reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Dziewczyny, które rodzily córki miałyście specyficzne objawy w ciąży zgodne z zabobonami typu chec na słodkie, wymioty, gorzej wygladalyscie itd...?
Ja z córką to jadłam namiętnie musztardę 🤣 cera mi się poprawiał, włosy miał tak piękne, że wygrałam jak z okładki czasopisma, więc wszyscy mi wmawiali że to na 100 % chłopak,
Tylko kształt brzucha miałam podobno na dziewczynę duży i był wszędzie 😉

reklama
Hey dziewczyny :)
Mi jednak wypad w Bieszczady się nie uda w tym weekendzie ale dopiero w następnym więc nie jest tak źle :)
No ale w sobotę za to będziemy jechać z moimi rodzicami do przyszłych teściów :) przed ślubem :) Zastanawialiśmy się czy w tedy im powiedzieć o ciąży ale stwierdziliśmy że skoro jeszcze serduszka nie ma to jeszcze się wstrzymamy ... 5 maja wizyta a dziś jest 5+3 . Sutki mnie bolą jak je dotknę dlatego wolę tego nie robić 😁 i ogólnie ciągle jestem taka zmęczona że szok ... O 22 idę spać wstaje o 6.30 , a na dniu obowiązkowa drzemka 😁 . O i dziś pobolewa mnie brzuch jak na okres to wszystko :) na szczęście jeszcze nie wymiotuje ale mdłości mnie łapią czasem 🤪 i pierdziochy ciągle 🤪🤪🤪🤪 hahaha 😂😂 W ogóle ja na samym początku nie pisałam jak to u nas było 🤪 My jak to mój mówił nie staraliśmy się tylko próby przed weselem 😂 za pierwszym razem nie wyszło a w tedy już wmawiałam sobie ciążę że się udało 😑 potem wyluzowałałam i wyszło za 2 razem ❤️

Dziewczyny, które rodzily córki miałyście specyficzne objawy w ciąży zgodne z zabobonami typu chec na słodkie, wymioty, gorzej wygladalyscie itd...?
Jakos chyba w to nie wierzę 😂 mam już córeczkę ciąża bez objawów, tylko wrażliwość na zapachy, jadłam mnóstwo lodów, truskawek i arbuzów, ale sezon był a ja chciałam się w miarę zdrowo odżywiać (moja córka też uwielbia) 😂😂😂 teraz wymioty i mdłości od 2 tygodni, marnie się czuję...

Ja to jestem masochistką. Dziś na obiad dla rodzinki robię bigos, sok z karkówki i pieczone ziemniaki. Karkówka zamarynowanaw moich ulubionych przyprawach od wczoraj w lodówce, bigos już od rana się gotuję. A że ja jestem na diecie cukrzycowej to sobię to jest wszystko tylko powącham. Dla mnie dzieci na obiad ciecierzyca, filet z indyka i zielony ogórek

Ja z córką to jadłam namiętnie musztardę 🤣 cera mi się poprawiał, włosy miał tak piękne, że wygrałam jak z okładki czasopisma, więc wszyscy mi wmawiali że to na 100 % chłopak,
Tylko kształt brzucha miałam podobno na dziewczynę duży i był wszędzie 😉
ja podobnie... także niestety uważam ze to jak się czujesz nie zależy od płci, po prostu każda ciąża jest inna 😊

reklama
Jesuuuu to jakiś hardcore 😱 ja pierwsze CC i drugie też planuje 😁
No wiesz tylko ja jeszcze tego samego dnia siedziałam normalnie i ogólnie nic mi nie było. Pęknięcie 2go stopnia to nic w porównaniu z rozcinaniem powłok brzusznych i późniejszym problemami - szwagierka w 3ciej ciąży 5 lat po 2gim CC leżała ostatnie 2 miesiące w szpitalu bo miała tak naciagnietą macicę że zaczęła jej się blizna rozchodzic i się bali że jej macica pęknie... ma kategoryczny zakaz bycia w kolejnej ciąży bo grozi to śmiercią i jej i dziecka. Ja bym CC unikała jak ognia.

Do góry