M
Ma_k
Gość
Codziennie robię cały gar naparu z imbiru, jem mentosy, miętowe tictaci, mam pregna vomi a mdłości są coraz większe. Chyba po prostu trzeba to przeczekać.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi, nawet po wodzieDziewczyny czy którejś z Was się ciągle odbija?
Dla mojej mamy była zdrapka z info Będziesz babciąW jaki sposób powiedzieliście najbliższym o dzieciątku? Tak normalnie, czy jakoś "z pomysłem?" Ja myślę dla córki, mamy no i rodziców oraz rodzeństwa TŻ przygotować jakieś koperty lub pudełeczka a w środku..może ostatnie zdjęcie USG i coś na wzór: cześć siostra/babciu/dziadku/ciociu/wujku
Tak odbija mi się strasznie W pierwszej ciąży też tak miałam.....Dziewczyny czy którejś z Was się ciągle odbija?
Ja też próbuje wszystkiego i nic... Rano przed pracą też sobie robię zapas gum, mentosow holsy zaraz będę mieć całe podniebienie podrapane od tych cukierkówCodziennie robię cały gar naparu z imbiru, jem mentosy, miętowe tictaci, mam pregna vomi a mdłości są coraz większe. Chyba po prostu trzeba to przeczekać.
Ja uruchomilam Glukometr, ale chyba jest coś z nim nie tak. 5min wkładam pasek żeby wreszcie go zobaczył i dziś 108 na czczo... zaraz zobacze ile po 1h...W ciąży cukier się mierzy godzinę po posiłku, pomiar dwie godziny po jest nie ważny
Miałam nacinane w pierwszym ale też popekalam. Połatali mnie jakoś. 2gie urodziłam naturalnie w domu bo karetka nie dojechała i popekalam na Maxa- też mnie połatali choć miałam 2go stopnia aż do odbytu (sory za obrazowy opis). Ogólnie zdecydowanie lepiej być nacinanym bo dużo łatwiej to pozszywać. 3ci też będzie naturalny mam nadzieję z nacieciem jak będzie potrzeba.Są tu mamy które rodziły naturalnie drugie dziecko i miały nacinane krocze w pierwszym porodzie?