całe lato tak będzie 🙂

Przy tyłozgięciu nie widać tak długo? Ja też mam tyłozgięcie i jedyna różnica to taka, że podbrzusze się lekko zaokrągliło, kształt zmieniło. Zapinam się we wszystkie spodnie, przymierzałam sukienki xs z szafy, które kupiłam rok temu i na szczęście się mieszczę, mam nadzieję, że całe lato tak będzie 🙂
Powinno nie być widać dużo dłużej :)
Dopiero na późniejszym etapie macica się prostuje i idzie do przodu.
Niestety tyłozgięcie sprawia, że obraz USG może być gorszy na początku ciąży.

Powinno nie być widać dużo dłużej :)
Dopiero na późniejszym etapie macica się prostuje i idzie do przodu.
Niestety tyłozgięcie sprawia, że obraz USG może być gorszy na początku ciąży.
A to ja już miałam 12 razy robione usg, wszystko było dobrze widać. Ostatnio lekarz pokazywał mi nawet jakiś tajemniczy dzyndzel między pośladkami dziecka 😅 wg OM jestem 10+4, a wg usg 11+2 🙂

O! Kochana, jesteś tu🙂 jak się czujesz? Ja teraz głównie siedzę na wątku priv.
Jestem :) rzutem na taśmę mam termin na 28.12 więc jeszcze się łapie na ten wątek ;)
Ogólnie już lepiej się czuję ale nadal męczą mnie mdłości i jestem słaba. Ale zniosę wszystko żeby tylko było już dobrze 🥰
Wizytę mam dopiero 09.06 a na 17.06 zapisałam się na test pappa.

A jak Ty Kochana się czujesz ?

Jestem :) rzutem na taśmę mam termin na 28.12 więc jeszcze się łapie na ten wątek ;)
Ogólnie już lepiej się czuję ale nadal męczą mnie mdłości i jestem słaba. Ale zniosę wszystko żeby tylko było już dobrze 🥰
Wizytę mam dopiero 09.06 a na 17.06 zapisałam się na test pappa.

A jak Ty Kochana się czujesz ?
Ale się cieszę, że wszystko u Ciebie w porządku ❤️❤️❤️ tym razem musi się nam udać ❤️
Tak długo jeszcze nie byłam w ciąży i wierzę, że będzie dobrze 🙂
Po covidzie przestałam tak odczuwać dolegliwości ciążowe, już tak się wtedy fatalnie czułam, że potem objawy ciążowe to był mały pikuś😅
Chociaż dzisiaj miałam przygodę w drodze na przystanek, gość idący przede mną palił śmierdzacego fajki, jak poczułam śmierdząca chmurę to zwymiotowałam przy ludziach 🤦 patrzyli na mnie jak na jakąś cpunkę😂

Ja też mam usg 9.06 w luxmedzie, a 10.06 już prenatalne w prywatnej przychodni🙂Nifty zrobiłam w środę, wyniki mają być do 9dni. Wczoraj mialam usg i lekarz stawia na to, że będzie chłopak💙 ciekawe co wyjdzie w Nifty.

Ale się cieszę, że wszystko u Ciebie w porządku ❤️❤️❤️ tym razem musi się nam udać ❤️
Tak długo jeszcze nie byłam w ciąży i wierzę, że będzie dobrze 🙂
Po covidzie przestałam tak odczuwać dolegliwości ciążowe, już tak się wtedy fatalnie czułam, że potem objawy ciążowe to był mały pikuś😅
Chociaż dzisiaj miałam przygodę w drodze na przystanek, gość idący przede mną palił śmierdzacego fajki, jak poczułam śmierdząca chmurę to zwymiotowałam przy ludziach 🤦 patrzyli na mnie jak na jakąś cpunkę😂

Ja też mam usg 9.06 w luxmedzie, a 10.06 już prenatalne w prywatnej przychodni🙂Nifty zrobiłam w środę, wyniki mają być do 9dni. Wczoraj mialam usg i lekarz stawia na to, że będzie chłopak💙 ciekawe co wyjdzie w Nifty.
Ja też tak długo w ciąży jeszcze nie byłam ❤️ ale Twój przypadek akurat cały czas tkwi mi w głowie od momentu pierwszego USG, po test i potem covid ;) czyli jednak synek może być, cudownie ❤️🥰

Ja właśnie nie wymiotuje tylko tak mnie muli całymi dniami.

Niestety ja mam jeszcze momenty że się martwię, że tracę wiarę ale jakoś staram się do przodu i myśleć pozytywnie. Gdybym mogła chodziła bym co tydzień na USG ale nie chce żeby mnie wzięło za wariatkę 😂

Ja też tak długo w ciąży jeszcze nie byłam ❤️ ale Twój przypadek akurat cały czas tkwi mi w głowie od momentu pierwszego USG, po test i potem covid ;) czyli jednak synek może być, cudownie ❤️🥰

Ja właśnie nie wymiotuje tylko tak mnie muli całymi dniami.

Niestety ja mam jeszcze momenty że się martwię, że tracę wiarę ale jakoś staram się do przodu i myśleć pozytywnie. Gdybym mogła chodziła bym co tydzień na USG ale nie chce żeby mnie wzięło za wariatkę 😂
Ja chodzę co tydzień 😂 no teraz będę miała jednak przerwę do 9.06. Miałam już 12 usg😅, w szpitalu robili mi co kilka dni. Ale dzięki temu jestem spokojniejsza. Zwariowany czas, my to dziecko zrobiliśmy w prima aprilis😂, więc nie może być normalnie, od początku same zawirowania.

Ja naprawde wierzę, że nam się teraz uda❤️. W końcu musi być dobrze! ❤️Teraz będzie ten czas❤️ I trzymam kciuki za dziewczyny z naszego forum.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nie mogę jakoś spać wiec sobie czytam.
Przed kąpielą dziś jeszcze pierwszy raz zrobiłam polprzysiady, tak dla sprawdzenia jak będę się czuć . No i zrobiłam 20 i koniec . Teraz mogę odpoczywać dwa dni 🙂 dostałam troszkę energi bo skończyła się dwudniowa migrena. Tzn głowa jeszcze trochę ciężka ale nie mogę narzekać . Wiecie ze w poniedziałek będę mieć 14 tydz ??? Aż sama niedowierzam i wydaje mi się ze coś zle liczę . Czasem zastanawiam się czy napewno jestem w ciąży.. ale sprawdzam dokumenty z wizyt usg i wtedy jestem pewna .. czekam aż poczuje pierwsze ruchy, wtedy będę już napewno pewna 🙂 dobranoc

reklama
Cześć dziewczyny, we wtorek będę miała badania prenatalne PAPPA, miała może któraś z was je robione? Bardzo się tym stresuje może któraś opowie jak było?

Do góry