reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Dziewczyny, mam nadzieję, że mnie nie wyrzucicie z forum, ale ja dalej bez mdłości i w ogóle jakiś większych objawów :p aż się z mężem zastanawiamy czy nie wybrać się gdzie na jakaś jednodniową wycieczkę w długi weekend. Myśleliśmy o Pieninach albo Zoo w Krakowie, bo tam mamy stosunkowo blisko. Bieszczady odpadają, bo mój mąż stamtąd pochodzi, a nie chce na razie odwiedzić teściów, żeby nie musieć im mówić o ciąży. W ogóle ktoras z Was pisała, że ma gospodarstwo-moi teściowie też moją, około 100 krów, także dla dzieciaków raj :p a Wy macie jakieś plany weekendowe?

reklama
Ja dziś na czczo 89 a po godzinie 122, ale śniadanko miałam troszkę mało cukrzycowe, chlebek oczywiście żytni ale do chlebak swojska kiełbaska i swojski schabik, mój wujek robił przerób i dostałam takie pyszności i nie mogłam się oprzeć. Pocieszam się że to wędlinka z ekologicznej wolno rosnącej świnki😉
Kurde ja na kolację jadłam 2 kromki żytnie z serkiem topiony z szynką i pomidorem, kupilam juz zwykly IG bo moze to przez ten chleb 🤷‍♀️. Jeszcze nie wiem czy ten glukometr dobrze bada.

Dziewczyny, mam nadzieję, że mnie nie wyrzucicie z forum, ale ja dalej bez mdłości i w ogóle jakiś większych objawów :p aż się z mężem zastanawiamy czy nie wybrać się gdzie na jakaś jednodniową wycieczkę w długi weekend. Myśleliśmy o Pieninach albo Zoo w Krakowie, bo tam mamy stosunkowo blisko. Bieszczady odpadają, bo mój mąż stamtąd pochodzi, a nie chce na razie odwiedzić teściów, żeby nie musieć im mówić o ciąży. W ogóle ktoras z Was pisała, że ma gospodarstwo-moi teściowie też moją, około 100 krów, także dla dzieciaków raj :p a Wy macie jakieś plany weekendowe?
Ma padac w Krakowie. Tez nie mam objawów i w żadnej ciąży nie miałam. Dopiero pod sam koniec zgaga mi dokuczała a tak to tylko bol piersi i cukrzyca ciazowa co bym się nie nudziła 😉

Dziewczyny, które rodzily córki miałyście specyficzne objawy w ciąży zgodne z zabobonami typu chec na słodkie, wymioty, gorzej wygladalyscie itd...?

Miałam nacinane w pierwszym ale też popekalam. Połatali mnie jakoś. 2gie urodziłam naturalnie w domu bo karetka nie dojechała i popekalam na Maxa- też mnie połatali choć miałam 2go stopnia aż do odbytu 🤦‍♀️(sory za obrazowy opis). Ogólnie zdecydowanie lepiej być nacinanym bo dużo łatwiej to pozszywać. 3ci też będzie naturalny mam nadzieję z nacieciem jak będzie potrzeba.
Jesuuuu to jakiś hardcore 😱 ja pierwsze CC i drugie też planuje 😁

Dziewczyny, które rodzily córki miałyście specyficzne objawy w ciąży zgodne z zabobonami typu chec na słodkie, wymioty, gorzej wygladalyscie itd...?
Ja tak miałam. Cała ciążę mogłam jeść kanapki z Nutellą 🤣. I na buzi troszkę kiepsko wyglądałam. Zaś jak byłam w ciazy z synkiem to kanapki z szynką ketchupem i ogórki kiszone na 🤣 A na buzke wyglądałam kwitnąco

reklama
Dziewczyny mam coraz gorsze mdłości, dzis 7+5 i tak jak mogłam zjeść jakaś bułkę z dżemem ostatnio rano, czy z serem, tak dzis już nie mam mowy o bułce, tylko płatki z mlekiem, a i tak cofa mi sue co łyżkę:( mam nadzieje, ze maluszek sobie grzecznie rośnie!

Jak u was z Mdłościami- gorzej lepiej?
U mnie niestety też nie jest dobrze :( ciągle mi niedobrze, w nocy się budzę i boli mnie głowa, przez cały dzień tak samo, coś mi pomoże na 1h a potem znowu jest źle, ale mówię sobie, że dzidziuś zdrowo rośnie i tak musi być :)

Do góry