Podwójna melisa( herbata) polecam. Poza tym nie powinnaś się stresowac. Wiem latwo się mówi...Dziewczyny, mam pytania odnośnie stresu w pracy.
To moja pierwsza ciąża, chociaż była zaskoczeniem, to jest dla mnie wielkim szczęściem. Niestety sytucja u mnie w firmie jest nieciekawa. Nawał obowiązków, stres, wizyty w gabinecie szefowej w ostatnim czasie bardzo się nasilają, co jest równe z niewyobrazalnym stresem i stanami lękowymi. Ostanio podczas zdenerwowania dostałam bólu podbrzusia i naprawdę myślałam, że coś mi się "tam" stało. Umowa mi wygasa 14 czerwca, więc odetchne z ulgą, ale jak wytrzymać do tego czasu? Cz w 6 tygodniu ciąży stres może szkodzić dziecku? Co pomaga na ukojenie nerwów?
reklama
G
gość_AL19
Gość
To mi gdzies uciekł ten postTak pisałam o tym tu napoczatku ale narazie się nie zapisuje
czekamnaskarb
Fanka BB :)
Może najlepiej byłoby iść na L4? Ja mam fajnego lekarza, sam spytał czy nie chce a jak odmówiłam to powiedział, że jak coś to nie ma z tym żadnego problemu i mam mówićDziewczyny, mam pytania odnośnie stresu w pracy.
To moja pierwsza ciąża, chociaż była zaskoczeniem, to jest dla mnie wielkim szczęściem. Niestety sytucja u mnie w firmie jest nieciekawa. Nawał obowiązków, stres, wizyty w gabinecie szefowej w ostatnim czasie bardzo się nasilają, co jest równe z niewyobrazalnym stresem i stanami lękowymi. Ostanio podczas zdenerwowania dostałam bólu podbrzusia i naprawdę myślałam, że coś mi się "tam" stało. Umowa mi wygasa 14 czerwca, więc odetchne z ulgą, ale jak wytrzymać do tego czasu? Cz w 6 tygodniu ciąży stres może szkodzić dziecku? Co pomaga na ukojenie nerwów?
czekamnaskarb
Jeśli lekarz na zwolnieniu zaznaczy kod ciążowy to pracodawca będzie wiedział...Pracodawca nie wie jaki jest powód zwolnienia, w systemie jest to zaszyfrowane. Wiem, bo moim pracodawcą jest mama i mówiła mi jak to wyglądało gdy sprawdzała akurat od razu wiedziała o ciąży, ale pytałam ją z ciekawości co jest tam napisane.
Z resztą czemu się przejmujesz, że ktoś pomyśli, że szukasz pretekstu? Jesteś w ciąży, masz prawo źle się czuć.
czekamnaskarb
Dziewczyny! Chyba znalazłam sposób na moje mdłości! Może u Was też zadziała mi pomaga mleko smakowe Müllermilch! Smak chyba nie ma znaczenia, dzisiaj mi go zabrakło w lodówce w tak okropnie się czułam, że spróbowałam wypić pół szklanki zwykłego mleka, też zadziałało!! Duża różnica w samopoczuciu, głowa mnie dalej boli ale mdłości o 80% mniejsze warto spróbować
Rozmawialam z szefową i jestem na zaległym urlopie. Wizytę mam 10.05 i do tego dnia jestem ma urlopie. Nie chciałam, żeby wszyscy wiedzieli,po ostatnim poronieniu.mnie lekarka w sobotę wysłała na L4 na 2 tygodnie, żeby odpoczęła i właśnie się nie stresowała, mam 2 tygodnie na przemyślenie czy chce wracać do pracy czy nie chce od razu iść na normalne L4 ciążowe, ale tez jej powiedziałam, ze nie chce jeszcze w pracy mówić o ciąży, wole powiedzieć koło 10-12 tygodnia na spokojnie, wiec wystawiła mi L4 z kodem na problemy związane z narządami żeńskimi i cyklem miesiączkowym (czy jakoś tak), co prawda jest to 80% płatne, ale przynajmniej w pracy nikt nie wie
PaulinaSol
czekamy na dobre wieściHej dziwaczny ,plamienie ustało idę o 13 do szpitala na usg ale doszło mi dzisiaj swędzenie i pieczenie pochwy ,czuje taka suchość w środku ,czytałam ze w pierwszy trymestrze nie powinno stosować się kremów i antybiotyków czy któraś z was miała coś takiego na początku ciąży Jak sobie poradzić ?
Anet29
Hejka mi mdlosci dzis troche ustaly za to spalam 2 godz razem z synem w poludnie, cycki dalej bola choc dzis cos mniej. Wiem ze temat witamin juz byl, niby mialam nie brac, ale brak apetytu wiec i wit sobie nie dostarcze, kupilam pregna plus nie wiem czy sa dobre, kto stosuje?
Ja też się zastanawiam czy nie iść od razu. Lekarz w piątek. Teraz jestem na urlopie, pracę mam ciężką o tyle że od 8 do 16 mam pracę typowo biurową choć mocno stersującą- a od 7rano czasem nawet do 23-24:00 pilnuje zakładników i rozładunków aut, do tego co drugi weekend też w pracy. Momentami nie mam się kiedy w t... podrapac. Ludzie ba placu zabaw patrzą na mnie jak na wariatkę bo ja wiecznie na telefonie. Nerwów przy tym cała masa. Do tego wcześniejszą ciążę straciłam. Zobaczymy co mi lekarz powie - idę do niego pierwszy raz i nie mam pojęcia jakie ma podejście.Może warto wziąć L4? Mi lekarz sam zaproponował i jestem od 5+6 na zwolnieniu.
reklama
DokładnieJeśli lekarz na zwolnieniu zaznaczy kod ciążowy to pracodawca będzie wiedział...
Podziel się: