reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Dziewczyny, mam pytania odnośnie stresu w pracy.
To moja pierwsza ciąża, chociaż była zaskoczeniem, to jest dla mnie wielkim szczęściem. Niestety sytucja u mnie w firmie jest nieciekawa. Nawał obowiązków, stres, wizyty w gabinecie szefowej w ostatnim czasie bardzo się nasilają, co jest równe z niewyobrazalnym stresem i stanami lękowymi. Ostanio podczas zdenerwowania dostałam bólu podbrzusia i naprawdę myślałam, że coś mi się "tam" stało. Umowa mi wygasa 14 czerwca, więc odetchne z ulgą, ale jak wytrzymać do tego czasu? Cz w 6 tygodniu ciąży stres może szkodzić dziecku? Co pomaga na ukojenie nerwów?
Podwójna melisa( herbata) polecam. Poza tym nie powinnaś się stresowac. Wiem latwo się mówi...

reklama
Dziewczyny, mam pytania odnośnie stresu w pracy.
To moja pierwsza ciąża, chociaż była zaskoczeniem, to jest dla mnie wielkim szczęściem. Niestety sytucja u mnie w firmie jest nieciekawa. Nawał obowiązków, stres, wizyty w gabinecie szefowej w ostatnim czasie bardzo się nasilają, co jest równe z niewyobrazalnym stresem i stanami lękowymi. Ostanio podczas zdenerwowania dostałam bólu podbrzusia i naprawdę myślałam, że coś mi się "tam" stało. Umowa mi wygasa 14 czerwca, więc odetchne z ulgą, ale jak wytrzymać do tego czasu? Cz w 6 tygodniu ciąży stres może szkodzić dziecku? Co pomaga na ukojenie nerwów?
Może najlepiej byłoby iść na L4? Ja mam fajnego lekarza, sam spytał czy nie chce a jak odmówiłam to powiedział, że jak coś to nie ma z tym żadnego problemu i mam mówić :)

Pracodawca nie wie jaki jest powód zwolnienia, w systemie jest to zaszyfrowane. Wiem, bo moim pracodawcą jest mama i mówiła mi jak to wyglądało gdy sprawdzała 🙂 akurat od razu wiedziała o ciąży, ale pytałam ją z ciekawości co jest tam napisane.
Z resztą czemu się przejmujesz, że ktoś pomyśli, że szukasz pretekstu? Jesteś w ciąży, masz prawo źle się czuć.
Jeśli lekarz na zwolnieniu zaznaczy kod ciążowy to pracodawca będzie wiedział...

Dziewczyny! Chyba znalazłam sposób na moje mdłości! Może u Was też zadziała 😁 mi pomaga mleko smakowe Müllermilch! Smak chyba nie ma znaczenia, dzisiaj mi go zabrakło w lodówce w tak okropnie się czułam, że spróbowałam wypić pół szklanki zwykłego mleka, też zadziałało!! Duża różnica w samopoczuciu, głowa mnie dalej boli ale mdłości o 80% mniejsze 😃 warto spróbować :)

mnie lekarka w sobotę wysłała na L4 na 2 tygodnie, żeby odpoczęła i właśnie się nie stresowała, mam 2 tygodnie na przemyślenie czy chce wracać do pracy czy nie chce od razu iść na normalne L4 ciążowe, ale tez jej powiedziałam, ze nie chce jeszcze w pracy mówić o ciąży, wole powiedzieć koło 10-12 tygodnia na spokojnie, wiec wystawiła mi L4 z kodem na problemy związane z narządami żeńskimi i cyklem miesiączkowym (czy jakoś tak), co prawda jest to 80% płatne, ale przynajmniej w pracy nikt nie wie :)
Rozmawialam z szefową i jestem na zaległym urlopie. Wizytę mam 10.05 i do tego dnia jestem ma urlopie. Nie chciałam, żeby wszyscy wiedzieli,po ostatnim poronieniu.

Hej dziwaczny ,plamienie ustało idę o 13 do szpitala na usg ale doszło mi dzisiaj swędzenie i pieczenie pochwy ,czuje taka suchość w środku ,czytałam ze w pierwszy trymestrze nie powinno stosować się kremów i antybiotyków czy któraś z was miała coś takiego na początku ciąży Jak sobie poradzić ?
czekamy na dobre wieści

Hejka :) mi mdlosci dzis troche ustaly za to spalam 2 godz razem z synem w poludnie, cycki dalej bola choc dzis cos mniej. Wiem ze temat witamin juz byl, niby mialam nie brac, ale brak apetytu wiec i wit sobie nie dostarcze, kupilam pregna plus nie wiem czy sa dobre, kto stosuje?

Może warto wziąć L4? Mi lekarz sam zaproponował i jestem od 5+6 na zwolnieniu.
Ja też się zastanawiam czy nie iść od razu. Lekarz w piątek. Teraz jestem na urlopie, pracę mam ciężką o tyle że od 8 do 16 mam pracę typowo biurową choć mocno stersującą- a od 7rano czasem nawet do 23-24:00 pilnuje zakładników i rozładunków aut, do tego co drugi weekend też w pracy. Momentami nie mam się kiedy w t... podrapac. Ludzie ba placu zabaw patrzą na mnie jak na wariatkę bo ja wiecznie na telefonie. Nerwów przy tym cała masa. Do tego wcześniejszą ciążę straciłam. Zobaczymy co mi lekarz powie - idę do niego pierwszy raz i nie mam pojęcia jakie ma podejście.

reklama
Do góry