reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Wykres
TSH0,24uIU/ml0,385,33LWykres
  • Kobiety ciężarne:
  • I trymestr: 0,01-2,32
  • II trymestr: 0,10-2,35
  • III trymestr: 0,10-2,65
  • Zgodne z zaleceniami Zespołu Ekspertów do spraw Opieki Tyreologicznej w ciąży.
Eeee ładnie się mieści w normie :) weź sobie coś na pecherz, jakiś urosept albo sok z żurawiny inusmiechnij się :) wszystko się pięknie mieści w normie jeśli chodzi o tsh :)

Ja nie robiłam jeszcze wcale :o i nie wiem czy to nie dziwne, że lekarz też mi nie kazał zrobić bety ?
Ja w pierwszej ciąży tez nie zrobiłam bety, pozytywny test, potem wizyta potwierdzajaca badaniem a potem po prostu doczekałam do usg, nie wiem jak to wtedy zrobiłam 😅😅 chyba dla tego, ze córka się pospieszyla o 5 lat i nie byłam tym aż tak podekscytowana jak teraz (ale tylko na początku, jak zobaczyłam to bijące serduszko to razem z T rozplynelismy się z miłości <3 )

Ja w pierwszej ciąży tez nie zrobiłam bety, pozytywny test, potem wizyta potwierdzajaca badaniem a potem po prostu doczekałam do usg, nie wiem jak to wtedy zrobiłam 😅😅 chyba dla tego, ze córka się pospieszyla o 5 lat i nie byłam tym aż tak podekscytowana jak teraz (ale tylko na początku, jak zobaczyłam to bijące serduszko to razem z T rozplynelismy się z miłości <3 )
U mnie też dzisiaj biło serduszko 😍😍 może dlatego nie mówił nic o becie :)

Robilam 4 razy. 1szy w dzień testu - 33. W pon -322 środa - 544 (68% przyrost) więc zrobiłam też dzisiaj - 1050 (86% przyrost). Więcej nie robię. Dziś też bym już nie robiła jakby ten środowy przyrost był większy, ale ze ostatnią ciążę straciłam to wolę sprawdzać.
No ja właśnie straciłam Już klika. Niestety większość bezobjawowo i musialam się poddawać zabiegowi.
Dlatego teraz mimo, że nie planowalam tej ciąży to chucham i dmucham.

reklama
U mnie też dzisiaj biło serduszko 😍😍 może dlatego nie mówił nic o becie :)
Jeżu, ja jeszcze dwa tygodnie muszę czekać 😅😅😅 ale wzięłam sobienurlop na ten dzień, albo będę świętować trzy dni albo użalać się nad swoim losem 😅🙈 oby to pierwsze!!! Ale tak, jak bijące serduszko to beta już tam nie potrzebna, chyba, ze coś się dzieje

Do góry