reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Wszędzie pisze żeby zacząć od warzyw typu ziemniaki brokul dynia A potem dopiero owoce... żeby dziecko nie przyzwyczaić odrazu do słodkiego smaku...
Też o tym słyszałam.
Dlaczego meningokoki tak późno?
Ostatnio pytałam pediatry podczas szczepienia kiedy możemy zacząć. Zapytała czy planuje oddać dziecko do żłobka i jeśli nie to po pierwszym roku. Ale masz rację. Muszę zapytać jeszcze innego o zdanie 🤔. Ten, którego mamy w sumie będzie tylko od szczepień. Mam inną lekarz, która jest bardzo dobra ale przyjmuje tylko prywatnie i to u niej chcę leczyć młodego. Ta na NFZ nie jest to wybitna pediatra

reklama
Z rozszerzeniem diety to najpierw powinno się podawać warzywa marchewka, brokuł, ziemniak a później owoce jabłko, banan, gruszka. Jedno warzywo 3-4 łyżeczki dziennie przez 3-4 dni i obserwować czy jest ok czy nie uczula i czy z brzuszkiem ok i dopiero następne w ten sam sposób

Hej dziewczyny! Moja Juleczka skończyła 15 tygodni. W ogóle nie chce spokojnie leżeć. Obraca się z pleców na brzuch i próbuje pełzać. Jak trzymam ja pół leżąca to zadziera głowę do siadania. Tak samo w bujaczku czy na rękach. Czy to nie za szybko? Powinnam się martwić?

Dla tych mam, które chcą wprowadzać nowe jedzonka mam jedna radę wynikającą z własnego doświadczenia 🙂 uważajcie i wprowadzajcie dosłownie po łyżeczce, podawajcie też dziecku picie. Mój pierworodny mial okropne zatwardzenia jak mu podałam marchewke że sloiczka w 4 m. A on wcześniej ogólnie nie miał takich problemów bo był na piersi. Dobrze też mieć w domu czopki glicerynowe jakby co...

Tak może taki okres A jak z leżeniem na brzuchu mój usiłuje przesunąc się do przodu zamiast podnosić główkę A jeszcze nie ma siły co go bardzo denerwuje😅 ile ważą już Wasze maluchy?
Mój ładnie podnosi teraz zaczyna z pleców na boki się przekręcać. Mały ma 62cm i waży 6500g.

reklama
Do góry