reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Jesli chodzi o sen to u mojej córy jest podobnie :) najpierw chodziła spać dość późno (ok. 23 ) i wtedy wstawała na karmienie 3-4 i potem ok. 7 a od tygodnia testuje schemat, który przeczytałam gdzies na instagramie:
Karmienie (120-130ml) o 19
Kąpiel 19:30 (przy lampce nocnej i spokojnej muzyce)
Po kąpieli odkładam ją do dostawki w naszej sypialni (czasem muszę ją dosłownie 2min potrzymać na rękach), podłączam kamerkę i wychodzę z pokoju i mała sama zasypia.
Między 23 a 24 (jak ja się kładę spać) włączam lampkę nocna lub latarkę w telefonie, przewijam i karmie małą (130-140ml)nie odzywam się wtedy do niej, żeby jej nie wybudzać i zasypia momentalnie po odbiciu :) przesypia tym sposobem do 5-5:30 :)
Kolejne karmienie różnie ale zazwyczaj ok. 8:30-9:30 :) takze po nim już nie idziemy spać 😄 przyznam szczerze, że chodzę wyjątkowo wyspana a i wieczorami mam czas dla siebie i męża 😉
U nas dziś była ciężka noc... Mała zasnęła dopiero przed 2😱 Oczy otwarte, gada, smieje się, a my rano pobudka po 6 żeby ogarnąć starszakow do szkoły, a mąż do pracy. Potem przebudziła się po 5 i spała do 7:15. Do tej pory zasypiała o 23 i spała do 3-4. Mam nadzieję, że to jednorazowe 😊

reklama
U nas dziś była ciężka noc... Mała zasnęła dopiero przed 2😱 Oczy otwarte, gada, smieje się, a my rano pobudka po 6 żeby ogarnąć starszakow do szkoły, a mąż do pracy. Potem przebudziła się po 5 i spała do 7:15. Do tej pory zasypiała o 23 i spała do 3-4. Mam nadzieję, że to jednorazowe 😊
U mnie Tez ciężka noc młody nauczył się krzyczeć I bardzo go to bawi pobudka przed trzecią I krzyk na cały dom jakby go ze skory odbierali a potem śmieje się I od nowa Mam nadzieję że szybko to mu się znudzi

U mnie Tez ciężka noc młody nauczył się krzyczeć I bardzo go to bawi pobudka przed trzecią I krzyk na cały dom jakby go ze skory odbierali a potem śmieje się I od nowa Mam nadzieję że szybko to mu się znudzi
Niezły agent 😁 nasz uwielbia kaszleć. Pierwszy raz jak zaczął i kaszlał przez godzinę to byłam przekonana, że musimy iść do lekarza bo jest chory

My walczymy z ciemieniuchą Co u Was pomogło? Jakies sprawdzone I skuteczne sposoby? Czytałam gdzieś że nie można stosować dokumentów ale nie wiem czy to prawda?

Byliśmy u fizjoterapeuty. Młody ma wzmożone napięcie mięśniowe od bioderek w górę. Ja mam rozejście mięśni prostych brzucha i słabe mięśnie dna miednicy. Dodatkowo musimy rehabilitować też moją bliznę bo po takim czasie powinna być ładniejsza

Niezły agent 😁 nasz uwielbia kaszleć. Pierwszy raz jak zaczął i kaszlał przez godzinę to byłam przekonana, że musimy iść do lekarza bo jest chory
Jaś też lubi kaszleć 😅
Byliśmy u fizjoterapeuty. Młody ma wzmożone napięcie mięśniowe od bioderek w górę. Ja mam rozejście mięśni prostych brzucha i słabe mięśnie dna miednicy. Dodatkowo musimy rehabilitować też moją bliznę bo po takim czasie powinna być ładniejsza
Zdrówka dla was 😘

reklama
Do góry