reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Hejka :) mi mdlosci dzis troche ustaly za to spalam 2 godz razem z synem w poludnie, cycki dalej bola choc dzis cos mniej. Wiem ze temat witamin juz byl, niby mialam nie brac, ale brak apetytu wiec i wit sobie nie dostarcze, kupilam pregna plus nie wiem czy sa dobre, kto stosuje?
Ja 🙋 w poprzedni j ciąży, i teraz też pregna plus 🙂

reklama
Dziewczynki, dziś 8+0!byłam na kolejnym usg, doktor mówi proszę zobaczyć jaki brzdąc 🥰 a mój brzdąc już coś tam się ruszał, serduszko biło, torbiel jakby malała, dodatkowo luteina dopochwowo. Umówiłam się na usg prenatalne 26 maja. Mam nadzieję że wszytsko będzie pięknie i będzie super prezent dla mnie i dla moich mam z okazji ich święta ❤️

Ja też się zastanawiam czy nie iść od razu. Lekarz w piątek. Teraz jestem na urlopie, pracę mam ciężką o tyle że od 8 do 16 mam pracę typowo biurową choć mocno stersującą- a od 7rano czasem nawet do 23-24:00 pilnuje zakładników i rozładunków aut, do tego co drugi weekend też w pracy. Momentami nie mam się kiedy w t... podrapac. Ludzie ba placu zabaw patrzą na mnie jak na wariatkę bo ja wiecznie na telefonie. Nerwów przy tym cała masa. Do tego wcześniejszą ciążę straciłam. Zobaczymy co mi lekarz powie - idę do niego pierwszy raz i nie mam pojęcia jakie ma podejście.
Ja z jednej pracy całkowicie zrezygnowałam bo fizyczna praca, jestem z zawodu konserwatorem zabytków i praca wiązała się również z używaniem silnych środków chemicznych. Zostawilam sobie druga pracę biurową, mimo, że stresów nie mam żadnych bo pracuje dla mamy ale i tak jestem na L4 bo się fatalnie czuje. Pierwsza ciążę straciłam, to w drugiej nie będę się przemęczać. Dzisiaj dopadly pierwsze 🤮 i jestem totalnie bez sił. Jak masz okazję to korzystaj z L4, stres też nie jest dobry a i nie powinnaś tyle godzin pracować, czytałam na mamaginekolog, że w ciąży trzeba zrezygnować z systemu zmianowego w pracy i pracować tylko do 8h, nie dłużej.

A jak to z tym zelazem przed 16 tyg? Wyczytalam ze nie powinno sie jak nie ma niedoborow
Nie wiem. Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, po prostu w poprzedniej ciąży lekarz mi je zalecił więc brałam i teraz też biorę.
Wiem że prenatal też zawiera żelazo więc może wszystkie witaminy mają go w składzie?🤷🤔

A jak to z tym zelazem przed 16 tyg? Wyczytalam ze nie powinno sie jak nie ma niedoborow
Ja kiedyś oglądałam jakiś program na you tube i tam rzeczywiście lekarz się wypowiadał, że jeżeli kobieta nie ma niedoborów żelaza to nie powinna go brać. W większości witamin dla kobiet w ciąży jest żelazo.

Ja z jednej pracy całkowicie zrezygnowałam bo fizyczna praca, jestem z zawodu konserwatorem zabytków i praca wiązała się również z używaniem silnych środków chemicznych. Zostawilam sobie druga pracę biurową, mimo, że stresów nie mam żadnych bo pracuje dla mamy ale i tak jestem na L4 bo się fatalnie czuje. Pierwsza ciążę straciłam, to w drugiej nie będę się przemęczać. Dzisiaj dopadly pierwsze 🤮 i jestem totalnie bez sił. Jak masz okazję to korzystaj z L4, stres też nie jest dobry a i nie powinnaś tyle godzin pracować, czytałam na mamaginekolog, że w ciąży trzeba zrezygnować z systemu zmianowego w pracy i pracować tylko do 8h, nie dłużej.
U mnie się nie da pracować krócej. Mam nienormowany czas pracy, muszę zrobić wszystko na dany dzień a że rolnicy lądują towar wieczorami a biuro mam od 8-16 to niestety czasem i po 16h pracuje :(.

reklama
Hej dziewczyny wracam do was 🙂wszystko u nas dobrze byłam w szpitalu jest mały naciek ale podobno czasem tak bywa ,zdala do dziecka ,z maleństwem wszystko dobrze ,serduszko biło wpisali mi w kartę 7+1 ,wzięli wymaz żeby sprawdzić czy mam infekcje i mam poczekać na wyniki dwa dni ,prawie tam płakałam ze szczęścia ❤️Myślałam ze to koniec

Do góry