reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Cześć dziewczyny,
Chętnie dołączę się do dyskusji. Prześledziłam już cały wątek. Ostatnia @ miałam 16.03 i 11 kwietnia powinnam dostać następna wystąpiło jednak tylko delikatne plamienie, które trwało do 13.04. Tego też dnia zrobiłam test, który wyszedł pozytywny. Mam już córeczkę 20 miesięcy i od listopada staraliśmy się z mężem o drugie dziecko. 15.04 miałam wizytę u lekarza który potwierdził ciążę. Na USG był widoczny pęcherzyk. Termin mam na 23.12.2021. Mi w pierwszej ciąży też wyszło podwyższone TSH i całą ciążę brałam letrox. Moja endokrynolog mówiła że po porodzie również powinnam brać tabletki jednak ja jej nie posłuchałam i wróciłam do nich dopiero w styczniu jak już staraliśmy się zajść w ciążę. Musiałam zbić TSH i wyregulować cykle i się udało. Tak jak wiele z Was pisze, ja też startuje z wyższej wagi co mnie trochę martwi. Od jakiegoś czasu nieskutecznie brałam się za odchudzanie, a teraz chyba nie czas na to. Chociaż niektóre pisały że jakąś dietę będą stosować? Ja w pierwszej ciąży przytyłam 10 kg, które bez problemu zgubiłam jednak lockdown i wspieranie lokali gastronomicznych zrobiło swoje i teraz mam 7 na plusie... W pierwszej ciąży miałam też cukrzycę i obawiam się ponownie tego problemu. Na razie brak objawów poza permanentnym wyczerpaniem 😃

Mi jedna z sarkazmem napisała, ze podziwia mńie, ze tak się cieszę z dwóch kresek po tylu biochemach ile miałam i że ja nie mam problemu z zajściem w ciąże tylko z utrzymaniem jej... kosmos
Ja przestałam je czytać bo za dużo było negatywnych emocji dla mnie. A lubiłam sobie popatrzeć na pozytywne testy... no ale cóż.. nie przejmuj się obcymi osobami z internetu ;) pamiętaj, że u nas zawsze będziesz miała wsparcie. Prawda laski? 🥰

No ja właśnie straciłam Już klika. Niestety większość bezobjawowo i musialam się poddawać zabiegowi.
Dlatego teraz mimo, że nie planowalam tej ciąży to chucham i dmucham.
Oj pewnie kochana, chuchaj i dmuchaj jak najbardziej 😘 masz do tego pełniutkie prawo, kochana mamusia :) ja osobiście muszę wyluzować bonza bardzo aż wszystko przeżywam i wole po prostu skupić się na codzienności i swoich fizycznych odczuciach i poczekać na usg już spokojnie, co komu daje ulgę <3

Ja przestałam je czytać bo za dużo było negatywnych emocji dla mnie. A lubiłam sobie popatrzeć na pozytywne testy... no ale cóż.. nie przejmuj się obcymi osobami z internetu ;) pamiętaj, że u nas zawsze będziesz miała wsparcie. Prawda laski? 🥰
No ja się staram, ale no taka osobowość wrażliwca 😅😅 chodzę na terapie to przynajmniej szybciej ze mnie schodzi no i tez jak ma się takie wsparcie jak tu to już w ogóle <3

Dobrze pamiętam że zapalenie pęcherza?
Mogę polecić sok żurawinowy, i ogromne ilości wody z cytryną , ale naprawdę ogromne i powinna być baaaarDzo kwaśna.
I chyba urosept można w ciąży stosować
Nie byłabym taka pewna cytrusow w ciązy prsy dolegliwościach typu mdłosci. Lepiej uważać

No ja właśnie straciłam Już klika. Niestety większość bezobjawowo i musialam się poddawać zabiegowi.
Dlatego teraz mimo, że nie planowalam tej ciąży to chucham i dmucham.
Też miałam łyżeczkowanie. 1 płakałam ale miałam krwiaka podkosmowkowego który się wchłonął a serduszko na badaniu jeszcze biło :(. W 9tc sie dowiedziałam że w 8 obumarła i w 10tc miałam zabieg. Objawów 0 :(.

reklama
Do góry